Fatih Terim'in yeni jokeri!

26.06.2021 - 17:32 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 17:36

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alpaslan Öztürk transferini özellikle istemişti. Göztepe’den gelen futbolcu, hedeflenen oyun formatına çok uygun.

Fatih Terim'in yeni jokeri!

Burhan Can Terzi – AJANSSPOR

Galatasaray'da Fatih Terim'in 4'üncü döneminde oturtmaya çalıştığı pas oyununa dayalı sistem, yaşanan türlü olumsuzluklar sebebiyle istikrarlı bir yapıya kavuşamamıştı. Ama Terim, savunmadan itibaren yani oyunun başlangıcından itibaren pas oyununu uygulamakta yine ısrarcı. 

Marcao ile ikili olacak

Hatta geçen sezon oyuna topu daha olumlu sokması ve ayak tekniği kalitesi sebebiyle Luyindama yerine pek çok maçta Ryan Donk tercih edilmişti. Tecrübeli teknik adam sol stoper Marcao ile birlikte savunma göbeğinde Alpaslan Öztürk'e de önemli bir rol vermeyi planlıyor. 

Alpaslan 6 numara da oynayabilir

Yeni sezon öncesi Terim savunmada bu ikiliyi görmek istiyor. Ayrıca Alpaslan'dan yeriden geldiğinde sağ bek, yeri geldiğinde 6 numara pozisyonunda faydalanmak da planlar arasında.

Luyindama'nın satışı şartlara bağlı

Fatih Terim, Alpaslan Öztürk'ün yanı sıra savunmada Kaan Ayhan takviyesi de bekliyor. Luyindama'nın son dönemde talipleri artarken, teknik heyet tecrübeli stoperin satışının takviyelere bağlı olduğunu yeni yönetime de bildirdi.

 

 

Galatasaray'ın hedefi Kaan Ayhan

Bu doğrultuda yeri dolacaksa Luyindama satılabilir. Teknik heyetin bu bölgede istediği oyuncuların başında milli futbolcu Kaan Ayhan geliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler