Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç: "Hentbolu sokağa indirip uçuracağız"

Orhan Gülek
23.04.2022 - 14:30 | Son Güncellenme: 23.04.2022 - 14:41

Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, son yıllarda basketbol ve voleybolun gölgesinde kalan branşlarını yeniden canlandırmak için gerekli projelerinin hazırladıklarını açıkladı

Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç: "Hentbolu sokağa indirip uçuracağız"

AJANSSPOR - HABER

Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, son yıllarda basketbol ve voleybolun gölgesinde kalan branşlarını yeniden canlandırmak için gerekli projelerinin hazır olduğunu ve bunları sırayla hayata geçirdiklerini söyledi.

"Özel TV kanalları açılınca hentbol gerilemeye başladı"

30 yıl önce branşlarının popüler olduğunu dile getiren Kılıç "1990’larda Hentbol popüler bir spordu, sonra ne oldu da geriledi? TRT’nin tek kanal olduğu dönemde hentbol, TV’de oldukça fazla gösteriliyordu. Özel TV kanalları açılınca hentbol gerilemeye başladı. O süreç iyi yönetilemedi." dedi.

"Hentbolu salonlardan çıkarıp sokağa indireceğiz"

Bu yönde neler yapabileceklerini de açıklayan Kılıç "Hentbolun en önemli sorunu iletişim. Önce buna ağırlık vereceğiz. Tüm paydaşlarla ilişkilerimizi güçlendireceğiz. Altyapıda atağa kalktık. Her yaş kategorisinde çocuklara kamplar yaptırıyoruz. Hentbolu salonlardan çıkarıp sokağa indireceğiz. Plajlara, sokaklara, okul bahçelerine ve parklara hentbol alanları yapacağız. Bir de tabii çok önem verdiğimiz ‘Hentbol Akademisi’ projemiz var, 26 Mayıs’ta Kastamonu’da başlatacağız." ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un hentbolda olmasını istiyoruz"

Büyük kulüplerin hentbola girmesini istediklerini söyleyen Kılıç "Beşiktaş dışındaki büyük kulüplerin hentbol şubesinin olmamasının önemli bir eksik olduğunu söyleyen Federasyon Başkanı Uğur Kılıç, “Hentbol iklimini Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un da var olmak isteyeceği bir iklim haline getirmek istiyoruz. Hedeflerimiz içerisinde bu da var” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler