"Fatih Terim'e teşekkür ediyorum"

22.02.2020 - 13:06 | Son Güncellenme: 22.02.2020 - 10:17

Hellas Verona takımında kiralık olarak forma giyen Koray Günter, Ajansspor'a özel açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj...

"Fatih Terim'e teşekkür ediyorum"

Son 8 maçını kaybetmeyen, 4 beraberlik, 4 galibiyet alan İtalyan ekibi Verona bu maçlarda kalesinde sadece 4 gol gördü. Toplamda 24 gol yiyen Verona, lig ikincisi Lazio ve üçüncü sıradaki Inter'in ardından ligin en az gol yiyen takımı oldu.

Verona'da Koray Günter başarılı performansıyla dikkat çekti.

Ajansspor'dan Salim Manav'a konuşan Koray Günter, "Yabancı sınırı hakkında fikrin nedir?" sorusuna; "Türk futbolun inanılmaz iyi bir jenerasyonu var. Yeni jenerasyon ülke futbolumuz adına umut verici. Son dönemde ülkemizden yetişen potansiyelli futbolcular var. Bu futbolcular ülkemizi Avrupa'da da en iyi şekilde temsil ediyor. A Milli Takım'daki futbolcuların birçoğu Türkiye'de yetişen isimler. Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü, Zeki Çelik ve Ozan Kabak gibi... Yabancı serbest olabilir fakat ilk 11'de 3 yerli oyuncuya şans verelim, 3 oyuncu da kulübede olsun. Böyle olursa A Milli Takım için de iyi olacaktır. Bazı takımlar 11 yabancı futbolcu ile oynuyor bu üzücü bir durum." cevabını verdi.

Galatasaray döneminden de bahseden Günter, "Galatasaray'a ilk geldiğimde 19 yaşındaydım. Birçok hoca ile çalıştım ve her hocamdan bir şeyler öğrendim. Beni o dönem Mancini transfer etmişti. Galatasaray'da talihsiz bir sakatlık yaşadım. Fatih Terim ile fikir alışverişinde bulundum ve İtalya'ya transfer oldum. Fatih Terim, İtalya'ya gitmeden önce bana İtalyanca öğrenmemi söyledi. Fatih Hocama çok teşekkür ediyorum. İtalyanca öğrenmem başarılı olmamda en önemli etken oldu.” dedi.

İtalya’da İtalyanca ilk defa bir yabancı oyuncu 6 ay sonra basın toplantısı düzenledi. O an neler düşündün?

“Basın toplantısını İtalyanca yaptığımda çok mutlu oldum. Benim için o an unutulmazdı. Benim için çok özel bir andı. Ben yaz döneminde İtalyanca öğrenmeye başladım. Bunu bana Fatih Hoca da tavsiye etmişti. Futbolda özellikle de defans oyuncuları aynı dili kullanmalı, takım içerisindeki iletişim için de çok önemli. Ben defans oyuncusuyum ve hayalim İtalya'da oynamaktı. Bunu da gerçekleştirdim.”

En beğendiğin İtalyan defans oyunları kimlerdi?

“Nesta ve Fabio Cannavaro.”

Ronaldo ve Ibrahimovic’e karşı rakip olmak nasıl bir duygu?

"Ronaldo'ya karşı rakip olmak güzel bir duygu. İtalya'da savunma oyuncuları çok farklı çalışıyor. İtalya'da taktik savunması çok önemli. İtalya'da her hafta çok önemli forvetlere karşı oynuyoruz. Higuaín, Ibrahimovic, Lukaku, Dzeko, ve Ronaldo gibi dünya yıldızları İtalya Ligi'nde. Söylediğim isimler çok tecrübeli ve yıldız isimler. Hocalarımız bizi hafta içerisinde çok iyi hazırlıyor."

Türkiye Ligi'ni takip ediyor musun? A Milli Takım hedefin var mı?

"Türkiye Ligi'ni takip ediyorum. Çok iyi bir lig, bu sezonda kıyasıya bir rekabet var. Ailem Bursa'da yaşıyor. Türkiye'yi özlüyorum. Tatillerde Türkiye'ye geliyorum. Elbette Türkiye'ye bir gün dönmek isterim. Futbolda her şey olabilir. Şu anda Verona'dayım ve burada çok mutluyum. A Milli Takım hedefim her zaman var. Altyapı eğitimimi Almanya'da aldım. Her futbolcunun A Milli Takım hedefi vardır."

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında yorumunun nedir?

"Her iki takımın mutlak kazanması gereken bir maç. 6 puanlık bir maç. Fenerbahçe'nin galibiyete daha çok ihtiyacı var. Umarım örnek bir derbi olur. Fenerbahçe-Galatasaray derbisini İtalya'da da takip ediyorlar, bu derbi İtalya'da çok konuşuluyor. Temennim dostça bir derbi olsun. Sadece futbol konuşulsun."

Klopp ile Dortmund'da çalıştın, yorumun nedir?

"Jürgen Klopp benim için çok önemli bir hoca. Klopp beni ilk profesyonel yapan teknik direktördü. Klopp'tan çok şeyler öğrendim. O dönem Dortmund'da Hummels ile çalışmam da kariyerimi olumlu etkiledi."

AJANSSPOR - ÖZEL HABER

Senin için hazırladığımız haberler