Fatih Terim'den transferde Mourinho taktiği

14.03.2021 - 13:44 | Son Güncellenme: 14.03.2021 - 13:50

Fatih Terim, Jose Mourinho'nun 2002'de Porto'da uyguladığı "Başarıya aç futbolcu" anlayışıyla önümüzdeki 3 yılda Avrupa'yı sallamayı hedefliyor. Terim'in transferde listesi şimdiden şekillendi. Galatasaray'ın transfer listesinde kimler var? Detaylar haberimizde...

Fatih Terim'den transferde Mourinho taktiği

Burhan CAN TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, hep iki üç adım ilerisini düşünüyor. Sadece günü değil yarınları da düşünerek ekibiyle birlikte çalışan tecrübeli teknik adamın önümüzdeki 3 yıl için hedefleri çok büyük. 

Kayserispor maçı öncesi bu konuda bazı sinyaller veren Terim, "Özellikle Halil sezon sonuna kadar bizde ama bonservisini alabilirsek, yönetime teklifte bulunacağım, çok iyi bir transfer olur. Oğulcan ile 4 yıllık sözleşmemiz var, onunla alakalı çok güzel şeyler düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Başarıya aç ve geleceği olan oyuncular için tespit çalışmalarına devam eden imparator, Ankara Keçiörengücü'nden Barış Alper Yılmaz, Gençlerbirliği'nden Ömürcan Artan gibi isimleri de önümüzdeki dönemde Florya'da görmek istiyor.

İskelet belli

Kadrosunda Muslera, Marcao Taylan Antalyalı, Mostafa Mohammed ile daimi bir iskelet oluşturmayı planlayan Terim'in, 10 numara pozisyonuna en büyük adaylarından biri Brondby forması giyen Jesper Lindström. Onyekuru, Kerem Aktürkoğlu ile kanatlanacak takım için kadro mühendisliği çalışmaları sürüyor.

Mourinho gibi

Jose Mourinho Porto'nun başına geçtikten sonra 2002 yazında takımın önemli oyuncularının arasına Pedro Emmanuel (Boavista), Nuno Valente (Leiria), Cesar Peixoto (Belenses), Paulo Ferreira (Vitoria Setubal), Maniche (Benfica), Derlei (Leiria) gibi başarı arzulayan futbolcuları toplamış ve önce UEFA Kupası'nı sonrasında Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler