Fatih Terim'in listesinde yoktu ama resmi görüşmeler başladı!

10.01.2021 - 16:43 | Son Güncellenme: 10.01.2021 - 16:56

Son dakika spor haberleri... Yeni Malatyaspor'da forma giyen ve geçtiğimiz ay Anderlecht'in resmi teklif yaptığı Youssouf Ndayishimiye'ye Galatasaray resmi transfer teklifi yaptı. Peki Youssouf Ndayishimiye, Yeni Malatyaspor'da ne kadar kazanıyor, maaşı ne kadar? Öte yandan, Ndayishimiye'yi hangi takım transfer edecek sorusu ise futbolseverlerin aklında. İşte detaylar...

Fatih Terim'in listesinde yoktu ama resmi görüşmeler başladı!

Salim MANAV - AJANSSPOR

Youssouf Ndayishimiye için Galatasaray görüşmelere başladı.

Yeni Malatyaspor'a geçtiğimiz sezonun devre arasında Burundi takımı Aigle Noir FC de Makamba'dan transfer olan ve sezon sonuna kadar da asgari ücretle oynayan Ndayishimiye bu sezon gösterdiği performansla göz doldurdu.

Anderlecht, Saint-Étienne ve Galatasaray'ın resmi transfer teklifi yaptığı Youssouf Ndayishimiye transferinde son dakika gelişmesi yaşandı.

Başkanlar görüştü

Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek ile geçtiğimiz hafta perşembe günü (7 Ocak 2021) Youssouf Ndayishimiye transferi için görüştü ve Youssouf için Malatya cephesinden 3 milyon Euro artı oyuncunun ikinci satışından %25 pay istedi.

Youssouf için ikinci görüşme

Yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray yönetimi Youssouf Ndayishimiye için planını belirledi.

Sarı kırmızılı yönetim, 12 Ocak Salı günü Malatya'da oynanacak olan Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçı sonrası Malatyaspor yönetimi ile Youssouf Ndayishimiye'nin transferi için ikinci kez görüşecek.

Maaşı ne kadar?

Malatya'da sezon öncesinde ücretinde iyileştirme yapılan Ndayishimiye'nin bu sezonki yıllık kazancı 100 bin dolar civarında.

Youssouf Nyange Ndayishimiye kimdir?

Youssouf Nyange Ndayishimiye 27 Ekim 1998'de doğdu. Orta saha pozisyonunda görev yapan Burundili millî futbolcudur. Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'da forma giyiyor.

Süper Lig'deki ilk maçına 1 Mart 2020 tarihinde oynanan Denizlispor-Yeni Malatyaspor maçıyla çıktı. 22 yaşındaki futbolcu bu sezon 11 maçta forma giydi ve 2 de gol attı. 

Fatih Terim liste vermişti

Galatasaray'ın Süper Lig'in 18. haftasında Gençlerbirliği'ni 6-0 yendiği maçın ardından teknik direktör Fatih Terim devre arası transfer döneminde sarı-kırmızılı takımın kadrosunda görmek istediği isimleri açıklamıştı. Fatih Terim'in listesinde şu isimler yer almıştı:

• İrfan Can Kahveci
• Edin Visca
• Henry Onyekuru
• Mostafa Mohamed

Senin için hazırladığımız haberler