Terim, St Johnstone maçında oynatacağı isimleri verdi! Yeni transferlerden...

04.08.2021 - 18:21 | Son Güncellenme: 04.08.2021 - 19:21

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, St Johnstone ile oynayacakları Avrupa Ligi ma.ı öncesi kadro, transfer ve Oğulcan Çağlayan konusunda konuştu.

Terim, St Johnstone maçında oynatacağı isimleri verdi! Yeni transferlerden...

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Ligi'ndeki St Johnstone maçı öncesi bir basın toplantısı düzenledi. Öncelikle orman yangınlarına değinen Terim, "Şu yangın belasından inşallah bir an evvel kurtuluruz. Ailemle konuşuyorum, oradan o dumanları görmek acı verici. Kimsenin tadı yok. Umarım artık biter ve bir daha da yaşamayız" dedi.

 

'Oğulcan'dan yararlanmak istiyorum'

Çaykur Rizespor'la transferinde anlaşmazlık yaşadıkları ve TFF'nin kadroya almalarına izin vermediği Oğulcan Çağlayan konusunu yorumlayan deneyimli teknik adam, "Oğulcan için kulübümüz, hukuki olarak gerekli görüşmeleri yürütüyor. Ben işin teknik tarafında kalmak istiyorum. Oğulcan, benim teknik olarak yararlanmak istediğim bir oyuncu" diye konuştu. 

'UEFA izin veriyor biz oynatamıyoruz' 

Terim şöyle devam etti: "UEFA'nın izin verdiği bir oyuncunun Avrupa'da süre alamaması beni üzüyor. Böyle bir komik durum. Biz bu konuyu Tahir Kıran başkanla çözeriz ama mantığa uymuyor. Kulübümüz gerekli görüşmeleri yapıyor. Başkan yardımcımız Rezan Epözdemir'i izledim. Kararın detayları hakkında doyurucu bilgiler verdi."

'Berkan Kutlu'yu oynatacağım' 

Ardından St Johnstone maçı öncesi futbolcularının durumunu değerlendiren Fatih Terim, "Berkan Kutlu çok idman yapmadı ama yarın oynayacak. Çünkü her konuda çok hazır geldi. Berkan'ın cevapları, bakış açısı, genç yaştaki olgunluğu ve iletişimi çok hoşuma gitti. Kendisini yarınki maçta oynatacağım" dedi.  

Cicaldau ve Taylan'da son durum

Terim, "Taylan'ın fizik açısından eskisi gibi bir hayli önde olduğunu gördük. Taylan'ı da yarın oynatacağım. Cicaldau ile uzun vadeli bir anlaşma yaptık. Bu yüzden Avrupa maçında oynayıp oynamayacağını çok önemsemedik. Ayrıca gruplarda da zaten oynayacak" açıklamasında bulundu.

 

Falcao ve Feghouli hakkında ayrılık mesajı

Sonrasında yönetimin kendilerine kulüp bulmalarını istediği Falcao ile Feghouli hakkında konuşan Fatih Terim, "Galatasaray'a hizmet etmiş değerli oyuncularımız. Ancak ayrılıkları da bir araya gelmeleri de doğal olarak kabul etmeliyiz. Umarım en kısa zamanda hem kulübümüz hem de oyuncularımız, iki tarafın adına yakışan bir çözüm bulur ve bu konu sona erer" diyerek iki yıldıza mesaj verdi.

'Galatasaray'dan her saniye transfer bekleyebilirsiniz'

Galatasaray Teknik Direktörü, transferi ise şu sözlerle yorumladı: "Her saniye, her dakika, her gün Galatasaray'dan yeni bir şeyler bekleyebilirsiniz. En ekonomik şekilde takımımıza yeni katılan arkadaşlar olacak. Eylül'ün 8'ine kadar yeni oyuncular kadromuza katmak istiyoruz. Başkanımız, kafamızdaki yapıyı kurmak için çok çalışıyor.

Fatih Terim'den Morutan sözleri

Morutan'la ilgili fikrimi belirtmiştim. Hakikaten yetenekli bir oyuncu, daha da gelişebilir. İşin ekonomik boyutunu açıklıkla ifade ettik. Morutan'ı beğeniyoruz ama bazı mevkilerin daha aciliyeti var."

'Kerem'e çok iş düşecek'

St. Johnstone maçı öncesi Kerem Aktürkoğlu'na ayrı bir parantez açan Terim, "Kerem bu maçta oynayacak. Çok yorulacak, ona çok iş düşecek. Oynamayı çok istemeli. Ona çok güveniyoruz, kıymetlilerimizden bir tanesi" ifadelerini kullandı. 

'İskoçlar karşısında yeni bir sürpriz istemiyoruz'

Fatih Terim rakipleri St Johnstone takımını şöyle değerlendirdi: "İskoç ekipleri de bu tarihlerde endişeli günler yaratmıştır Türk takımlarına. Açıkçası ona denk gelmek istemiyoruz. St Johnstone, temaslı oyunu çok iyi oynayan bir takım. Mücadelesi üst seviyede olan bir takım. Kolay bir maç olmayacağını düşünüyorum. Gerekli tüm bilgileri verdik. Analiz ekibimiz, çok ciddi çalıştı. Biz, her rakibe saygı duyuyoruz."

Terim: Gülmüyor diyorlar ama ben iyiyim

Fatih Terim'in ayrıca kendisiyle ilgili "Mutlu olduğum zaman da saklayamıyorum, mutsuz olduğum zaman da... Dışarıya bu enerjiyi veriyorsam çok mutlu olurum. 'Çok gülmüyor' diyorlar ama çok iyiyim, çok şükür. Mutlu insanların performansları da daha mükemmel olur" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler