Fatih Terim, Türkiye'nin EURO 2024'teki en büyük avantajını açıkladı

Cem Ergün
18.06.2024 - 17:18 | Son Güncellenme: 18.06.2024 - 17:33

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Fatih Terim, EURO 2024'te mücadele edecek Ay-Yıldızlıları değerlendirdi. İşte Terim'in sözleri...

Fatih Terim, Türkiye'nin EURO 2024'teki en büyük avantajını açıkladı

AJANSSPOR HABER

Teknik direktör Fatih Terim, TRT'nin "Tabii" platformuna konuştu. EURO 2008'de Milli Takım ile yarı final oynama başarısı gösteren Terim, o dönemin kadrosuyla EURO 2024'te müadele edecek Kırmızı-Beyazlılar arasındaki en büyük ayrımı açıkladı.

"O güne göre en önemli ayrım şu"

Milli Takım kadrosunun, EURO 2008 ve EURO 2024'teki en büyük farkına değinen Fatih Terim, "Şampiyona başlayacak. Çok yetenekli bir takımımız var. İyi de bir hocamız var. O güne göre en önemli ayrım şu: dışarda oynayan daha fazla oyuncumuz var." dedi.

"Yetenekli bir takımımız var"

Her iki dönemde de yetenkli bir milli takım kadrosunun olduğunu ifade eden Terim, "Yetenekli bir takımımız var, o gün de yetenekli bir takımımız vardı. Oyuncularıma haksızlık edemem. Zaten buradakiler de dokunduğum oyuncuların olduğu bir grup." şeklinde konuştu.

"Birinin birini aratmadığı bir milli takımımız var"

Ay-Yıldızlılara çok güvendiğini kaydeden Terim, "Çok güveniyorum onlara. Hayalim onlarla ilgili çok uzun. Birinin birini aratmadığı bir milli takımımız var. Tüm kalbimle ve gönlümle onların yanındayım." diyerek sözlerini noktaladı.

Terim liderliğinde EURO 2008 başarısı

Fatih Terim liderliğinde EURO 2008'de mücadele eden Türkiye, A Grubu'nda Portekiz, Çekya ve İsviçre ile karşı karşıya geldi.

Gruptan ikinci olarak çıkan Kırmızı-Beyazlılar, çeyrek finalde eşleştiği Hırvatistan'ı penaltılar sonucunda elemeyi başararak yarı finale yükseldi.

Finale bir adım kala veda ettik

Finale bir adım kala Almanya ile yarı finalde karşılaşan Türkiye, rakibine 3-2 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Senin için hazırladığımız haberler