Flaş! Fatih Terim Zorbay Küçük için çok sert konuştu!

İsa Kethüda
19.12.2021 - 11:51 | Son Güncellenme: 19.12.2021 - 20:06

Son dakika haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hakem Zorbay Küçük'ü şikayet edeceklerini ve yanına kar bırakmayacaklarını söyledi.

Flaş! Fatih Terim Zorbay Küçük için çok sert konuştu!

AJANSSPOR-HABER

Futbol kamuoyunun gözleri ve kulakları bugün Fatih Terim'in yapacağı açıklamadaydı. Galatasaray Teknik Direktörü, Medipol Başakşehir maçlarnı yöneten hakem Zorbay Küçük'ün oyuncularına yönelik davranışlarından ötürü şikayetçi olacaklarını belirterek, "Yaptıklarını yanına kâr bırakmayacağız" dedi.Terim, kendisinin daha fazla ceza almasını isteyenlere de fırsat vermeyeceğini söyledi. 

Önce idmana çıktı, sonra röportaj verdi 

Fatih Terim, bugün 11.00'de yapılan idmanın ardından GSTV'ye özel bir röportaj verdi. Röportaj, saat 17.30'da yayınlandı. Merakla beklenen konuşmasında Terim, sistematik olarak hakem hatlarına maruz bırakıldıklarını savundu. Terim, 1-1 berabere kaldıkları Medipol Başakşehir maçında da benzer bir durumla karşı karşıya kaldıklarını iddia etti.

Tünelin ucunda ışık var

 

Sezona Burak Elmas yönetiminde birlikte yola çıktıklarını belirterek sözlerine başlayan Fatih Terim, "Özellikle Türkiye gibi futbol iklimi çabuk değişen, değişkenlik gösteren bir yapıda günlük ve kısa vadeli başarıların aksine, uzun vadeli bir projeyi hayata geçirebilmek için kolları sıvadık. Bu cesareti de gösterdik. Genç bir takım oluşturduk. Eksiklerimizin olduğunu biliyorduk; hâlâ da var ama bunların hepsini tünelin sonunda ışık olduğunu düşünerek göze aldık" dedi.

Vaatte bulunan bir takımımız var

 

Takımın durumuna ilişkin bilgi veren Terim, "Sezon başından beri, oturan bir oyun yapımız ve vadettikleri olan bir takımımız var. Çok pozisyona giriyoruz ama atamıyoruz, değerlendiremiyoruz. Kalemize gelemeyen veya pozisyon görmeden; hatta bazıları herhangi organizasyona dahi maruz kalmadan yediğimiz goller var" dedi.

Bir kabahat varsa, benimdir

Takıma dair sorumluluğu üstelenen Terim, şunları söyledi: "Tabii önümüzde de bir gerçek var: Maalesef ilk sıradan çok geride kaldık. Burada bir kabahat varsa, yönetim ve futbolculardan önce benimdir. Ama ben bu takıma inanıyorum. Biliyorum, gençlerimiz başaracak ve bu yıl geleceğin bir başlangıcı olacak. Bu benim inancım. Mutsuzuz ama hiç umutsuz değiliz.UEFA Avrupa Ligi'nde devleri geride bırakarak, namağlup şekilde son 16'ya kalan bir takımımız var. Hem de Marsilya ve Lazio gibi devlerin içinde bunu başardılar. Son 50 yıldır Türk futbolunun her evresinde yer aldım. Umudumuzu bizden almalarına izin vermeyeceğim."

Koridorlarda bir şeyle olmuş

Medipol Başakşehir maçında Galatasaraylı oyunculara yönelik hakaretemiz sözler sarfettiği iddia edilen hakem Zorbay Küçük'e sözü gediren Terim, yaşananları şöyle anlattı: "Ben cezalı olduğum için aşağıda değildim. Ceza aldınız mı, soyunma odasına giremiyorsunuz. Futbolun en önemli aktörlerini sahadan atmakla kalmayan, bir de futboldan uzaklaştıran bir zihniyetten ötürü yukarıdaydım! Yasaklı süre bitince aşağıya indim. Belliki koridorda bir şeyler olmuş. Maçın önüne geçen bir hakem performansını izledik. Son zamanlarda olduğu gibi."  

Daha fazla ceza almamı isteyenler var 

Fenerbahçe derbisinden sonra 6 maç ceza alan Fatih Terim, yeniden ceza alması için fırsat kollayanlar olduğunu belirterek, "Evet, daha fazla ceza almam için fırsat kollayanlar da var. Galatasaray'ı resmin dışına atmak için hazırda bekleyenler var. Kim üstüne alınır, bilmiyorum. Ama bu fırsatı size vermeyeceğim! Yani ceza alma fırsatını vermeyeceğim. Dikkatli olmaya çalışıyorum" dedi.

Ağzından çıkan 'Go lan' sözü var

Terim, Zorbay Küçük ile oyuncusu Kerem Aktürkoğlu arasında yaşanan diyalogları da şu şekilde anlattı: "Başlangıç noktasından itibaren yaşananları Galatasaraylılar'la paylaşmak istiyorum: Maçın ilk yarısında yediğimiz golün ardından oyuncularımızın, maçın hakemine sınırlar içerisinde itirazını görüyoruz. Dinleyen herkesten, hakemin o esnadaki vücut diline bakmalarını rica ediyorum. Bir nefret anı, bir kin gütme gibi bir vücut dili var. Ağzından çıkan 'Go lan' sözü var. Bunu duyan oyuncularımızdan Kerem diyor ki, 'Hocam bize neden böyle konuşuyorsunuz'. Ve anında sarı kart görüyor!"

Hakem, Kerem'i azarlıyor 

 

Zorbay Küçük, oyuncusunu azarladığını belirten Terim, "Başkalarının da dikkatini çekmiştir, sadece bizim değil: Birkaç dakika sonra, orta sahada Kerem bunun nedenini sorduğunda, hakem tarafından azarlanıyor. Bayağı azarlanıyor. Şimdi enteresan olan, o hakem de bunu kendi haddinde bulabiliyor! Devre arasında Kerem içeri giriyor ve hocalarına bu konuyu anlatıyor. Hakemin kendilerine yönelik ifadelerinden bahsediyor. 2. yarıya çıkarken Necati Hoca, 'Benim oyuncumla nasıl böyle konuşursun' diyor. Hakem de 'Ben öyle bir şey demedim' diyor. Hoca da 'Benim oyuncumun kendi beyandır' diyor" dedi.

Hakem, 'Seni oyuncu yalancı' diyor!

Kendisi için oyuncusunun beyanın esas olduğunu kaydeden Terim, şöyle devam etti: "Sonra hakem. 'Senin oyuncun yalancı' diyor. Böyle bir yanıt veriyor. Konuşmama devam etmeden önce, herkese soruyorum: Ben veya Galatasaray'ı temsil eden biri, TFF'nin herhangi bir temsilcisine maçta bulunan görevliye sen yalancısın veya senin hakemin yalancı dese, devamlı not tutanlar var ya temsilciler... Söylesek kaç maç ceza alırız, kaç maç hak mahrumiyeti cezası alır."

TFF, hakemi disipline sevk edecek mi, etmeyecek mi?

"TFF, hakemi Proesyonel Disiplin Kurulu'na sevk edece mi, etmeyecek mi" diye soran Terim, "Bunun peşindeyiz. Geç geldik ama her şeyi dinlediğim için olaya çok vakıfım. İşi adli boyuta götüreceğiz. Biz bu hakemden adli makamlar ve TFF nezdinde şikâyetçiyiz. Bugün buraya kulüp avukatlarımız gelecek ve olaya tanıklık eden herkesten yazılı beyan alacak. Biz bu yaklaşımı, bu hareketleri hakemin yanına da kâr bırakmayacağız. Ayrıca bu diyaloglara, müsabakadaki tüm temsilciler de şahit. Beraber yürüdükleri için. Dün ben de sordum. 'Biz her şeyi birebir yazacağız' dediler. Nasıl bizimkini virgül, nokta, her şeyi kayda alıp, yazıp rapor ediyorsanız bunları da etmelisiniz. Temsilciler şahit olmuşlar ve kayıtlara geçilmesi için de söyledik. Onlar da yazacaklar. Stat kameraları da çok şeyi kaydetmiştir" dedi.

Arda ile göğüs göğsüne gelerek tahrik ediyor

Hakem Zorbay Küçük'ün Arda Turan'ı da tahrik ettiğini söyleyen Fatih Terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yalancı açıklamasından sonra hakem ikinci yarıya çıkmadan hemen önce, koridorda çalışanlarımıza ve oyunculara dönerek, -burada Arda da var- 'Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum' diyor. Her şeyi önemsiyorum, ama bu cümleyi en üste koyuyorum. 2. yarıya çıkmadan Galatasaraylı olanlara yönelik olarak 'Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum' diyor. Ardından bu cümleye tepki görünce Arda ile göğüs göğse gelerek, tahrik ediyor. Bunlar mevcut. 10-15 kişi ile görüştüm. 'Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum' sözünü kullanan, koridorda alaycı bir gülüşte bulunan, herkesi tahrik etmeye çalışan bu kişinin, çıkması gereken 2. yarısı olan bir maçı nasıl yönetmesini beklersiniz? Biz diyor muyuz ki 'Tüm Galatasaraylılar sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyor', ya da 'Bilmiyor mu tüm Galatasaraylılar ne yaptığınızı'. Maalesef bu atmosfer içerisinde hangi algı, hangi aradaki mevzu hakemin 'B-en sizin ne yaptığınızı biliyorum' sözüne getirmiştir. merak ediyorum. O yüzden ben bir Galatasaraylı olarak, 'Kazandık, kaybettik, çok pozisyonlar var'... Oraya şu an girmeyeceğim."

Konuşmaya bu kadar meraklıysanız çıkın maç sonu konuşun

Koridora indikten sonra bir sorgulama yaptığını belirten Terim, "Herkesi çektim odaya, sorguladım. Keskin bir sessizlikle herkes odasına gidiyor. Tünelde ne bir sataşma var, soyunma dışında hiçbir tahrik edici; kendisini hakaret edecek bir söz yok. Tam bir sessizlik var. Tam bizim soyunma odamızın ekibinde, idare ekibinden hakemin ilk olarak 2. dakikada uyardığı rakip takım kalecisine 90+9. dakikada sarı kart göstermesini kastederek, 'Hocam 99'da vereceğinize bari yarın verseydiniz' söylemine karşı hakem, 'Onu da yaparız. Bir dahaki maça da onu yaparız arkadaşlar' diyor alaylı şekilde. Düşünebiliyor musunuz, kendisinin bu kadar güçlü ve rahat olduğunu düşünüyor. Çünkü hakemler, kurallarla ve kartlarıyla konuşur. O zaman konuşmaya bu kadar meraklısıysanız, maç sonrası çıkın açıklama yapın. VAR kararlarını konuşun. O zaman çıkın konuşun. En azından söyleyebileceklerinizi söyleyin, orada hiçbir ses yok!"

Bana da mı krampon fırlatacaksın?

Arda Turan ile hakem Zorbay Küçük arasında yaşananlara bir kez daha değinen Fatih Terim, şunları söyledi: "Daha sonra Arda diyor ki, 'Hocam erken gösterdin kartı'. Hakem de cevap olarak, sırtı dönük ve ellerini oynatarak. 'Bana da mı krampon fırlatacaksın' diyor. Böyle bir cevap veriyor Arda'ya. Bak Zorbay kardeşim, çok genç bir hakemsin. Sen değil, Arda Turan'a veya Galatasaray oyuncusuna; bırak Galatasaray'ı, hiçbir oyuncuya, bir sporcuya böyle konuşamazsın. Böyle bir haddin yok. Arda Turan bu ülke futboluna çok önemli katkılarda bulunmuş biridir. En üst seviyede, en büyük takımlarla hizmet vermiştir. Sen buna kompleks yaparken, Arda'nın o eylemi yaptığı hakemler..."

Kimse Galatasaray oyuncusuna yalancı diyemez

Zorbay Küçük'ün Kerem için yalancı demesine tepkisini sürdüren Terim, "Temsilciler maçta sonra yanına geldi. Sen 'Hayır hiçbir şey olmadı' diye cevapladın. Eğer sen bunu böyle cevaplarsan buradan ben seni bir Galatasaraylı olarak uyarıyorum. Bundan sonra Galatasaray sporcusuna özensiz sözler kullanamazsın. Değil Zorbay Küçük, kimse Galatasaray oyuncusuna yalancı diyemez" diye konuştu.

Kerem'e yapılan faul yüzde yüz kırmızı kart

Maçın hemen başında bir yaşanan bir pozisyona dikkat çeken Terim, "Tolga'nın Kerem'e yaptığı... Yalancı olarak adlandırdığı Kerem, alt adelesine topla olmayan darbe alıyor. Kayıtsız şartsız VAR olmadan kartı çıkarması gerekiyor. Bana göre olaya çok yakın, kırmızı kartlık. Sarı gösterdi. Bu arada Mete Kalkavan'ın çağırması lazım. Çünkü topla alakası yok rakibin. Yüzde yüz kırmızı. O yalancı çocuk; hani kendisini yalancı telakki etti diye... O çocuk dürüstçe reaksiyon gösterdi. Bu rakibin yaptığı hareketi değiştirmez. Dakika 3, ancak maalesef bu ligin hakemleri herkesi buna teşvik ediyor" diyerek, sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler