Federasyonu ve UEFA'yı Trump'a benzetti

01.04.2020 - 23:43 | Son Güncellenme: 01.04.2020 - 23:47

Federasyonu ve UEFA'yı Trump'a benzetti

Ajax Futbol Direktörü Marc Overmars, liglerin geri kalanının bitirilmesine sıcak bakan Hollanda Futbol Federasyonu'na (KNVB) çok büyük tepki gösterirken; UEFA ile KNVB'yi ABD Başkanı Donald Trump'a benzetti.

Marc Overmars, "Hollanda Futbol Federasyonu'nun bağımsız bir karar almasını umuyordum ama UEFA'nın arkasına saklanıyor." derken federasyonun para yerine halk sağlığını düşünmesi gerektiğini ifade etti ve "ligi bitirin." çağrısı yaptı.

Hollanda basınına konuşan Overmars, "Biz Hollanda'da; İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya'daki ligler kadar televizyon yayınlarından gelecek paraya bağımlı değiliz. Büyük ülkelerin ne pahasına olursa olsun futbol oynamaya devam edilmesi için UEFA'ya baskı yaptığını düşünüyorum. UEFA'nın da bundan yararlandığını düşünüyorum çünükü Şampiyonlar Ligi'nin oynanması ile oynanmaması arasında milyon Euroluk fark var." dedi.  

Ajaxlı yönetici, "Şu anda UEFA ve KNVB'yi ABD Başkanı Donald Trump ile kıyaslıyorum. Bir hafta önce ekonomi koronavirüsten daha önemli demişti. Hollanda'da her gün yüzden fazla insan koronavirüsün sonuçları nedeniyle hayatını kaybediyor." diyerek Hollanda Futbol Federasyonu ve UEFA'ya olan tepkisini dile getirdi. 

Hollanda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA'nın liglerin bitirilmesi yönünde 55 ülke federasyonuna tavsiyede bulunduğu belirtilmişti.

HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler