Fatinoğlu, adaylığını açıklayanlara çattı: "Anlamak mümkün değil"

13.11.2020 - 13:34 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 14:02

Galatasaray Yönetim Kurulu, 26 Aralık'ta seçim yapma kararı aldı. Şu ana kadar Burak Elmas ve Metin Öztürk, başkanlık adaylıklarını açıklarken aday olması beklenen isimlerden Ali Fatinoğlu sürpriz bir çıkış yaptı. Aday olacak mı? İşte detaylar...

Fatinoğlu, adaylığını açıklayanlara çattı: "Anlamak mümkün değil"

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi hafta içerisinde sürpriz bir şekilde erken seçim kararı aldı. 

Bunun üzerine üyelerden Burak Elmas ve Metin Öztürk, Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı'nda başkan adayı olarak boy göstereceklerini açıkladı.

Çatı adayı olarak düşünülen Cengiz Özyalçın da önümüzdeki hafta adaylığını açıklayacak.

2018'deki seçimde dört başkan adayından biri olan Ali Fatinoğlu'nun da durumu merak ediliyordu.

Her türlü hazırlığı olmasına rağmen seçim kararının alınış biçimini doğru bulmadığını ifade eden Fatinoğlu, "O yüzden adaylıkların bu kadar hızlı açıklanması sağlıklı değil. Günün şartları resmi aday olarak ortaya çıkmak için çok erken" diye konuştu. 

Fatinoğlu açıklamalarının devamında şunları söyledi:

"Birlikte çalışmayı planladığım arkadaşlarımdan onay almadan, onlarla iletişime geçmeden ve resmi makamlardan henüz seçimli genel kurul için onay çıkmadan, “Ben bu yarışta varım” demeyi bugün itibariyle sakıncalı buluyorum.

2018’de ibra krizi yaşayan, 2019’da da genel kurul yapılmadığı için, hem 2019 hem de 2020 yılları açıkta olan, 2021 yılı bütçesini de yapmayan bir yönetim kurulunun almış olduğu seçim kararı var. Bu karar, genel kurul tarafından kabul edilemez, edilmemeli.

Yönetimin baskın seçim kararı sonrası, adaylıklarını ışık hızıyla açıklayan isimlerin tavrını da anlamak mümkün değil.

Bu mali tabloda, mevcut adayların durumu ‘Hayatında topa vurmamış insanların, frikikte ‘çekilin topa ben vuracağım’ demesi kadar trajikomiktir."

Mustafa Cengiz ve yönetimindeki isimler ise adaylık için henüz kararlarını vermiş değiller. 16 Kasım'da görülecek ibrasızlık davası sonrası yol haritalarını çizmeleri bekleniyor. 

Senin için hazırladığımız haberler