Fatih Terim Dünya Kupası Favorisini Açıkladı! Messi'ye Övgü Dolu Sözler

Akın Ungan
18.12.2022 - 11:40 | Son Güncellenme: 18.12.2022 - 11:59

Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim, 2022 Dünya Kupası'nda Fransa-Arjantin finali öncesi favorisini açıkladı. Terim, Messi'yi övdü. İşte detaylar.

Fatih Terim Dünya Kupası Favorisini Açıkladı! Messi'ye Övgü Dolu Sözler

2022 Dünya Kupası'nda sona gelindi. Dev şampiyonada final heyecanı yaşanıyor. Fatih Terim, Arjantin ile Fransa arasında oynanacak final müsabakası öncesi açıklamalarda bulundu. Süperstar Lionel Messi'den övgü dolu sözlerle bahseden Terim, finali kazanmasını istediği takımı da söyledi.

"Bol temaslı ve mücadele gücü yüksek bir maç olacak"

Final maçını değerlendiren Fatih Terim, "İki takımın da temkinli başlayacağını, erken bir gol olmaması halinde dengeli kalacaklarını düşünüyorum. Ancak bol temaslı ve mücadele gücü yüksek bir maç olacaktır." ifadelerini kullandı.

Terim'in iki takım hakkındaki görüşleri

Takımlar hakkında görüşlerini aktaran Terim, "Arjantin, Messi merkezli bir takım olsa da sabırlı ve mücadele gücü yüksek bir oyun sergiliyor. Enzo ve Alvarez'in katkısı önemli. Fransa çok önemli eksiklerine rağmen, yıldızlarının yokluğunu hissettirmiyor" şeklinde konuştu.

"Messi'nin kariyer tamamlamasını Katar'da yapmasını diliyorum"

Dünya Kupası'nı Arjantin kaptanı Lionel Messi'nin kaldırmasını istediğini ifade eden Fatih Terim, "Ben turnuva öncesinde de aynı görüşteydim. Messi'nin kariyer tamamlamasını Katar'da yapmasını diliyorum" açıklamasını yaptı.

"Listenin ilk üç sırasına Messi'yi koyarım"

Messi hakkında övgü dolu sözlerle bahseden Terim, "Mbappe de çok büyük bir yıldız ve maçın her anında kaderini değiştirebilecek bir oyuncu ama en iyi oyuncunun kim olduğu bana sorulduğunda zaman zaman, listenin ilk üç sırasına Lionel Messi'yi koyduktan sonra diğer basamakların konuşulması gerektiğini söylerim." dedi.

"Rekor kıracağı son Dünya Kupası maçında şampiyon olmasını istiyorum"

Sözlerine devam eden Fatih Terim, "Katar'da da bunu gösterdiğini düşünüyorum, turnuvayı kazanmayı hak ediyor. Ben de rekor kıracağı son Dünya Kupası maçında Arjantin ile şampiyon olmasını istiyorum" diye konuştu.

Rakamlarla Arjantin-Fransa rekabeti

Arjantin ile Fransa ilk kez Dünya Kupası finalinde karşı karşıya geliyor. İki ülke bundan önce toplam 5 maç oynadı. Bunların 3'ü Dünya Kupası'nda resmi maç olurken, 2'si hazırlık maçıydı. 5 maçın genel tablosu şu şekilde:

  • Arjantin: 4 Galibiyet
  • Fransa: 1 Galibiyet

Arjantin - Fransa finali bugün!

2022 Dünya Kupası'nda Arjantin - Fransa finali, 18 Aralık 2022 (bugün) saat 18.00'de başlayacak. Zorlu mücadele Lusail Iconic Stadyumu'nda oynanacak. Karşılaşma TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler