Fatih Terim, 'regista'yı takım içinden buldu!

09.10.2020 - 11:46 | Son Güncellenme: 09.10.2020 - 11:51

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, beklenen transferlerin yapılamamasının ardından takım içinde bazı görev değişiklikleri yapacak. Artık takımda olmayan Seri'nin görevini kime verecek? Belhanda hangi rolü üstlenecek?

Fatih Terim, 'regista'yı takım içinden buldu!

Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, arzu ettiği transferlerin yapılamamasının ardından çareyi takım içindeki oyunculara yeni roller vermekte buldu. Peki, Terim’in planında Younes Belhanda hangi rolü üstlenecek? Ayrıntılar haberde…

Belhanda Galatasaray’da kaldı

Adı son olarak Nice ile anılan Younes Belhanda, Galatasaray’da kaldı. 1 yıl sözleşmesi kalan futbolcu, büyük olasılıkla bu süreyi sarı-kırmızılı ekipte tamamlayacak.

Terim’in ‘regista’sı Younes Belhanda

Sabah'ın haberine göre; Fatih Terim bu nedenle planlarına Belhanda'yı da ekledi. Terim, Faslı oyuncudan hayalini kurduğu "Regista"yı çıkarmaya çalışacak.

Bekleneni verirse 11’de devam edecek

Belhanda önümüzdeki dönemde hücuma daha yakın değil, defansın önünden daha fazla top çıkaran bir "ilk oyun kurucu" rolüne bürünecek. Bu rolde Fatih Terim'e beklediğini verirse 11'de oynamaya devam edecek. Yoksa kulübeye gidecek.

Fatih Terim ne demişti?

Başarılı teknik adam, "Michael Seri gibi 'regista' profiline sahip oyuncumuz yok" ifadesini kullanmış ve orta sahaya takviye beklediğini ifade etmişti. Ancak; bu talep karşılanmadı.

Belhanda’nın bu sezonki performansı

Geçen sezon, Süper Lig, Türkiye Kupası, Süper Kupa ve Şampiyonlar Ligi dahil edildiğinde 33 maçta 7 gol 3 asist üreten Younes Belhanda, bu sezon ise lig ve Avrupa Ligi’nde toplam 7 maçta 2 gol kaydetmişti.

Belhanda Galatasaray’da kaç para kazanıyor?

Faslı futbolcu Belhanda, Galatasaray’da 3 milyon 350 bin Euro gelir elde ediyor. Futbolcu için Galatasaray Dinamo Kiev’e bonuslar hariç 8 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti.

Senin için hazırladığımız haberler