Fatih Terim'den yabancı kuralıyla ilgili yorum: Başka formüllerimiz var

25.08.2021 - 16:33 | Son Güncellenme: 25.08.2021 - 17:46

Son dakika haberleri... Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Randers FC ile oynanacak rövanş maçı öncesi açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Fatih Terim'den yabancı kuralıyla ilgili yorum: Başka formüllerimiz var

AJANSSPOR - HABER

 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunun ikinci ayağında Danimarka temsilcisi Randers FC ile kozlarını paylaşacak. Turnuvanın ilk maçı Randers'ın evinde oynanmış ve 1-1 sona ermişti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Randers'la oynanacak rövanş müsabakasından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"Randers maçını önemsiyoruz..."

Galatasaray'ın yeni transferi Sacha Boey'un açıklamalarından sonra konuşma sırası takımın tecrübeli çalıştırıcısı Fatih Terim'e geçti. Yarınki maça ilişkin görüşlerini paylaşan Terim: "Bu transfer politikasına devam etmek istiyoruz. Yüksek gibi görünen transfer bedellerini kabul edilebilir maaş skalasıyla dengelediğimizi düşünüyorum. İlerleyen yıllarda bu transferlerin bize ciddi yatırımlar getireceğini düşünüyorum. Türk kulüplerinin Galatasaray'ın gençler tarafından tercih edileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Avrupa ile mücadele edebiliriz..."

Takımın transfer politikasından bahseden emektar çalıştırıcı: "Gençlere yatırımımız karşılık bulursa Avrupa ile mücadele edebiliriz. Dönüşerek, değişerek ve kazanarak bu mücadeleyi sürdüreceğimizi düşünüyorum. Gelenler de gidenler de çok önemli. Açıkçası son maçtan sonra söylediğim cümleyi söyleyebilirim; 'Ederini eden oyuncuyu alabilir ya da gönderebiliriz.'" dedi. 

İlgini Çekebilir
Ve Morutan İstanbul’da!
Habere Git

"Romanya bizim için çok önemli bir yer..."

Galatasaray'ın bir gün önce KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) bildirdiği Olimpiu Morutan, geç saatlerde İstanbul'a inmişti. Terim, Morutan'a ilişkin: "Morutan da son saniye sorun çıkmazsa bitti diyebiliriz. Kadromuza genç ve yetenekli bir oyuncuyu katacağımız için çok mutluyuz. Romanya bizim için çok önemli bir yer" yorumunda bulundu.

"Nelsson'un yerinde olmak istemezdim..."

Galatasaray'ın Kopenhag'dan transfer ettiği savunma oyuncusu Victor Nelsson hakkında konuşan Fatih Terim: "Nelsson'un yerinde olmak hiç istemezdim! 21 yaşındasınız, kazanmak zorunda olduğunuz ilk maçınıza çıkıyorsunuz. Sanki ilk kez oynamıyormuş gibi oynuyorsunuz, kolay değil tabii bu." ifadelerini kullandı. 

"Diagne'nin daha da istemesi lazım..."

Yeni sezonda formayı bırakmayan Mbaye Diagne hakkında konuşan teknik direktör: "Diagne'yi geçtiğimiz yıllara göre ben de istekli görüyorum. Daha da istemesi lazım. Mostafa ile daha çok istekli olmaları lazım" dedi. 

"Bir sıkıntımız olmayacaktır..."

Ajansspor'un Galatasaray muhabiri Burhan Can Terzi, Terim'e toplantının devam eden bölümünde bu kez şu soruyu sordu: "Hocam 3 yerli oyuncu kuralıyla ilgili geçen maçta açıklama yapmıştınız. Baktığınızda Taylan, Kerem ve Berkan görünüyor. Halil transferi veya yerli kaleci transferi olası Gedson transferinde zorunlu hale mi geliyor?"

Terim ise, Burhan Can Terzi'nin sorusunu şu şekilde cevapladı:

 

"Burada matematiğe döneceğiz. Yerlilerden çok iyi oyunculara döneceğiz. Başka formüllerimiz var. Bunlar hayata geçebilir. Sadece Gedson'la ilgili değil, yerli oyuncularımızla ilgili. Bir sıkıntımız olmayacaktır."

"Taraftarımızın toleranslı yaklaşımı çok önemli..."

Galatasaray'da forma şansı bulan gençlerin muhakkak hata yapacağını ama taraftarın tolerans göstermesi gerektiğini belirten Terim: "Bu gençlerin hatası olacak. Bu gençler büyük hatalar yapacaklar. Stadyumdaki Galatasaray taraftarımızın toleranslı yaklaşımı çok önemli. Bu gençleri hep birlikte kazanacağız" dedi. 

"Ömer de çok iyi şeyleri hak ediyor..."

Galatasaray'da yuhalanan Ömer Bayram hakkında değerlendirmede bulunan Terim: 

"Bu sorunuzda Ömer Bayram'ı da kast etmiş olabilirsiniz. Hiç tasvip etmiyorum. Ömer Bayram müthiş bir takım futbolcusu. Ömer sadece saha içinde değil Florya için de çok önemli bir oyuncu.  Ömer'i 3 numara yaptık; A Milli Takıma gitti. Ömer de çok iyi şeyleri hak ediyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler