Fatih Terim'e büyük suçlama: "Bilerek şampiyon olmadı"

18.05.2021 - 12:56 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 15:53

Sabah Gazetesi yazarlarından Hıncal Uluç, Fatih Terim'e yönelik uzunca bir eleştiri yazısı kaleme aldı. İşte detaylar...

Fatih Terim'e büyük suçlama: "Bilerek şampiyon olmadı"

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 2020-21 sezonunu Beşiktaş'ın 1 averaj gerisinde, 2. sırada tamamlayan Galatasaray, tarihinde 2. kez averajla ezeli rakibine boyun eğmek zorunda kaldı. 1985-86 yılındaki rekabetinde yaşananların bir benzeri günümüzde tekrar etti. Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç ise, "kaçan şampiyonluğu" Fatih Terim'le ilişkilendirip; tecrübeli antrenörün "şampiyon olmak istemediğini" ileri sürdü. İşte, Uluç'un "Terim şampiyonluğu yürekten istiyor mu?" başlıklı yazısından kesitler...

"Bir bardak soğuk su getir..."

Şampiyonluk maçlarının oynandığı gün, evde yardımcısıyla beraber Beşiktaş ve Galatasaray maçlarını takip ettiğini ileri süren Uluç, Terim'in aday kadrosunu görür görmez sonucun belli olduğunu iddia etti. Uluç, "Elini sıktım. "Şampiyonluğunuzu kutlarım" dedim ve ekledim.. "Bana da şimdi bir bardak soğuk su getir.. Yarın da bu sahneyi aynen, Öcal ve Kemal Ağabeylerine anlatırsın" diye bitirdim.." ifadelerini kullandı. 

"Buz gibi oturan bir Fatih Terim..."

Galatasaray - Beşiktaş maçında, sarı kırmızılı ekibin ikili averaj kurma fırsatına değinen Hıncal Uluç, "Terim'e ilk defa "İkili averajda işi bitirmek" fırsatı sunuldu. Beşiktaş'a karşı ilk maçı 2 farklı kaybeden Galatasaray, rövanşta 2 farkla öne geçti. 3-1!. Ama ikili averaj denkliğinde, genel averaja bakıldığından ve orda açık ara Beşiktaş önde olduğundan 3-1 yetmiyordu. 1 gol daha lazımdı Galatasaray'a ve sahadaki Galatasaray, bu "şampiyonluk golü"nü aramıyordu. Sahada 3-1'i korumak için vakit geçiren oyuncular, kenarda buz kovasının üzerinde buz gibi oturan bir Fatih Terim vardı." dedi.

"Terim oyunu okumayı unutmuş..."

Galatasaray'ın son oynanan Yeni Malatyaspor maçında rakip ceza sahasına onlarca isabetsiz orta açtığını söyleyen Uluç, Terim'in "yerden oynayın" demeyi ihmal ettiğini, "oyun okuma yetisini" kaybettiğini yazdı. Uluç, "İkisini de yapmadan seyrediyor.. Yani okumayı unutmuş, ki bunu çoktandır söylüyorum." cümlelerini kurdu. 

Son 3 maçta 3 farklı şampiyonluk fırsatının geldiğine değinen Uluç, bu kez Terim'i "şampiyonluğu istememekle" suçladı. Usta yazar, "Galatasaray, Muslera dışında 10 kişi ile rakip sahada iken Malatya'nın 2 eksik oynamasından nasıl faydalanılır, bir okuyan olsa.. Fatih Terim gibi bir hoca üst üste üç maç bunca hatayı nasıl yapar? Yoksa... Yoksa şampiyon olmayı istemiyor mu acaba?. Bilinçaltında başka hesaplar mı var?" imasında bulundu. 

"Mayıstan sonra siz de yoksunuz..."

16 Nisan'da Younes Belhanda'nın sözleşme feshiyle başlayan süreçte; Fatih Terim ile Mustafa Cengiz arasındaki ilişkilere yönelik çarpıcı bir haber, yine Sabah Gazetesi'nde yayınlanmıştı. Haberde yer alan iddiaya göre Başkan Cengiz, Terim'i arayıp; "Hocam Belhanda'nın sözleşmesini feshediyoruz. Zaten mayıs ayından sonra uzatmayacaktık." demiş, Terim ise "Mayıstan sonra siz de yoksunuz başkanım..." cevabını vermişti. Emektar antrenörün o dönemde seçim takvimini işaret ettiği biliniyor.

 

Hıncal Uluç'un "Terim şampiyonluğu yürekten istiyor mu?" başlıklı köşe yazısından sonra, aynı gazetede çıkan bu haber bir kez daha gündeme geldi. 

Mustafa Cengiz, "Hocamızla beraberiz..."

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kamuoyunda çıkan iddiaları yalanlayıp; "Belhanda’nın ayrılması yönetimin aldığı karardı. Tek üzüldüğüm nokta özellikle bazıları, bunlar genelde rakip takım taraftarı, hedefleri ve amaçları bizi zayıflatmak olabilir. Sanki teknik heyetle sorun varmış gibi, sanki onay makamı gibi algı yaptılar. Öyle bir şey yok. Biz hocamızla beraberiz, her şeyden haberi var. Bizim onay makamımız genel kuruldur.” cevabını vermişti. 

"Belhanda bize dört sene hizmet etmiş..."

Faslı yıldızın ayrılığından sonra Fatih Terim, "İki sene üst üste şampiyon olduğumuz dönemde bu takım beni de gönderdi ama ben Galatasaray'a küsmedim. Dolayısıyla bunun bir kaos ya da kriz yaratmasına izin veremeyiz. Belhanda'yı tıpkı Didier Drogba ve Felipe Melo'yu nasıl uğurladıysak öyle uğurladık. Dört sene bize hizmet etmiş bir oyuncumuzdu. Kendi emeğine yakışır bir şekilde yolcu ettik" şeklinde konuşmuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler