Fatih Terim: "Bugün onu gururla izledim"

08.11.2020 - 21:10 | Son Güncellenme: 08.11.2020 - 21:13

Galatasaray haberleri... Fenerbahçe ile olan puan farkını düşüren Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sivasspor'u deplasmanda 2-1 yendikleri maç sonu açıklamalarda bulundu. Terim, 9 yıl sonra sarı-kırmızılı formayla gol atan Arda Turan' hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Terim, Arda'nın oyunu ve liderliği için ne dedi? İşte detaylar...

Fatih Terim: "Bugün onu gururla izledim"

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın Sivasspor'u deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşma sonrası teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

"2-0'dan sonra çok farklı olabilirdi"

Oyuncularına kutlayarak sözlerine başlayan Terim, "Oyuncularımı kutluyorum. Sivas'ta bu atmosferde 3 puan alabilmek... Kritik bir gündü. Rakipler, sizden öndekiler kaybetmiş. Milli arada bazı şeyleri daha rahat yapabilmek için morale ve 3 puana ihtiyaç vardı. 60-65 dakika çok iyi oynadık. Bir tutam da olsa iyi futboldan örnekler verdik. 2-0'dan sonra çok farklı olabilirdi. 2-1'den sonra başka tarafa da dönebilirdi. Her şekline oyun içinde hazır olmak lazım.

"İyi şeyler yaptık"

Saha parselizasyonu ve saha organizasyonu bence 60 dakika çok iyiydi. İyi şeyler yaptık. Kritik zamanda ve doğru yerde 3 puan aldık. Galatasaray pandemiyle beraber, son saniyelerde birçok goller yedi. UEFA'dan oldu, ayakları kırıldı, sakatlıklar, atılmalar oldu... 2-0'dan sonra 2-1 olmasıyla birlikte paniklerin olması normal. Oyuncunun zihninde, 'Yine mi?' diye gelişebilir. Ama kazandık, mutluyuz" dedi. 

"Teşekkür ederim Arda'ya"

Terim, basın toplantısında bir muhabirin, "Hocam Arda Turan duygusal anlar yaşadı. Arda Turan, Belhanda ve Feghouli'nin performansları için neler söylersiniz?" sorusuna "Teşekkür ederim Arda'ya. Çok iyi oynadı. İyi bir liderlik yaptı. Neredeyse hatasız bir oyun oynadı. Bu önemli. Takım içinde de seviliyor. Ben de buradan kendisini tebrik ediyorum. Duygusal an yaşanacaksa, yaşanacak yer de burası. Rabbim sabredene gereğini veriyor. Ben de bugün onu gururla izledim. Kazandıktan sonra birçok şey söylemek mümkün. Kazandığımız için mutluyum" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler