Son dakika! Fatih Terim'den istifa açıklaması!

Salim Manav
04.01.2022 - 11:04 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 14:52

Son dakika Galatasaray haberi! Sarı kırmızılıların teknik direktörü Fatih Terim, istifa konusunda çarpıcı bir açıklama yaptı. Tüm detaylar haberimizde

Son dakika! Fatih Terim'den istifa açıklaması!

Süper Lig’de lider Trabzonspor'un tam 19 puan gerisine düşen ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 1. Lig ekibi Denizlispor'a evinde elenerek veda eden Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim'in görevi bırakıp bırakmayacağı tartışma konusu olmuştu. Hatta "Gazeteciler Terim'e istifa sorusu soramıyor" tartışması da sosyal medyaya yansımıştı. Terim, kendi sosyal medya hesabı Twitter’dan istifa konusu dahil, bir çok soruya cevap verdi. 

İlgini Çekebilir
Burak Elmas ile Fatih Terim arasında soğuk rüzgarlar! 'Saha kenarından ayrıl' teklifi
Habere Git

Fatih Terim: Gitmeyeceğini düşürsem gereğini yaparım

Terim, açıklamasında görevde kalmasının fayda sağlamayacağını düşündüğü anda gereğini yapacağını net bir şekilde dile getirdi. "Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun göstereceği sabır ve inisiyatif dahilinde en üst gayretle çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim. Son günlerde hakkımda yapılan haberleri, belli planlar dahilinde oluşturulan dedikodu içerikli paylaşımları büyük bir dikkatle takip ediyorum. Biliyorum ki; Fatih Terim ile Galatasaray isminin yan yana gelmesinden duyulan rahatsızlık yeni değil.

'Saldırılara çok daha hazırlıklıyım'

Her sezonun belli bölümlerinde, mevsimsel olarak kendisini tekrar eden benzer içerikli saldırılara karşı artık çok daha hazırlıklı olduğumun da ayrıca bilinmesini isterim. Geldiğimiz noktada arzu ettiğimiz pozisyonda olmadığımız bir gerçek. Bunun sorumluluğu bir kişiye ait ise, o benim ve yapılan gelecek planının Galatasaray'a zarar verdiğini veya ileri gitmeyeceğini düşündüğüm an gereğini yapacak kadar Galatasaraylıyım."

'Bugün gelmeyen sonuçların döneceğini de biliyorum"

Galatasaray'a artık aynı başarıları tekrarlamak yerine, geleceğe miras bırakmak için çalıştığını vurgulayan Terim, şöyle devam etti: Galatasaray'ın geleceği; futbolun geldiği ortamda yıldızlarını üreteceği, ekonomik anlamda  dönüşü olan, kulübümüzün mali yapısını dengeleyecek oyuncular üzerinden bir strateji oluşturacağı, aynı esnada büyük hedefler için yarışmaktan geri durmayacağı bu projededir. Bugün gelmeyen sonuçların bize döneceğini de biliyorum.

Hedef: Bir jenerasyon ve futbol mirası

Kariyerimin bu dönemindeki en önemli hedefim; rakamsal olarak bir fazla kupa kazanmak veya daha önce elde edilen başarıları tekrar yaşatmaktan öte, arkamda önemli bir jenerasyon ve futbol mirası bırakabilmektir.  Yılmadan, yorulmadan ve vazgeçmeden, sezon içinde yaşanılan en büyük hayal kırıklığı sonrasında dahi tüm desteğinin bizimle olduğunu paylaşan Sayın Başkanımız ve Yönetim Kurulumuzun göstereceği sabır ve inisiyatif dahilinde en üst gayretle çalışmaya devam edeceğim."

Üç yıllık proje vaadiyle yola çıktı

 

Fatih Terim, 2021-2022 sezonu öncesi yaptığı basın toplantılarında ısraral geleceğin takımını kurmak için yola çıktıklarını ama bunu yaparken yarışmacı kimliğini de korumaya çalışacaklarını vurgulamıştı. Terim, son bir kaç sezondur da futbolcunun geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmaları gerektiğini dile getiriyor. Galatasaray, bu sezon transfer politikasını ağırlıkla genç isimler üzerine kurdu. Takım UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan lider çıkıp son 16'ya kalırken, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda başarısız oldu.

Kaynak maaşa değil, bonservise

 

Fatih Terim'in çizdiği yeni yapılanma projesi çerçevesinde sarı kırmızılı yönetim bu sezon transfer bütçesini bonservisten yana kullanmayı tercih etti. Bu anlamda Olimpiu Morutan ve Alexandru Cicaldau gibi genç yabancılara yöneldi. Yönetim, düşük maaş ödemeyi prensip olarak benimserken, gelecek vaat eden oyuncular içinse bonservisde yakın zamana göre daha fazla ödemeyi göze aldı. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler