F.Bahçe'de flaş gelişme! Sürpriz var...

18.03.2019 - 08:34 | Son Güncellenme: 18.03.2019 - 11:34

F.Bahçe'de flaş gelişme! Sürpriz var...

Fenerbahçe'nin sezon başında Barcelona'dan transfer etmek istediği ancak Everton'a giden Yerry Mina'da yeni bir gelişme yaşandı. Kolombiyalı stoperin sezon sonunda kiralık olarak Sarı-Lacivertlilere katılacağı iddia edildi.

Fenerbahçe, Mina transferi için harekete geçti

Güneş'in haberine göre; gelecek sezonun çalışmalarına şimdiden başlayan Fenerbahçe, Everton'da forma şansı bulamayan Yerry Mina için harekete geçti.

Sezon sonunda İngiltere'den ayrılacak

2018’de Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası organizasyonunda tam bir patlama yapan ve Kolombiya formasıyla oynadığı futbolla Barcelona’dan Everton’a transfer olan Yerry Mina sezon sonunda İngiltere’den ayılacak.

Fenerbahçe transferi istiyor

Everton’a büyük umutlarla gelen ve ligin başlarında düzenli olarak forma giymesine karşın daha sonra hocası Marco Silva tarafından yedek kulübesine hapsedilen Yerry Mina takımdan ayrılmayı kafasına koyarken, 24 yaşındaki tecrübeli stoper için Fenerbahçe’nin devreye girdiği öğrenildi. 

Everton ile görüşmeler sıklaştırıldı

2017-18 sezonunda Palmieras’tan Barcelona’ya transfer olan ve  Katalan ekibinde sadece 6 maç oynayınca Fenerbahçe ve Galatasaray’ın listesine giren, fakat Dünya Kupası’nda gerçek kalitesini ortaya koyunca  Everton’ın yolunu tutan Mina için bu sefer Fenerbahçe’nin kolları sıvadığı bildirilirken, Comolli’nin İngiliz kulübüyle temaslarını sıklaştırdığı belirtildi.

Mina da düzenli oynayabileceği bir takımı istiyor

Premier Lig’de  beklediği kadar süre alamayan Yerry Mina için kiralama formülünü masaya yatıran Fenerbahçe, Everton’ın vereceği son kararı beklerken, oyuncunun da düzenli olarak forma giymek istediği bir takıma transfer olmayı hedeflediği ifade edildi.

Mina, Fenerbahçe'ye sıcak bakabilir

Genelde kadroda düşünülmeyen futbolcularını kiralık olarak farklı takımlara gönderen İngiliz kulübü, Onyekuru’da olduğu gibi Mina’yı da kiralık olarak Fenerbahçe’ye gönderemeye sıcak bakıyor.

Mina bu sezon kaç maçta görev aldı?

Yery Mina bu sezon Everton’da 18 maçta 802 dakika süre aldı. Mina, 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

Terim, Mina hakkında konuşmuştu

Daha önce Galatasaray'ın da transfer gündemine gelen Yerry Mina ile ilgili teknik direktör Fatih Terim, flaş bir açıklama yapmıştı.

Terim: "Mina'yı beğeniyorum"

Terim yaptığı açıklamada, "Yerry Mina'yı beğeniyorum. Açıkçası onunla da ilgilendiğimiz doğru. İlk başlarda oynamıyordu, yedekti. Kolombiya'da da oynamıyordu ama ilk maçta hatalı goller yiyince stoperleri değiştirdiler. Durum böyle." diye konuşmuştu.

Everton, Mina'yı kaç paraya transfer etmişti?

Everton, Yerry Mina'yı 30,25 milyon euro ve 1.5 milyon euro'luk bonuslar karşılığında transfer etmişti.

Mina, hava toplarında etkili

1,95 boyunda ve 25 yaşındaki oyuncu Mina, hava toplarındaki etkinliğiyle biliniyor.

Senin için hazırladığımız haberler