Fatih Terim'den Eren Derdiyok açıklaması: "30 milyon taraftarımız cevap bekliyor"

05.11.2018 - 16:16 | Son Güncellenme: 05.11.2018 - 19:16

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, Schalke maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. İşte Fatih Terim'in açıklamaları...

Fatih Terim'den Eren Derdiyok açıklaması: "30 milyon taraftarımız cevap bekliyor"

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında Schalke'nin konuğu olacak. Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim bu zorlu karşılaşma öncesinde basın toplantısı düzenledi

Fatih Terim'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Muhakkakki bu kadar sakatın oluşu takım kurmayı zorluyor. Bu kadar kulvarda yürüdüğünüz zaman ve Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey bir organizasyonda giren ve çıkanın çok fark etmemesi lazım ancak bu sene 7-8 sakat var.

Emre Akbaba, Nagatomo ve Fernando bizim çok önemli. Bir de Eren var. Sevindirici olan taraf 2-3 sakat oyuncumuzun dönmesi. Birçok oyuncu milli takımlardan sakat döndü. Bunu başka şeylere yormanın manası yok.

Çok derin bir kadroda bunlar tolere edilebilir ancak Türkiye Ligi gibi güçlü bir lig ve Şampiyonlar Ligi gibi organizasyonları götürmek için her mevkiinin 1 ve 2 numarasının yakın olması lazım ama bunlar geride kaldı. Grupların 3 ve 4. maçları grubun akıbetini belli edecek maçlardır. Yarınki maç çok önemli ve oyuncular bunun bilincindeler.

Schalke 04 iyi bir takım ve Tedesco gibi genç ve iddialı bir hocaları var. Bence daha iyi de bir teknik adam olacak. Dinamik bir takımla oynuyoruz. Aramızdaki tek fark onlar derbi oynamadılar. Schalke’nin kaybetmesi halinde devam eder, bizimse ikincilik iddiamız çok zayıflar.

Son iki maçta kaderi çizer. Beraberlik halinde iş sonuna kadar çözümsüz olarak devam eder. Çok kritik bir maç. Baktığımız zaman kendi yerimizi beğenmiyoruz ama oynadığımız 3 maçta 1 gol yemişiz.

Lokomotiv Moskova ve Porto karşısında iyi oynadık. Porto karşısında oyunun karşılığını alamadık ama Schalke İstanbul’da bizden daha iyiydi. Maçı tekrar seyrettiğimde kızdığım kadar kızmamam gerektiğini gördüm. Zaman zaman iyi oynamışız. Her şeyi unutmak çok kolay değil. 

Maçtan sonra ve ertesi sabah yaptığımız rejenerasyon idmanında teknik heyet ve sağlık heyeti, atletik performans departmanı ile oturup 24 saat izin verdik. Oynadıkları maçtan ve son oynanan maçtan başka bir şey konuşmadıkları için bu konunun dağılmasını istedik. Çok uzun zamandır da izin vermiyoruz. Buradan da Kayseri’ye gideceğiz.

Fiziksel yorgunluk olduğu kadar psikolojik yorgunlukta oldu. Şampiyonlar Ligi Galatasaray’ın hak ettiği bir yer ve Avrupa’nın en önemli organizasyonu. Burada kendi liginizde oynadığınız hiçbir şey yetmiyor. 

Deplasman fobimiz yok, Türkiye Ligi de çok güçlü bir lig oldu. Anadolu takımları, her takımı yenebilir. Anadolu takımlarının başkaldırısıdır alınan sonuçlar. Fobi demek haksızlık olur. Onların bazı transfer ettiği oyuncular bizlerde yok.

Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Bunda son yabancı değişikliğinin de katkısı olduğunu da düşünüyorum. Bunlar daha evvel biliniyordu. Çıkıp oynayacağız ve yenilirse böyle yenileceğiz. Yarın önemli bir mücadele bekliyorum.

Eren’i Schalke maçı kadrosuna dahil etmedik ve getirmedik. Hepiniz parmak kaldırıyorsunuz, merakınızı anlayabiliyorum. Çok önemli bir organizasyona geldik. Yarın maçın skoru ne olursa olsun gereken soruların hepsini yanıtlayacağım. 30 milyon Galatasaraylı birilerinin cevap vermesini bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler