Fatih Terim'den imalı sözler

22.06.2016 - 00:37 | Son Güncellenme: 22.06.2016 - 04:33

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçını değerlendirdi..

Lens kentindeki Bollaert-Delelis Stadı'nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Terim, gruptan çıkmalarının yarın oynanacak müsabakalara bağlı olduğunu aktararak, "Allah nasip ederse yüzde 80-90 üst tura çıkarız. Ondan sonra büyük ihtimalle Galler ile eşleşeceğiz ama önce bir turu geçelim. Geçemeyebiliriz de" diye konuştu.

Fatih Terim, geri dönüşleriyle damga vurdukları EURO 2008'deki gibi bir turnuva geçirebileceklerini belirterek, "EURO 2008 gibi olabilir. Şu anda daha rahatız ve güvendeyiz. Bir takım problemlerimiz var ama sanki daha çabuk halledebiliriz. İyi bir takımdık, takımlığımızı kaybetmiştik ama bugün bunu bulduk. Bu bizim için çok önemliydi. Eğer gruptan çıkarsak bana daha ileri gideceğiz gibi geliyor." ifadelerini kullandı.

İlk iki maça göre neyin değiştiğinin sorulması üzerine Terim, şunları kaydetti: "Demek ki iki maçta ben hatalı davranmışım. Bu maçta daha iyi işler yapmışız. Teknik, taktik ve fizik tamam da milli takımın yüreğini ortaya koyma ve mağlubiyete reaksiyon, refleks göstermesini göremediğimiz için üzülmüştük. Bugün bunların hepsi vardı. Belli ki çok hırpalanmışız. Fikren ve psikolojik olarak, yıpranmışlar. Bu güveni ancak kazanarak alabilirlerdi. Hakikaten iyi işler yaptılar. Ne olursa olsun 2-0 geri düştükleri Hırvatistan maçında iki gol atmış bir Çek Cumhuriyeti'nden bahsediyoruz. Onlara son 15-20 dakika pozisyon vermemek önemli bir durumdu. Demek ki bazen kafamdaki 3-4-3 de bazen olabilir."

"Sorunlar bu sabah itibariyle bitti"

Dünkü basın toplantısında "Kampta beklediğim ama boyutunu tahmin edemediğim olaylar yaşandı." diyen Fatih Terim, sorunlarla ilgili, "Bugün sabah itibariyle bitti. Orada bir sıkıntı yok." dedi.

Deneyimli teknik adam, maçın kırılma anının attıkları ilk gol olduğunu vurgulayarak, Emre Mor'un performansıyla ilgili, "Emre Mor, heyecanlandırdı. İspanya maçında Emre'yi bile bile koymadım. O hengamede kendisini kaybedebilirdik. Buraya kurtarıcı gibi gelmesi onu kazanmak adına çok önemliydi. Bence Türk Milli Takım'ı önemli bir oyuncu kazandı. Bugünden sonra sahaya daha da güvenli çıkacaktır. Kendisi yorulduğu için çıkmak istedi. Yoksa çıkarmayacaktım. Volkan Şen, Emre Mor ve Burak Yılmaz ileride iyi mücadele etti. İyi atağa çıktırlar. Takım olarak golden sonra da iyi savunma yaptık. Kalecimiz de iyi oynadı." ifadelerini kullandı.

Elenmeleri durumunda çok üzüleceğini aktaran Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Turnuva dışında kalsak çok üzerdi. Devam edersek turnuvaya yeni başlamış gibi olacağız. Bir takım borçlarımız var, bunu ödeyeceğiz. Buradan sonra daha iyi olacağımız düşüncesini taşıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Terim, İspanya maçından sonra UEFA'nın yanlışlık yaparak, Türkiye'nin iddiasının kalmadığını duyurduğunun hatırlatılması üzerine, "Onlara 'Biz bitti demeden bitmez' sözünü hatırlatmak lazım. Bazen böyle yanlışlıklar oluyor. Herhalde aldığımız ilk sonuçları dikkate alarak bir ümitsizliğe kapılmışlardır." dedi.

Fatih Terim, TRT muhabirinin sorusu üzerine, "TRT'nin sorularını cevaplamıyorum. Sizle alakası yok. Ne TRT'ye röportaja gidiyorum, ne de sorularını yanıtlıyorum. Bundan sonra hiç niyetim yok." ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamalardan Ajansspor.com'un derledikleri şöyle: 
"Oyuncularımı tebrik ediyorum. İyi bir galibiyet oldu, güzel bir maç oldu. Herkesin özlediği istediği buydu. Bize de yakışan buydu. Umut ediyorum bu güzel mücadelenin sonucu bizi tur geçirmeye yeter. Bugün insanlarımız bizimle gurur duymuştur, belki bir kısmı. Turnuvalarda olmamız gerektiğini ısrarla söylüyorum. Bundan daha önemli bir şey yok. Tebrik ederim oyuncularımı, böyle bir dönüşün olması gerekiyor. İşin tekniği taktiği fiziği önemli ama bizim ortaya koyduğumuz en önemli şey yüreğimiz ve coşkumuz. 2-0'a çok konsantre olmuştuk. Önceki maçlar ve genel baskıyı anlıyorum. Acaba kaybeder miyiz diye düşünüp 2-0'ı yeterli gördük. Yoksa bu akşam turu geçebilirdik. Bu kadar şeyin altından kalkmak kolay değildi. Bir daha kutluyorum. İlk iki maçtaki gibi oynamayız diye ümit ediyorum. Hırvatistan yenmiş değil mi? Söylemiştik demek istemiyorum. Buradaki seviyeler bunlar"

Senin için hazırladığımız haberler