Fatih Terim'den Modeste açıklaması!

28.08.2018 - 00:11 | Son Güncellenme: 28.08.2018 - 03:11

Fatih Terim'den Modeste açıklaması!

Alanyaspor'u 6-0'la geçen Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, maç sonunda yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Karşılama ve transfer gündemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Terim, dikkat çekecek ifadelere yer verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in açıklamalarından öne çıkanlar:

 

"Oyunun başlangıcını saymazsak o aralar pek iyi değildik. İkinci yarıda özellikle iyi mücadele ettiğimizi söyleyebilirim. Oyuncularım oyundan keyif aldı. Dakika 65'te oyun durduğunda itiraz eden oyuncularımdı. Bir tane gol pozisyonu vermemiz onun dışında pozisyon vermememiz iyi savunma yaptığımızı gösteriyor. "

"Bazı oyuncularımızı başka mevkilerde başarılı olması bizim için önemliydi. Lig maratonu bu. Bu haftaları en az kayıpla atlatmamız lazım. "

"Önümüzdeki günlerde 3 kulvarda yarışacak bir kadro olmamız lazım. Bazen öyle şeyler yazılıyor. Ailem bile bana soruyor. Burada en önemli şey Galatasaray taraftarının duygularıyla oynanması. 4 günde çok şey değişebilir. Bütün arkadaşlarımız verdiğimiz raporların doğrultusunda çalışıyoruz. "

"Modeste'nin olmadığını ben de söyleyebilirim. Sözleşmesini feshettiğinde ciddi yaptırımları olabilirdi. Şu anda iki eksiğimiz var. Stoperde santrfor kadar ısrarcı olmayabilirim. "

"Donk'u ocak ayına kadar oraya monte edebilirim. Mutluyuz haftayı böyle geçtiğimiz için rakiplerimiz de kaybetti."

AJANSSPOR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, maç sonunda yaptığı basın toplantısında ise şu ifadelere yer verdi:

"Normal oyun içerisinde yediğmiz gol yok. İnşallah bundan sonra da olmaz. Bugün esasında skor kadar ilk yarı oyuna başlanğıcımızı saymazsak. 90 dakka pozisyon vermedik. Rakibi kendi sahasına kapattık. Az pozisyon veriyoruz. İkinci yarı bu çok yüksek noktaya geldi. 2. golü bulunca daha bir rahat oluyorsunuz. Top oynama yüzdesi bizde fazla. Pozisyon bir hayli fazla. Bundan sonraki maçları ve bazı oyuncların durumunu düşünmesem değişikliği hiç düşünmem. Açıkcası hepsini tebrik ediyorum. Duran oyun, geçiş oyunu ne derseniz hepsinde güzel örnekler verdiler. Farklı skor aldıktan sonra konuşmak kolaydır ama ben olayın diğer tarafına bakıyorum."

"Bir defa sizi 403. maçta 250. galibiyuet alan birisi olarak karşılıyorum. 29 gol atan Gomis'e başarılar diliyorum. Biz onu seviyoruz ama bence bu süreç tarafların doğru yönettiği bir süreç oldu. 34 yaşında bir oyuncyu aldığınızdan fazlaya vermek bir başarıdır.  Sevgiler, duygular muhakkak olacaktır ama profesyonelliği de unutmamak lazım. Bazılarının yazdıklarına, yazdırılanlara, söylettirilenlere fazla itibar etmeyin. Bir şey olursa biz size söyleriz."

"4 günümüz var transfer ile ilgili, o 4 günde muhakki bizim b planımız vardı. Modeste ile ilgili hukuki süreç yaşandı. Bu hukuki süreçte pürüzler çıktı. Bu yüzden bu transferden vazgeçtik. N'diaye bizim için önemli bir oyuncu. Tatlı bir rekabet olacaktır, olmalıdır da. Haftada 3 maç oynacağız bu yüzden de her mevkinin 1'er 2'şer alternetifi olacaktır. N'Diaye bize dinamizim katacaktır.

1 santrfor 1 stoper de alabilirm. Ama forvetler istediğim gibi olursa ikisi de santrafor olabilir. Donk'u stopere monte edip ocak ayına kadar idare edebilirim."

"Ligde şampiyon olmadan Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsunuz. Daha dikkatli daha zengi olmamız lazım. Onun için yarı yolda ya da herhangi bir kritik durumda şunu da yapsaydık demek istemiyorum. Hepimiz canla başla uğraşıyorum. Transferlermiz de iyi gidiyor. Rotasyon zamanı geliyor. Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası'nı önemsemiyorum değil. Ama Şampiyonlar Ligi'ni iyi bildiğim için her şeyi ona göre ayarlayacağız."

"Onyekuru'ya kendisinin gol atmasını söyledim. Sen kendin gol at dedim."

"Maicon her geçen gün daha iyi oynuyr. Çok iyi dialoğumuz var. Çok seviyorum kendisini. Her türlü transferi ve konuyu konuşuyoruz."

"Bugün Yunus'la Ozan girdiler hepsi öyle ama özünden yetişmiler. Şuan Galatasaray'dan çıkan 20 30 isim aklınıza gelir ama Türkiye Lig'lerinde oynayan 150 - 200 oyunucusu vardır. Ve devam edecektir. Altyapıyı dünya çapında bir hale getirmemiz lazım. Ozan Yunus Ahmet Sivri bizin için çok değerli. Ben altyapımıza çok güveniyorum. İstikbal onlarda, onlara gözümüz gibi bakacağız. Mesela Yunus'un 2 ay önceki hai ile bugünki hali bir değil. 2 ay sonrası içinde dikkat edin aynı olmayacaktır."

Senin için hazırladığımız haberler