Feghouli: 'Burası Şampiyonlar Ligi, her şey olabilir'

01.10.2019 - 14:35 | Son Güncellenme: 01.10.2019 - 11:38

Feghouli: 'Burası Şampiyonlar Ligi, her şey olabilir'

Galatasaray forması giyen Sofiane Feghouli, PSG maçı öncesi Fransız Foot Mercato'ya özel bir röportaj verdi. 

'Biz evimizde her zaman kazanmak için oynarız'

"PSG'nin büyük bir ekip olduğunu biliyoruz. Tabii ki kazanmak istiyorlar. Biz de kendi evimizde oynayacağız. PSG ya da bir başkası, biz evimizde her zaman kazanmak için oynarız. PSG'nin iç sahada güçlü bir ekip olduğunu biliyoruz. Ancak deplasmanda biraz bireysel yeteneğe kalıyorlar. Taraftarlarımızın da yoğun desteğiyle bu durumu dezavantajlarına çevirebiliriz. favori değiliz belki ama bizim de şansımız var. Bu maçı kazanmak için oynayacağız."

'Bizim için en önemlisi...'

Ligue 1 maçlarında takımlar PSG'ye karşı beklemeyi tercih ediyor. Ama sonunda yine kaybediyorlar. Evimizde onlara baskı yapmak için her şeyi deneyeceğiz. Bizim için en önemlisi kompakt durmak ve maçın başında kendimize güvenmek."

'Onlar üzerinde baskı kurup, oynatmamaya çalışacağız'

PSG'nin son maçlarda çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Neymar'ın gol attığı son maçlarda. Topa sahip olmadıklarında sinirleri bozulabiliyor. Ama bir anda da tehlikeli olup en ufak hatayı bile affetmeyebiliyorlar. Taktik olarak en iyi durumda olmalıyız. Onlar üzerinde baskı kurup, oynatmamaya çalışacağız."

PSG'ye göre eksi ve artıları:

"Orta saha ve ileri uçta deneyimli isimlere sahibiz ancak savunmada onlara nazaran daha tecrübesiz olduğumuzu söyleyebilirim. Topa sahip olmayı seven bir takımlar. Bizim en büyük silahımız taraftarlar olacak. İnanılmaz bir taraftara sahibiz. PSG üzerinde büyük bir baskı kuracaklardır. Biz de akıllı olmalı ve sakin kalmalıyız. Topu korumalı ve hızlı bir şekilde kaybetmemeliyiz. Burası Şampiyonlar Ligi, her şey olabilir. Savaşabiliriz. Amaç kazanmaya çalışmak."

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler