Fenerbahçe Beko, yeni başantrenörü Dimitris Itoudis sözleşme imzaladı

21.06.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 21.06.2022 - 14:33

Fenerbahçe Beko'da Aleksandar Djordjevic ile yolların ayrılmasının ardından başantrenörlük görevine getirilen Yunan çalıştırıcı Dimitris Itoudis için imza töreni düzenlendi.

Fenerbahçe Beko, yeni başantrenörü Dimitris Itoudis sözleşme imzaladı

Fenerbahçe Beko'da yeni başantrenör Dimitris Itoudis için Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Erkek Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini ve Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier’in de katıldığı basın toplantısı ve imza töreni düzenlendi.

"Fenerbahçe, Cumhuriyetin 100. yılında tüm kulvarlarda başarılı olacak"

Fenerbahçe Erkek Basketboldan Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi Sertaç Komsuoğlu, bu sezon uzun ve zorlu bir süreç yaşadıklarını belirterek, "Maalesef istediğimiz sonuçları alamadığımız dönemler oldu. Özellikle Eurolig'te Rus takımlarıyla ilgili alınan karardan en çok takım olduk ve hedefimizden uzak kaldı. Ancak sezonu çok değerli bir şampiyonlukla tamamladık. Bu şampiyonlukta emeği geçen tüm antrenör ve sporcularımıza teşekkür ediyorum. Yeni bir heyecanın temellerini atıyoruz. Avrupa'nın en büyük ve başarılı markalarından biri olan Fenerbahçe Beko'yu, Avrupa'da başarı ve istikrar denilence ilk akla gelen isimlerden olan Dimitris Itoudis buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dimitris Itoudis'e bir kez daha 'Hoş geldin' diyorum. Fenerbahçe, Cumhuriyetin 100. yılında tüm kulvarlarda başarılı olacak." dedi.

"Varımız, yoğumuzla çalışacağız"

Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini ise Dimitris Itoudis'i tanığını belirterek, "Ortak dostumuz Zeljko Obradovic var. Rusya'da başarılı işler yaptı. Türkiye'de Banvit'te başarılı işler yaptı. Fenerbahçe'de de en iyisini yapacaktır." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier de Dimitris Itoudis önderliğinde, bu 3 yıllık planla Fenerbahçe'yi hak ettiği yerlere getirmek istediklerini vurgulayarak, "Hepimiz Fenerbahçe camiasını ve taraftarını gururlandırmak için varımız, yoğumuzla çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Güzel bir tarihi devam ettirmek için çalışacağız"

Fenerbahçe'nin yeni çalıştırıcısı Dimitris Itoudis sözlerine (Türkçe olarak) "Günaydın, merhaba" diyerek başlarken, "Onur duyuyorum. Çok şanslıyım ve görevimin farkındayım. Fenerbahçe'ye geldiğim için mutluyum ve Başkanımız Ali Koç'a teşekkür ediyorum. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyordum. Ben ve çalışma arkadaşlarım güzel bir tarihi devam ettirmek için çalışacağız. Başkanımızın da beklentilerini biliyorum, bunu karşılamak için elimizden geleni yapacağız. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Samet Geyik Fenerbahçe Beko’da
Habere Git

Fenerbahçe'nin efasene koçu Zeljko Obradovic ile olan ilişkisine değinen Itoudis, "İlişkiler tabii ki insani. Obradovic'le aynı zamanda aile dostuyuz. Andreas'la da yıllarca beraber çalıştık. Rekabet her zaman olacak. Sonuçta herkes kazanmak için oynuyor. Obradovic'le de ilk karşılaşmamız çok duygusaldı. Benim buradaki görevim çok net. Fenerbahçe'nin başarısı için çalışacağız. Sarı mirasın devamını getireceğiz." diye konuştu.

"En güzel takımı kurmak için elimizden geleni yapacağız"

Takıma iki transfer yapıldığını hatırlatan Yunan çalıştırıcı, "İki tane transfer yapıldı. 24 saat, 7 gün çalışacağız. Şu an artık resmi olarak buradayım. Oyuncuları tartışıyoruz, durumlarını inceliyorum. Tabloyu netleştirmek için zaman gerekiyor. Taraftarlar rahat uyuyabilir, Fenerbahçe çalışıyor. En güzel takımı kurmak için elimizden geleni yapacağız."

"Önemli olan, kapalı kapılar ardında başarılı olmak"

Dimitris Itoudis başantrenör olarak düşünce şeklini aktararak, "Benim temsil ettiğim bir şey var. Mutlaka düşebiliyoruz, başarısızlıklar oluyor. Önemli olan bunlarda dik durabilmek ve devam etmek. Kupa kaldırmak değil sadece başarılı olmak... Asıl önemli olan, kapalı kapılar ardında başarılı olmak. Örneğin Melih Mahmutoğlu antrenmanda belki 100 tane sayı kaçıracak ama siz maçta attığı 1 sayıyı göreceksiniz. Önemli olan doğru düşünce şekli ve fedakarlıklarla bunu götürmek. Mutlaka bu düşünce şekliyle devam etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Burası kesinlikle benim takımım değil"

Antrenör olarak en önemli görevinin oyuncuların performanslarına destek olmak olduğunun altını çizen başarlı başantrenör, "Benim bir felsefem var. Kazanan bir takım kültürü yaratmak. Neyimiz var, neyimiz yok onlara bakacağız. En önemlisi kimya olması. Roller ve fedakarlık çok önemlidir. Birlik ve kimya içinde çalışacak bir takım. Burası kesinlikle benim takımım değil, milyonlarca taraftarın sahip olduğu çok büyük bir takım. Yarın birçok oyuncu ve ekipten arkadaşlarla toplantım olacak. Buraya bilet alıp gelen taraftarlara görmek istediği şeyi göstermeye hazır olacağız." dedi.

"Obradovic ile konuştuklarımız bende kalsın"

Fenerbahçe'ye gelmeden önce Obradovic'le konuştuğunu ifade eden Itoudis, "Zaten sıkça görüşüyoruz. Ama aramızda konuştuklarımız bende kalsın." şeklinde konuştu.

Transfer, Wilbekin, Vesely, Nando de Colo konusu

Transferde gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili soruyu yanıtlayan Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier şöyle konuştu:

"Birçok oyuncu ile temaslarımız var. Wilbekin de bunlardan biri. Fakat kolay bir süreci yok. Hem takımı ile devam eden sözleşmesi var. Hem de bir takım daha ciddi bir teklif girişimi içinde. Bu transfer için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya çalışıyoruz. Bu süreci bizim açımızdan kolay hale getirmeye çalışıyor yönetim. Önümüzdeki günlerde netleşir diye ümit ediyorum.

"Son kararı Vesely verecek. Nando ile temaslarımız sürüyor"

"Birçok oyuncuyla temasımız var, en iyi kimyayı oluşturmaya çalışıyoruz. Vesely bu ailenin 8 senedir parçası. Her şeyin başında Fenerbahçe'yle özdeşleşmiş bir oyuncu. Vesely ile epey süredir temaslarımız oluyor. Geldiğimiz noktada karar onda. Belli bir süre geçtikten sonra aynı yerde, insan bazen farklı kararlar vermek isteyebiliyor. Yönetimimiz bu anlamda oyuncunun devam etmesi için her türlü ferdakarlığı zorlamış durumda. Ama Vesely'nin kendisi ve ailesi hakkında vereceği karara saygı duyacağız. Nando ile temaslarımız şu an için devam ediyor. Kontratı bitiyor fakat bizim için özel bir oyuncu. Koçun vereceği rapor da çok önemli, biz kulüp olarak her türlü fedakarlığı yapmaya çalışacağız."

"Vesely 5 yıl hiç aynı yerde kalmadığını söyledi"

Dimitris Itoudis ise Vesely'nin durumuyla ilgili olarak "Vesely'nin Fenerbahçe için nasıl bir anlam taşıdığını biliyoruz. Kulübün yapmak istediği fedakarlığı da biliyorum. Ama Vesely için bu, aile kararıydı. Ortam değişikliği istedi. 5 yıl hiç aynı yerde kalmadığını söyledi. Nando ile önceden çalışmış olmam işimizi kolaylaştırıyor. Wilbekin için görüşmelerimiz devam ediyor. Başkanımız gerekli her türlü fedakarlığı yapacaktır." dedi.

"Geleceğe de çok büyük yatırımlar yapıyoruz"

Fenerbahçe yöneticisi Sertaç Komsuoğlu başkan ve yönetim kurulu olarak Fenerbahçe'nin yine iddialı olması için ellerinden gelen her türlü çabayı gösterdiklerini belirterek, "Yeni takım ve idari ekibin oluşmasından sonra sizler de göreceksiniz. Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Cumhuriyetin 100. yılında başarılı olabilmek için her türlü çabayı harcıyor. İdari ekimize inanıyoruz, hocamıza inanıyoruz. Fenerbahçe Basketbol Şubesi olarak sadece şampiyonluk için yatırım yapmıyoruz. Türkiye'nin ilk basketbol müzesini tamamladık. Açılış için yeni sezonu bekliyoruz. Altyapıya ciddi yatırım yaptık. Orada da Fenerbahçe Beko'ya alternatif olacak oyuncuların yetişmesini bekliyoruz. Basketbolda artık Fenerbahçe olarak geleceğe de çok büyük yatırımlar yapıyoruz. Fenerbahçe basketbolunun canlanışı olarak görebilirsiniz." şeklinde konuştu.

"Çok onurluyum, mutluyum"

2014'te Banvit'e imza attığından bu yana Türkiye'ye her geldiğinde taraftarın sevgisini hissettiğini belirten Dimitris Itoudis, "İletişimde olduğum bazı taraftarlar da vardı. Evrende sanırım yazılmıştı yolumuzun nasıl olacağı... Çok onurluyum, mutluyum. İşimiz artık başlıyor." dedi.

Basın toplantısının ardından Yunan antrenör Fenerbahçe Beko ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Itoudis adının yazdığı geri dönüştürülmüş ipleklerden üretilen formayla basın mensuplarına poz verdi.

Dimitris Itoudis kimdir?

Dimitris Itoudis, 8 Eylül 1970 doğumlu Yunan basketbol koçudur.

11 yıl boyunca Panathinaikos'ta koç Zeljko Obradovic'in yardımcılığını yapmıştır. 2013-14 sezonu başında Orhun Ene'nin yerine Banvit koçu olarak göreve başlamıştır. Ardından CSKA Moskova kulübünde koç olarak görevine devam etmiştir.

2015-16 sezonunda CSKA Moskova ile EuroLeague kupasını kazandı. Takımı bir yıl sonra aynı turnuvada üçüncü oldu.

 

Koç olarak başarıları ise şu şekilde:

2x EuroLeague şampiyonluğu (2016, 2019)
2x EuroLeague Yılın Koçu Ödülü (2016, 2019)
6x VTB Birleşik Ligi şampiyonluğu (2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2021)
Yardımcı antrenör olarak başarıları:

5x EuroLeague şampiyonluğu (2000, 2002, 2007, 2009, 2011)
11x Yunanistan Ligi şampiyonluğu (2000, 2001, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011)
7x Yunanistan Basketbol Kupası şampiyonluğu (2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012)

Senin için hazırladığımız haberler