Federasyon Juventus'un peşini bırakmıyor! Yeniden soruşturma açıldı...

Akın Ungan
23.12.2022 - 14:46 | Son Güncellenme: 23.12.2022 - 15:12

İtalya Futbol Federasyonu, Juventus başta olmak üzere birçok kulübe soruşturma başlattı. Transfer değerlerini farklı göstermek gibi yolsuzluklar araştırılıyor.

Federasyon Juventus'un peşini bırakmıyor! Yeniden soruşturma açıldı...

Serie A ekiplerinden Juventus, skandallarla gündeme gelmeye devam ediyor. Dev kulüp, daha önce mali usulsüzlük nedeniyle soruşturmalar ile karşı karşıya kalmıştı. Devam eden soruşturmalara bir yenisi daha eklendi. UEFA'nın yanı sıra İtalya Futbol Federasyonu da harekete geçti.

İtalya Futbol Federasyonu soruşturma başlattı

NTV Spor'un İtalyan basınından aktardığı habere göre İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), Juventus ile beraber farklı kulüplerin de içinde bulunduğu yolsuzluklara ilişkin soruşturma başlattı. Haksız sermaye kazancı ve futbolcu transferleri değerini farklı gösterme gibi durumların araştırılacağı bildirildi.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre Torino Cumhuriyet Savcılığı, Juventus'un merkezinde yer aldığı soruşturmayı tamamladı. Bu gelişmenin ardından spor yargısı harekete geçti.

İlgini Çekebilir
TFF'de yoğun mesai! Süre bitti, puan silme cezası geliyor
Habere Git

Dosyalar yeniden açıldı, Juventus bildirim aldı

FIGC Spor Savcılığı, daha önce tamamlanan soruşturmanın ardından aklanan Juventus ve diğer kulüpler hakkında tekrar yargıya gidileceğini ve dosyaların yeniden açılacağını bildirdi. Bu durumu Juventus Kulübü de yaptığı açıklamayla, doğruladı. Juventus, diğer 8 kulüple söz konusu soruşturmanın tekrar açılacağına dair bildirim aldı.

Dosyalarda adı geçen kulüpler

Corriere dello Sport'un haberine göre yeniden açılacak dosyalarda 9 kulüp ve toplamda 52 yöneticinin adı geçmekte.

  • Juventus
  • Empoli
  • Genoa
  • Novara
  • Parma
  • Pescara
  • Pisa
  • Pro Vercelli
  • Sampdoria

Kulüpler küme düşürülebilir

Corriere dello Sport'un haberinde, dosyaların Ocak ayından itibaren görülmeye başlanacağı ifade edildi. Çıkması muhtemel ve 2022/23 sezonuyla beraber küme düşme dahil birçok cezanın gelebileceği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Yapay zekaya özel kriter: O iki takımın maçını yönetmem!
Habere Git

Federasyon daha önce aklamıştı, Juventus Başkanı istifa etti

FIGC Spor Hakimliği, daha önce dosyalarda adı geçen ve disipline sevk edilen tüm kulüp ve yöneticilerin aklanmasına karar vermişti. Öte yandan Torino Cumhuriyet Başsavcılığının Juventus'un mali hesaplarına yönelik başlattığı ve geçtiğimiz Ekim ayında tamamladığı "Prisma" soruşturmasının ardından Juventus Başkanı Andrea Agnelli ve yönetim kurulu görevlerinden istifa etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler