İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: Önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkıyor!

15.10.2024 - 21:11 | Son Güncellenme: 15.10.2024 - 21:18

Son dakika haberleri. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, önümüzdeki sezon yabancı sınırının kalkacağını ve kriterlerin getirileceğini söyledi.

İbrahim Hacıosmanoğlu açıkladı: Önümüzdeki sezon yabancı sınırı kalkıyor!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) İbrahim Hacıosmanoğlu, önümüzdeki sezon yabancı sınırının kalkacağını söyledi.

"Çok büyük sorunlar var"

EKOL TV'ye konuşan Hacıosmanoğlu, "Kulüpler Birliği ile o konuyla ilgili istişare halindeyiz. Çok büyük sorunlar var, Fair Play, mali sorunlar. Lisans konusunda kulüpler çok büyük zorluklarla karşılaşacak. Bütün bunları UEFA ve FIFA kriterlerine uyduracağız.

"Türk futbolunun kurtuluşu amatörden geçiyor"

Yabancı bugünün de yarının da sorunu değil. Çözmek zorundayız. Yerli havuzumuz az. Kimse amatöre bakmıyor. Türk futbolunun kurtuluşu amatörden geçiyor. Oraya da el atacağız. Amatör var, BAL var. BAL profesyonel mi Amatör mü belli değil.

"3. Lig'deki grupları azaltacağız"

3. Lig'de 4 grup var. Dünyanın hiçbir yerinde yok. 3. Lig'deki grupları azaltacağız. Hedefimiz zamanla tek gruba düşürmek. Avrupa'da 19 takımlı lig görüyor musunuz? Yok. Bu hazırlıkları yapacağız.

"Önümüzdeki sene yabancı serbest olacak"

Yerli havuzunu çoğaltmak lazım. Profesyonel takımları da azaltmak lazım. Yerli havuzu çoğaldığında kaynak artacak. 1. Lig'de yabancının ne işi var? Süper Lig'de çalışmalarımız sezona yetişecek. Biz yabancıyı serbest bırakacağız. Şimdi de serbest. Önümüzdeki sene yabancı serbest olacak. Kriter getireceğiz" dedi.

Türkiye'de yabancı oyuncu sınırı

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirmiş ve bu toplantıda, Süper Lig'de yabancı oyuncu sınırının 12'den 14'e yükseltilmesi kararlaştırılmıştı. Ayrıca, A Takım Listesi 26'dan 28'e çıkarılmış ve 14 yabancı oyuncunun listeye dahil edilmesine izin verilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler