Mehmet Demirkol'dan Galatasaray-Gaziantep FK maçı değerlendirmesi

Orhan Gülek
01.11.2021 - 22:51 | Son Güncellenme: 02.11.2021 - 10:16

Galatasaray Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Gaziantep FK'yı 2-0'la geçti. Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol ise alınan galibiyeti değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'dan Galatasaray-Gaziantep FK maçı değerlendirmesi

AJANSSPOR - HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalında Galatasaray'ın kendi sahasında Gaziantep FK'ya karşı  aldığı 2-0'lık galibiyeti değerlendirdi.

"Marcao ile Nelsson maçın yıldızı"

Marcao'nun cezasını bitirdikten sonra kadroya tekrar girmesinin Galatasaray'ın Avrupa'da yakaladığı çizgiyi lige de taşımasına yardım ettiğini belirten Demirkol, Brazilyalı oyuncunun Danimarkalı Nelsson ile birlikte maçın yıldızı olduğunu söyledi.

"Orta sahada roller belli değil"

"Galatasaray'ın hâlâ orta sahana sorunu var. Üretemediler ilk yarı" diyen yorumcu konuşmasına şöyle devam etti: "Rollerin dağıtımında problem var. Cicaldau'nun görevi ne, Morutsan'ın görevi ne? Berkan'ın rolü daha belli ama orada bir karmaşa var. Ancak bunu deşecek bir şey yapamadı Antep. Erol Bulut'un eksiği orada vardı. Orta sahadaki zaafı değerlendirecek Maxim bir şey yapamadı."

"Fatih Terim psikolojik üstünlük sağladı"

Demirkol, Fatih Terim'in karşılaşmadan önce Alanyaspor'un başındayken Galatasaray'ı elediği anın fotoğrafını poster olarak asan kulübedeki Erol Bulut'a giderek elini sıktığını hatırlattı. Bu hareketin Terim'e psikolojik üstünlük getirdiğini söyleyen yorumcu, "Kamuoyuna verilen mesaj, tribüne verilen mesajı Terim çok iyi idare etti.  Tansiyonun en üst düzeyde olduğu kişiyle bile o psikolojik üstünlüğü getirecek hamleleri çok doğru yaptı. Bunu da sahada gördük" diye konuştu.

"Galatasaray'ın psikolojisi kolay kolay bozulmuyor"

Terim'in gerginlik psikolojisini yönetmekte çok iyi olduğunu vurgulayan Demirkol, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Marcao 8 maçlık cezayı almadan önce Galatasaray'da tartışılıyordu. Dün elinde bayrakla Souness gibi statta dolaştı. Galatasaray'ın psikolojisi kolay kolay bozulmuyor. Bunun tek nedeni Terim."

"Morutan tipi oyuncular zor"

Morutan'ın sahayı okuma konusunda çok iyi olduğunu belirten Demirkol, "Sahada dalmaları var. Golü atmasa maçın günah keçisi olacaktı. Bu tip oyuncular zor. Bir sürü teknik direktör maçta 1 gdl 1 asistle oynayacak ama defansif katkısı olmayacak oyuncuyu kabul eder. Morutsan'ın ne kadar oyunun tamamını etkileyecek işler yapacak bilemiyoruz. Ama genç oyuncu bekleyeceksin. Cicaldau'da da benzer şöyle söyleyebiliriz" dedi.

"Santrafor sorunu orta sahadan kaynaklı"

Demirkol, santrafor konusunda Fatih Terim'in arayışlarının sürdüğünü söyledi. Yorumcu konuşmasına şöyle devam etti:

"Halil ile 4+6'ya daha yakır bir oyun oynuyorsun. Çok haraketli. Mohammed de dolaşıyor ama Halil kadar değil. Diagne net santrafor. Bu üçlüden ikisinin oynayacağı oyunlar da var. Bütün bunlar orta sahanın oturmasıyla alakalı. Santrafor tercihleri orta sahada tercih edilen oyunculara bağlı."

Senin için hazırladığımız haberler