"Federasyon başkanı 'ligi bitirmek zorundayız' dedi"

30.10.2020 - 12:17 | Son Güncellenme: 30.10.2020 - 12:22

Galatasaray ile karşı karşıya gelecek Ankaragücü'nde başkan Fatih Mert açıklamalarda bulundu. Koronavirüs ile boğuşan başkent ekibinin Galatasaray maçına çıkmama ihtimali vardı. Fatih Mert bugün yaptığı açıklamayla ertelenmesi yolunda bir talepleri olmayacağını söyledi. Öte yandan TFF Başkanı Nihat Özdemir'in 'Ligi bitirmek zorundayız' dediğini aktardı. Peki Ankaragücü'nde kaç koronavirüs vakası var? İşte detaylar...

"Federasyon başkanı 'ligi bitirmek zorundayız' dedi"

Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray ile karşı karşıya gelecek Ankaragücü, koronavirüs vakaları ile boğuşuyor.

Başkent ekibinin başkanı Fatih Mert, Tivibu Spor'a bağlanarak Galatasaray maçına 9 eksikle çıkmayı tercih etmeyeceklerini ancak kurallar gereği oynamak zorunda olduklarını dile getirdi.

"Galatasaray maçını oynayacağız"

Mert yaptığı açıklamada, "Pozitif 7 futbolcumuz bu maçta oynamayacak. Tahlili pozitif çıkmayıp tomografi ile ciğerlerine virüsün yerleştiği bir futbolcu var, onunla birlikte 8. Alper Potuk kırmızı kart gördü ve Hatay maçı iptal olduğu için cezasını bu maçta çekecek. Yardımcı hocalarımızdan birinin ciğerlerine inmiş durumda. Onun biraz sıkıntıları var. Galatasaray maçını İstanbul'da oynayacağız" dedi.

"Kural herkes için geçerli"

Kuralın herkes için geçerli olduğunu söyleyen Fatih Mert, "Maç öncesi testimiz dün yapıldı. Dün yapılan testler sonucunda futbolcularda virüs görülmedi. Maçın ertelenmesi için futbolcu sayısının 13'e düşmesi gerekiyor. Pozitif çıkan 6 futbolcu ilk 11 oyuncumuz. Hatayspor bizimle olan maçını ertelendi. Biz Galatasaray'a karşı oynayacağız. Bu kural herkes için geçerli" şeklinde konuştu.

"Federasyon başkanı 'ligi bitirmek zorundayız' dedi"

Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, "Elimizde olsa 9 eksikle Galatasaray ile maç yapmayı istemeyiz. Federasyon başkanımız söyledi 'ligi muhakkak bitirmek zorundayız' diye. Mecburiyetten dolayı başvuruda bulunmuyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler