Federasyon seçimleri ne zaman yapılacak?

17.04.2020 - 16:55 | Son Güncellenme: 17.04.2020 - 16:59

Federasyon seçimleri ne zaman yapılacak?

Olimpik branşlardaki federasyonlarda seçim muamması yaşanıyor. Koronavirüs nedeniyle Tokyo 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın 2021'e ertelenmesi, "Federasyonların seçimleri ne olacak" tartışmasına neden oldu.

AJANSSPOR-ÖZEL

Federasyonlar, bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gençlik Spor Müdürlüğü'nden gelecek cevabı bekliyor.

Kanun seçimler için ne diyor?

3289 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu'nda seçimler için şu madde yer alıyor: 'Olağan genel kurul; olimpik ve paralimpik spor dallarında ilgili olimpiyat oyunlarının, diğer spor dallarında yaz olimpiyat oyunlarının bitiminden, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra kurulacak federasyonlarda ise; kararın Resmi Gazetede yayımlandığı tarihten itibaren üç ay içerisinde yapılır.'

Yönetmeliklerdeyse yönetimlerin görev süresinin 4 yıl olduğu belirtiliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynakları, esas olanın kanun olduğunu belirterek, seçimlerin 2021 Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrası yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kanun talimatın üstündedir

Bakanlık bu konuda yapılan çalışmaları neticelendirdikten sonra ilgili federasyonlara tebliğde bulunacak.

Spor hukukçusu Alpay Köse de kanun ve talimata göre ortada bir çelişki olduğunu belirterek, "Kanun olimpiyat sonrasına işaret ederken talimatta yönetimlerin görev süresi için 4 yıl vurgusu var. Ancak bu durumda üstün olan kanundur. Dolayısıyla kanuna göre hareket edilecek. Bu da seçimlerin 2021'deki olimpiyatlardan sonraki 3 ay içerisinde yapılması anlamını taşır" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler