Federasyondan tarihi ceza! Maç yarıda kalmıştı

Eren Tuncay
10.01.2023 - 17:17 | Son Güncellenme: 10.01.2023 - 17:21

Avustralya Ligi'nde Melbourne City - Melbourne Victory maçı çıkan olaylar sebebiyle yarıda kalmıştı. Federasyon tarihi bir ceza verdi. İşte detaylar..

Federasyondan tarihi ceza! Maç yarıda kalmıştı

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz ay Avustralya Ligi'nde Melbourne City - Melbourne Victory takımları karşı karşıya gelmişti. Maçın 22. dakikasında sahaya giren bir kişi Melbourne City kalecisi Tom Globver'in suratına metal bir kovayla vurunca olaylar karışmıştı.

Saha karışınca hakem maçı tatil etmişti

Suratına metal kova ile vurulan kaleci kanlar içinde kalınca hastaneye kaldırılmıştı. Maçın hakemi Alex King'in de yaralandığı daha sonradan ortaya çıkmıştı. Federasyon yaptığı açıklamada hakemin durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Tarihi ceza verildi

Avustralya Futbol Federasyonu, Melbourne City ile Melbourne Victory arasında oynanan maçta çıkan olaylarların ardından Melbourne Victory'ye 380 bin dolar para cezası ve ertelemeli 10 puan silme cezası verdi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL - Galatasaray'dan Antalya seferi: Resmi teklif... Bir iyi bir kötü haber
Habere Git

Puan silme cezası, 2025-2026 sezonu sonuna dek yaşanacak herhangi bir olay sonrasında uygulanacak. Ertelenen maç ise ertelendiği dakika olan 22. dakikadan itibaren önümüzdeki haftalarda yeniden oynatılacak.

Avustralya Ligi'nde iki takımın durumu

12 takımlı Avustralya A Ligi'nde 11 hafta oynandı. Melbourne City 25 puanla liderlik koltuğunda otururken, Melbourne Victory ise 10 maçta topladığı 10 puanla son sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler