Fevzi Layiç'ten Altay Bayındır, Ljajic, Adem Büyük Açıklaması

İsa Kethüda
12.10.2022 - 14:59 | Son Güncellenme: 12.10.2022 - 15:30

Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe - Karagümrük maçındaki performansıyla tartışılan kaleci Altay Bayındır hakkında sarı-lacivertli eski file bekçisinden açıklama geldi

Fevzi Layiç'ten Altay Bayındır, Ljajic, Adem Büyük Açıklaması

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Fatih Karagümrük'ü konuk etti ve karşılaşmayı 5-4'lük skorla kazandı. Sarı-lacivertlilerde kaleci Altay Bayındır, ağlarında gördüğü gollerden sonra taraftarın tepkisiyle karşılaştı ve maç içerisinde protesto edildi. 

1996-1998 yılları arasında Fenerbahçe'de forma giyen eski kaleci Fevzi Layiç'ten kuzeni Adem Ljajic, Altay Bayındır ve Adem Büyük hakkında açıklama geldi.

"Jesus, Altay'ı küstürmeden kulübeye çekmeli"

Radyospor'da Salim Manav'ın konuğu olan Fevzi Layiç, "Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus'un kadroda yaptığı değişimleri çok beğeniyorum. Kaliteli bir kadroda futbolcuları küstürmeden bunu başarabilmek önemli bir iş. Fatih Karagümrük maçında Altay Bayındır'a karşı tepkiler vardı. Ben de F.Bahçe'de oynadığım dönemde bu tarz tepkilerle karşılaştım. Bence bu noktada Jesus, Altay'ı küstürmeden kulübeye çekmeli, birkaç hafta Altay yerine İrfan Can Eğribayat oynamalı. Bu durum bence Altay için de iyi olacaktır" dedi. 

Ljajic'in Karagümrük'e transfer olma sebebi...

Fatih Karagümrük'le anlaşan kuzeni Adem Ljajic hakkında ise Fevzi Layiç, "Adem Ljajic için yeni bir serüven, hayırlı uğurlu olsun. Adem'in Karagümrük'ü tercih etmesindeki en önemli neden İstanbul takımı olması oldu. Adem, Beşiktaş'ta ilk yılında önemli işlere imza attı, bunun da en önemli sebebi Şenol Güneş'ti. Ne yazık ki Güneş'ten sonra çok fazla şans gelmedi" ifadelerini kullandı.

"Adem Büyük küfür etti, özür dilemedi"

Yeni Malatyaspor'da çalıştığı dönemde Manisa FK maçından sonra Adem Büyük'ün küfür ettiğini iddia eden Layiç, "Adem Büyük, Manisa FK maçında çok ağır küfürler etti. Sonrasında ise bizle iletişime geçmedi, özür dilemesini bekledik. Maç içerisinde futbolcular, biz teknik adamlar adrenalinle sinirli olabiliyoruz. Ancak Adem Büyük'e tavsiyem normal hayatta o küfürleri birisine ederse onun için sağlıklı olmaz" diye konuştu.

Ljajic'in Güneş dönemi performansı

Öte yandan; Şenol Güneş'le 2018-19 sezonunda Beşiktaş'ta çalışan Adem Ljajic, 29'u ilk 11, 32 maçta görev aldı ve 9 gol ile 13 asist kaydetti ve 22 gole katkı sundu. Güneş sonrasında Abdullah Avcı, Sergen Yalçın'la çalışan yıldız futbolcu geçtiğimiz sezon kadro dışı kalmış ve hiçbir karşılaşmada süre alamamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler