"Fatih Terim'den sonra koltuk Okan Buruk'un olur"

23.07.2020 - 16:10 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 16:14

Süper Lig'in deneyimli teknik direktörlerinden Yücel İldiz, Türk futbolunun gündemini değerlendirdi. Başakşehir'in şampiyonluğunu yorumlayan Yücel İldiz, Okan Buruk ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Yücel İldiz sahalara ne zaman dönecek? İldiz'den özel açıklamalar...

"Fatih Terim'den sonra koltuk Okan Buruk'un olur"

Türk futbolunun deneyimli teknik direktörlerinden biri olan Yücel İldiz, gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başakşehir’in şampiyonluğu neyi anlatıyor? Fatih Terim’in halefi Okan Buruk mu? Sahalara ne zaman dönecek? Yücel İldiz tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Yücel İldiz’in açıklamaları şu şekilde:

“Başakşehir’in şampiyonluğu istikrar ve doğru yapılanmayı anlatıyor”

-Başakşehir’in şampiyonluğu Türk futbolu adına ne anlatıyor? Konuya hangi açıdan bakıyor Yücel İldiz?

Başakşehir’in şampiyonluğu istikrarı ve doğru yapılanmayı anlatıyor. Ekonomiyi doğru kullanmanın avantajlarını ve başarıyı getirdiğini de ortaya koyuyor. Başakşehir iyi takım yaptı ve bunu yaparken de ekonomiyi iyi kullandı. Bir iskelet kadrosu oluşturdular ve istikrarlı görüntü sergilediler. Finali iyi yapamıyorlardı. Ayrıca büyüklerin istikrarsız gidişlerinden iyi faydalandılar. Bu sene hata yapmadılar ve Okan Buruk ile hedefi yakaladılar.

“Başakşehir, boş tribünleri bile avantaja çevirdi”

-Büyük olarak adlandırılan takımlar istikrarlı görünmedi. Başakşehir için avantaj sayılabilecek hangi faktörler vardı sizce?

Büyüklerin, yarışta geri kalmasında etkisi var. Trabzonspor, hedefi yakalamış gibiydi. Ancak; beklenmedik puan kayıpları dikkatimi çekti. Başakşehir, düzenli kulüp yapılanmasını sağladı. Taraftar eksikliği sıkıntı gibi görünse de pandemi döneminde bunu avantaja çevirdiler. Örneğin; Galatasaray’ın seyircisiz kalması Başakşehir’in lehine oldu. Şehir takımları taraftarsız coşamadı. Başakşehir, boş tribünlere alışkın olmaktan bile faydalandı.

“Okan Buruk, sağlam bir teknik direktör geliyor dedirtti”

-Kariyerinde böyle bir şampiyonluk Okan Buruk için çok önemli ve anlamlı. Başakşehir’in şampiyonluğunda Okan Buruk’un etkisi nedir? Bir teknik adam gözüyle…

Okan Buruk’un futbolculuk kariyeri ortada. Teknik direktör olarak sıkıntılı dönemler de yaşadı. Hiçbir zaman çizgisini bozmadı. Mesleğini ciddiye aldı. Sakin yapısı en büyük avantajı. Oyunculara da bu yansıdı. Araştırmacı yapısı skorlara da yansıdı. Final haftalarını iyi yönetti. Tebrik etmek gerekiyor. Meslekte çok daha iyi yerlere gelecek. Sağlam bir teknik direktör geliyor dedirtti. Abdullah Avcı ile istikrar yakalanmış ve finallere kadar geliniyor, sonuç alınamıyordu. Okan Buruk kendisini geliştirmeye devam edecektir.

“Okan Buruk, Fatih Terim’den sonraki ilk teknik direktör adayıdır”

- Fatih Terim’in halefi Okan Buruk mudur?

Şu anda Galatasaray’da Fatih Terim bir simgedir. Galatasaray ile bütünleşmiş bir isim. Fatih Terim ayrıldığı zaman bana göre bu gidişatını sürdürürse Okan Buruk ilk aday olur. Terim’in halefi Okan Buruk’tur.

“Sezon başında görevde olmayı planlıyorum”

-Yücel İldiz sahalara ne zaman dönecek? Kariyer planlamanızda son durum nedir hocam?

Ligde sağlıklı işler yapan takımlarda çalışmak istiyorum. Denizlispor’dan ayrıldıktan sonra çok teklif geldi. Ama belli başlı prensiplerim var. Yeni sezona ekibimle beraber hazırlanıyoruz. Biz hedeflerimizden şaşmadık. Hedefi, amacı olan takımlarda görev alıp Türk futboluna hizmet etmeye devam edeceğiz. Sezon başında iyi bir şekilde bir yerden başlayacağız.

Yücel İldiz kimdir?

Süper Lig’de son olarak Denizlispor’u çalıştıran 66 yaşındaki Yücel İldiz, daha önce Eskişehirspor, Giresunspor, Karabükspor, Yeni Malatyaspor, Adana Demirspor, Orduspor, Samsunspor ve Mersin İdmanyurdu’nda da görev almıştı.

Senin için hazırladığımız haberler