"Transfer yapma ihtimalimiz çok düşük"

23.09.2020 - 16:31 | Son Güncellenme: 23.09.2020 - 17:04

Son dakika Galatasaray haberi... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hajduk Split maçı öncesinde açıklamalar yaptı. Peki Fatih Terim Hajduk Split maçı ve transfer çalışmaları için ne dedi? İşte Fatih Terim'in sözleri...

"Transfer yapma ihtimalimiz çok düşük"

AJANSSPOR - HABER

Fatih Terim, Hajduk Split ile yapılacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

"Kazanan futbol modelini ülkeye getirmek için çok uğraştım"

Takımın form durumunu anlatanTerim, "Pandemi öncesi ve pandemi sonrası çok farklı iki takım olduk. Buradaki anahtar kelime devre arası, ocak ayı. İlk defa geçen yıl hep beraber hazırlık dönemi geçirdik. Sezon başı transfer durumu belli olmayıp, bazı oyunculara Afrika ve Güney Amerikası turnuvaları sonrası 10-12 oyuncuyu Avusturya'ya götürememiştik. Fizik ve takım oyunu olarak bir arada bulunamayıp ilk yarıyı tehdit oluşturmadan bitirdiğimiz çok maç oldu. Hayatım boyunca kazanan futbol modelini ülkeye getirmek için çok uğraştım. Kazanan futbol modelini oynayan bir adam için kabul edilebilir değildi şartlar. Ocak ayını işaret etmiştik ve oynadığımız oyun, aldığımız sonuçlar ve tüm istatisiklerde 1. veya ilk 3'teydik" dedi.

Fatih Terim'den transfer sözleri

Transfer çalışmalarına değinen tecrübeli teknik adam, "Çok uzun zamandır gelecekle, futbolumuzla ve Galatasaray'la ilgili konuşmak istiyorum. beIN Sports'ta vardı böyle bir program ama yapamadık, iptal ettik, bendeydi kabahat. En azından Galatasaraylılara konuşmak istiyorum tarihe not düşmek için. Galatasaraylılar'ın bilmesi gereken birçok şey var ve bunları konuşmak istiyorum. Burada sadece orta saha geldi-gelmedi değil konu. Burada konu, transfer yapma ihtimalimizin çok düşük olması. Şu son zamanlarda kapanan gelirlerle beraber bir oyuncuyu almak, hatta zamanında almak çok zordur" diye konuştu..

"Kimseyi suçlamıyorum"

Kulübün mali durumuyla ilgili görüş bildiren Fatih Terim, "Konu, transfer yapma ihtimalimizin çok zor olması. Zaten satmadan alamazsın diye başladık. Aldığımızdan fazla satmışız, alım-satımda kara geçmişiz, kupa almışız, şampiyon olmuşuz. Kulübümüzün bunun altından kalkabilmesi için birçok elementin bir araya gelmesi lazım. Son zamanlarda herkes 'Niye orta saha yok?' diye soruyor. Ama bizim Galatasaray olarak bir refleksimiz olmalı ve neyse kadromuz, onunla beraber en iyi yerlere en iyi şekilde gelmeye çalışırız. Ama yüksek rakamlara transferler Türkiye'de çok zor. Ben Galatasaray adına konuşuyorum ama aşağı yukarı Türkiye'deki bütün kulüpler aynı durumdalar. Biz Ekim ayına kadar alabileceğimiz kim varsa yine alırız. Ama ben bu işin açıkçası çok da kolay düzeleceğine inanmıyorum. Ne kadar girdimiz olursa olsun, bu giderlerle ve borçlarla istediğiniz zaman istediğiniz şeyi yapmak çok zor. Burada da kimseyi suçlamıyorum" açıklamasını yaptı.

"Arkadaşlarımız dört dörtlük çalıştılar"

Fatih Terim bu sezona iyi başlamalarıyla ilgili olarak, "Doğruların en doğrusunu anlatmak lazım. Herkesin bilmeye hakkı var. Sanki var da almıyoruz gibi veya neden ayarlamadınız gibi bir sürü soru ve eleştiri var. Artık başka şeyler de konuşmalıyız. Borçların faizinin veya ödenmesinin çok rasyonel olmadığı bir ortamdayız. Bunları da inşallah divanda veya bir örportajda söyleyeceğim. Biz sezon başında, dönen oyuncularımızla beraber hem fizik kalitesini, hem de elimizdeki kadronun oyun profillerini bütün arkadaşlarımla beraber iyi analiz ettiğimize inanıyorum. Pandemi olmasaydı da dışarıya gitmeyecektik. Sabah buluştuk, öğlenleri yemekleri beraber yedik ve akşam da idmandan sonra oyuncular evlerine gitti. Biz dört dörtlük analiz ettik ama arkadaşlarımız da dört dörtlük çalıştılar. Ne ben, ne ekip arkadaşlarım ne de oyuncularımız 2-3 maç üst üste kazanıp aşırı havaya girecek kişileriz ama bulunduğumuz konumun takdir edilmesini de isterim açıkçası" diye konuştu.

