Fatih Terim: "Panathinaikos bitti demeden maç bitmez!"

İsa Kethüda
22.02.2024 - 00:00 | Son Güncellenme: 22.02.2024 - 00:40

Teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nda PAOK'u eleyerek finale çıktı. Terim maç sonrası flaş açıklamalar yaptı.

Fatih Terim: "Panathinaikos bitti demeden maç bitmez!"

AJANSSPOR-HABER

Teknik direktörlüğünü Fatih Terim'in yaptığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nda PAOK'u eleyerek finale çıktı. Yeşil-beyazlı takım, yarı final ilk maçında 1-0 yendiği PAOK'u rövanşta sahasında ağırladı.

PAOK, 72. dakikada Andrija Zivkovic'in attığı golle karşılaşmanın normal süresini 1-0 önde tamamladı ve uzatma bölümüne geçildi. 105. dakikada Polonyalı Tomasz Kedziora ile bir gol daha bulan PAOK, skoru 2-0 yaptı. 120+9. dakikada Panathinaikos adına rakip fileleri havalandıran Dimitris Limnios, mücadeleyi penaltı atışlarına götürdü.

Panathinaikos penaltılarda 6-5 kazandı

Atışlarda rakibine 6-5 üstünlük sağlayan Panathinaikos, finale yükselen taraf oldu.

İlgini Çekebilir
Fatih Terim, Lucescu'yu devirdi finale yükseldi!
Habere Git

Panathinaikos, Yunanistan Kupası finalinde Aris-Panaitolikos eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.​​​​​​​

Fatih Terim: "Panathinaikos bitti demeden maç bitmez!"

Maç sonu açıklamalarda bulunan Panathinaikos teknik direktörü Fatih Terim, "PAOK karşılaşması tıpkı Olympiakos maçı gibi zor bir maçtı. Ancak Panathinaikos maç bitti demeden bitmez. Skoru korumak istedik ve buna göre oynadık. Son dakikaya kadar gol aradık.

"Ne olursa olsun Panathinaikos finaldedir"

Futbol böyledir. Ne olursa olsun Panathinaikos finaldedir. Kazanamazsak maç uzatmalara gider, kazanamazsak maç penaltılara gider. Futbol böyledir işte" dedi.

"Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde kaybedersiniz"

Hiç vazgeçmedim... Kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde kaybedersiniz. Eğer bir kupa varsa ortada talibiz diye. Kazanırız kaybederiz ama o hedef için oynarız. 50 senenizi futbola verince birçok şey yaşıyorsunuz. Allah'a şükür birçok şey yaptım. 2008'de şöyle bir espri vardı; 'Türkler otobüse binmeden sakın sevinmeyin' diye. 

"Galatasaray ile hiç mağlup olmadan Avrupa şampiyonu olduk"

Galatasaray-Arsenal finali 0-0 bitti ve penaltılara kaldı. Biz hep attık, onlar hep kaçırdı. Ama mağlup olmadan Avrupa şampiyonu olduk. Biz Galatasaray ile içeride dışarıda hiç mağlup olmadan Avrupa şampiyonu olduk. Olympiakos ile kaldık. O maçın hikayesi de ayrı bir maç. Orada da kazandık. Bugün de penaltılarda kazanmamızın tek sebebi son saniyede golü atmamız. Son saniyeye kadar bırakmamız" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Süper Kupa'nın tarihi ve yeri açıklandı
Habere Git

"Rahman Baba için çok üzgünüz"

Rahman Baba'nın durumu hakkında da konuşan Terim, "Çok üzgünüz. İyi haberler almayı umuyoruz. Skor ne olursa olsun önemli olan insan sağlığıdır. Bizim oyuncumuza ya da rakip olması önemli değil" şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

PAOK’da bir pozisyonda yerde kalan Rahman Baba’ya sağlık ekipleri müdahale etmiş ve oyuncu bilinci açık şekilde hastaneye götürülmüştü.

Dimitris Limnios: "Cennetten cehenneme, cehennemden cennete"

Dimitris Limnios ise, "Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Cennetten cehenneme, cehennemden cennete... Böyle diyorlar... Ben de böyle bir şey hissediyorum. Finale çıkmayı çok istedik ama iyi futbol oynayamadık. Herkes yüzde yüzünü verdi. Uzatmaların son dakikalarında gol atıp penaltılara gitmeyi başardık.

PAOK daha fazla şans yarattı, biz iyi oynayamadık ama ruhumuzu ortaya koyduk ve finale kaldığımız için de çok heyecanlı ve mutluyuz" dedi. 

Razvan Lucescu: "Bugün maçı domine ettik"

PAOK teknik direktörü Razvan Lucescu da, "Rahman Baba'nın durumu hakkında bilgim yok. Sadece sağlık durumunun iyi olduğunu biliyorum. Tamamen iyileşmesi 1-2 gün sürebilir. Tabii ki sağlık her şeyden önce gelir.

Bugün maçı domine ettik. Penaltılarla elendiğimiz için çok üzgünüz. Köötü bir sezonun ardından iyi geri döndüğümüzü ve iyi futbol oynayabildiğimizi gösterdik" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler