Federasyondaki köstebek kim?

12.01.2020 - 18:47 | Son Güncellenme: 12.01.2020 - 18:52

Ali Koç, TFF'ye köstebek, G.Saray menajer parası, Trabzon'a mali destek ve medaya da Ünal Karaman sorusu...

Federasyondaki köstebek kim?

Ali Koç, TFF'ye köstebek, G.Saray menajer parası, Trabzon'a mali destek ve medaya da Ünal Karaman  sorusu...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli takımın kamp yaptığı Antalya'da bugün düzenlediği basın toplantısında birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

Koç, federasyondan ezeli rakiplerine kadar çok önemli sorular sordu. Bunların başında Fenerbahçe'nin finansal durumunun medyaya sızırılması konusu oldu.

"Federasyonun içindeki köstebek kim?"

Fenerbahçe'nin bütçe harcama limit aşımının 85 milyon lira olarak medyaya verildiğini belirten Koç, "Rakamları da yuvarlıyorlar. Aslında 82 milyon lira. Fenerbahçe'nin durumu basını sızdırılıyor" dedi. Koç'un bu sözlerinden sonra gözler Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi. Şimdi herkes şu soruyu soruyor: "Federasyonun içindeki köstebek kim?"

Kurula

Kulüplerin harcama limitlerini TFF içinde belirleyen bir kurul var: Kulüp Lisans Kurulu... Ömer Okan Çağlar başkanlığındaki kurulda 6 asil 7 de yedek üye bulunuyor. Koç'un kast ettiği bilgi sızdırması bu kurul içerisinden mi yoksa federasyon koridorlarından mı kamuoyuna sızdırıldığı şimdi merak konusu oldu.

Nihat Özdemir yönetimindeki federasyonda daha önce yönetim kurulunda yaşanan tartışmalar medyaya sızarken, yine MHK Başkanı Zekeriya Alp'in Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi sonrası maçın hakemleriyle yaptığı toplantının bir çok ayrıntısı da kamuoyuna yansımıştı.

Koç'un açıklamaları sonrası şimdi bir kez daha federasyondaki KÖSTEBEĞİN kim olduğu merak edildi.

Galatasaray'a

Fenerbahçe Başkanı, ezeli rakibi Galatasaray'a da bir soru sordu. Koç, kendilerinin 2018'de en çok menajerlik parası ödeyen kulüp olurken Galatasaray'ın nasıl oluyor da sadece 10  bin dolar menajerlik ödemesi yaptığını sordu. Koç, 1. Lig ekibi Balıkesirspor'un bile 7 bin dolar ödeğinin altını çizip, Galatasaray'a yanıtlanması gereken bir soru yöneltmiş oldu?

Trabzon'a

Ve Koç'tan bir soru da Trabzonspor'a geldi...  Mali durumu kötü olan Trabzonspor'un geçen yılın Mayıs ayından itibaren nasıl düzeldiğini sorarken, Trabzon Belediye Başkanı'nın attığı Tweet'lerde kulübe destek verdiğini yazdığı bakanın nasıl bir destekde bulunduğunun da açıklanmasını talep etti...

Medyaya

Teknik direktörleri Ersun Yanal istifa etmediği halde, bir hafta tartışıldığını buna mukabil istifa eden Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ın bazı medya kuruluşlarınca iki gün boyuncu haber yapılmadığını hatırlatan Koç, ortaya medya açısından da cevaplanması gereken bir soru bırakmış oldu. Evet, en küçük transferi bile son dakika veren bazı medya organları Ünal Karaman'ın istifasını neden görmedi?

AJANSSPOR-ANALİZ 

Senin için hazırladığımız haberler