Fenerbahçe Beko'dan transferde Nick Calathes bombası

10.07.2022 - 10:47 | Son Güncellenme: 10.07.2022 - 11:09

Başantrenörlüğe Dimitris Itoudis'u getirdikten sonra kadrosunda da büyük bir değişime giden Fenerbahçe Beko. yıldız ismi kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçe Beko'dan transferde Nick Calathes bombası

Dimitris Itoudis yönetiminde başta Euroleague olmak üzere tüm kulvarlarda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Beko'ya transferde sevindiren haber geldi.

Sarı lacivertlilerin kadrosuna katmak istediği Barcelona'nın Yunan yıldızı Nick Calathes hakkında flaş gelişmeler yaşandı.

Fenerbahçe ve Panathinaikos teklif yaptı

Yunan oyun kurucunun FC Barcelona ile kontratı bulunsa da koç Saras’ın yeni sezon planlarında yeri olmadığı biliniyor. Bu nedenle de kendisine birçok takımın ilgisi olmuştu ama teklif aşamasına gelen 2 takım vardı. Eski takımı Panathinaikos. Calathes'e 2 yıllık toplam 2.7 milyon Euro, temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise 2 yıllık toplam 3 milyon Euro’luk bir teklif yaptı.

Pana'nın teklifini reddetti

Panathinaikos'un Yunan yıldızın teklife cevap vermesi için kendisine verdiği süre 8 Temmuz’da doldu ve Sportando’nun haberine göre Nick Calathes bu teklifi reddeti. 

33 yaşındaki Calathes’in sadece daha iyi bir teklif verdiği için değil, koç Itoudis ile çalışmak istediği için de Fenerbahçe Beko‘yu tercih ettiği belirtiliyor.

1.96 metre boyunda olan Yunan guard bu sezon Euroleague sahnesinde 29 maçta görev alırken 27 kez ilk beş başladı ve ortalama 24.5 dakika sahada kalırken 7.3 sayı, %31.7 3sayı, 4.0 ribaund, 6.4 asist, 11.8 verimlilik puanı istatistikleriyle katkı verebildi.

Senin için hazırladığımız haberler