"Satmakta başarılı olamadık"

Galatasaray'ın transfer politikasını anlatan Galatasaray Teknik Direktörü, "Ben bir brifing verdim ve yönetimimiz de bana yeni bütçe rakamının geçmişe oranla daha düşmesi gerektiğini ve bunun bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Ben de hiç itiraz etmedim. Transfer çalışmalarımız devam ediyoruz ama maalesef satma işleminde başarılı olamayınca, alma da baaşrılı olamadık. Futbol sadece almak değildir. Satma işleminde başarılı olamadık. Dolayısıyla da almak da zorlaştı, daha önceden düşündüğümüz 1-2 oyuncuyu. Omar konusunda, sözünde duran bir arkadaşmış, geldi imazyı attı. Abdurrahim Bey doğru söylemiş, alınacak da satılacak da olabilir. Mümkünse kiralık oyunculardan uzaklaşalım dedik. Tabii büyük paralara da oyuncu alamayız. Futbol dinamik bir oyun. Bugün isteyen yarın istemeyebilir. Bir gün gelmek isteyen yarın istemeyebilir. Şu bir gerçek ki Galatasaray artık bundan sonra artık öyle yüksek rakamlara oyuncu alacak durumda değil. Tam tersi alıp yetiştirip büyük paralara satabilirse ve bununla beraber hedeflerine ulaşabilirse büyük bir iş yapmış olabilir.Bugün 11 milyon Euro'ya sattığımız Ozan Kabak'ı yetiştiren hocaların aylıklarının ne kadar düşük olduğunu da söyleyelim" açıklamasını yaptı.

"Zaman zaman ufak tefek yükselmeler olur"

Fatih Terim kendisiyle ilgili, "Ben de insanım. Üzüntülerim, problemlerim, sevinçlerim, hepsi oluyor. Görevini inanılmaz özveriyle yapmaktan mutlu olan bir insanım. Yapamadığım zaman üzülürüm. Üzülüyorsam bir şeyler olmamıştır, yapamamışızdır veya kaybetmişizdir. Zaman zaman ufak tefek yükselmeler olur, bunlar hayat içerisinde var. Benim vücut dilim dışarıya nasıl geçiyor bilmiyorum ama böyleyim" ifadesini kullandı.

 

"Avrupa Ligi'ne önem veriyorum"

Avrupa Ligi'ne önem verdiğini söyleyen tecrübeli teknik adam, Hajduk Spşlit maçı kadrosuna değinerek, "Tabii ki de Avrupa Ligi'ne önem veriyorum. Fikstür öyle bir denk geldi ki, Şampiyonlar Ligi'ne direkt kalmaya alışkın olunca buraları yadırgıyoruz açıkçası. Bizim için en önemli maç yarınki maçtır. Ama üst üste seyahatlerle beraber perşembe-pazar olan arkadaşların da verimli olması için dinlenmesi gerekiyor. Bu yüzden çıkaracağım takım ne Başakşehir maçında ne de Bakü maçında çıkan kadro olacak. Daha diri bir kadro çıkabilir. İş gücünü düşürmesi planlanan bir kadro da çıkabilir ama burayı geçip dışarıda oynayacağız zaten ama orada da grupları arayacağız, buna emin olabilirsiniz" dedi.

 

"Taraftarımızı çok özledik"

Fenerbahçe derbisi hakkındaki soruya cevap veren Fatih Terim, "Benim için yarınki maç daha önemli. Bugünden derbi maçı için bir şey söylemek çok da tarzım değil. Tabii ben sosyal medyaya göre hareket edemem. Açıkçası biz aynı çatı altında olabiliriz ama aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Ben aynı fikirde değilim. Maçtan sonra bakalım neler olacak. Daha buradan, önümüzdeki maçı görmeden derbi maçına bakmayı doğru bilmiyorum. Ne söylenecekse, her şeyin yeri var zamanı var. Galatasaray seyircisiz oynamaya alışkın olmamalı. Alıştırmaya çalışıyoruz tabii ama ne tadı var ne tuzu. Şimdi taraftar olsa, Neftçi ve Başakşehir maçından bu sonuçlarla dönmüşüz, yarın Ali Sami Yen'i düşünsenize, pazar günü Ali Sami Yen'i düşünsenize. Taraftarımızı çok özledik. Onlar olsa iyi olan oyunumuzu çok daha yukarı çekebilirlerdi" ifadesini kullandı.

Emre Akbaba, Muslera ve Saracchi sözleri

Sakatlıkları bulunan Emre Akbaba, Muslera ve Saracchi hakkında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Emre Akbaba yavaş yavaş bu hafta topla idmana başlayacak. Kolay değil tabii ama kendisi çok iyi çalışıyor. Saracchi'nin sakatlığı çok ağır değil ama kasığında bir zedelenmesi var. Ama gençtir, çabuk atlatacaktır. Fenerbahçe maçına oynatabilir miyiz Saracchi'yi, bilmiyorum. Oyuncu oynamak istiyor ama doktorumuz müsaade eder mi bilmiyorum. Yabancı sayımız aşağı inerse oynamasa da Muslera'yı listeye yazmak istiyorum ama bu satma olayı olmazsa Ocak ayına kalacak. Hedefimiz Ocak. Kendisini çok iyi çalışıyor. Ocak'ın önüne çekebilir miyiz? Yabancı sayımız müsait olursa listeye yazmayı düşünüyorum açıkçası" ifadesini kullandı.

Sezona gollerle başlayan Radamel Falcao ve Mbaye Diagne'nin performasını değerlendiren Terim, "İki forvetimizin de gol atmalarından memnunum. Takıma daha çok ayak uyduruyorlar ama orta sahamız ve kenar oyuncularımız onları yalnız bırakmıyorlar. Diagne 10-11 aydır oynamıyordu. Onun dönüşü kolay olmayacak tabii ama daha da forma giyecektir. Beraber de oynayabilirler, neden oynamasınlar? Falcao da Diagne de golcümüz. Diagne bizde gol kralı olmuş. Falcao biraz sakatlıklardan muzdarip olmuş ama performansını artırıyor. Oyun size bazen bazı şeyleri gerektirir, oyun sizi çağırır. Her zaman A planına sadık kalınmaz. İdmanlarda bazen tek forvet çalışsak da bazen çift forvet çalışıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler