"Federasyon istifa etmeli"

10.10.2017 - 15:57 | Son Güncellenme: 10.10.2017 - 15:57

AJANSSPOR ÖZEL - Galatasaray'ın efsanevi isimlerinden Cevad Prekazi, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

Burada her zaman yetenekli oyuncu var
"Partizan akademisinde görev yapıyorum. Her zaman burada yetenekli oyuncular var. Basketbolcularda çıkıyor buradaki havadan mı bilemiyorum. Spor her zaman var ama maddi anlamda sıkıntılar devam ediyor. Türkiye'de ise maddi olanak var ama oyuncu yetişmiyor. "

En az 6 Türk oyuncu ilk11'de olmalı
"Ben mesela seyrediyorum Sırbistan'da. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u tamamını seyrediyorum. Galatasaray'a bakıyorsunuz sadece Serdar Aziz var. Bu yüzden Türkiye Milli Takımı, Dünya kupasına katılamıyor. Türkiye'de de yetenekli oyuncu var. En az 6 kişi Türk olmalıdır. Bunun kural olması lazım. Altyapısından yavaş yavaş yetiştirirsin."

Federasyon istifa etmeli
"Genç takımla iyi netice alıyorlar ama nerede orada isimler. Bir sürü oyuncu var Almanya'da oynayan. Bunlar aslında federasyonun suçu. Bana göre hepsinin istifa etmesi lazım. Balık baştan kokar. Lucescu istifa etmeli. Lucescu mesela oyuncuları tanımıyor. 80 milyon nüfus var, maddi ve manevi herşey var ama sonuç rezil. Bir 'Spor politikası' üretmek lazım."

Sırbistan'ın en büyük avantajı Milli Takım antrenörü Muslin
"Teknik direktör Muslin herşeyi yaptı. Sırbistan'da da bazı sorunlar var.  Fakat Muslin hangi oyuncu çağırılmalı, hangisi çağrılmamalı biliyordu. Disiplinli bir şekilde yaptı. Sırbistan ve Hırvatistan takımlarının kadrosu, Milli Takım'dan daha iyi"

Galatasaray müthiş oynuyor
"Tudor'un kendisine söyledim. Bugüne kadar Türk takımı böyle bir futbol sergilemedi. Kendisine de söyledim, Galatasaray müthiş oynuyor dedim. Galatasaray'ın daha çok maçını izledim. Fenerbahçe-Beşiktaş maçını da izledim hakem hapise girmeliydi çok hata yaptı. Galatasaray'ın Avrupa maçları yok, Beşiktaş devam ediyor mesela Porto deplasmanında kazandı. Alman takımını da yendi ama işi zor hem lig, hem Avrupa hem kupada oynuyor. Galatasaray'ın sadece savunmada sorunu var. "

(YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ)

Senin için hazırladığımız haberler