Feghouli ve Belhanda'da sıcak gelişme!

25.05.2020 - 09:00 | Son Güncellenme: 25.05.2020 - 09:12

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, gelecek sezon için plan yapmaya devam ediyor. Takımdan ayrılacak futbolcular hakkında kararını veren Terim'in Feghouli ve Belhanda ile ilgili düşüncesi ortaya çıktı.

Feghouli ve Belhanda'da sıcak gelişme!

Koronavirüs salgını sebebiyle mali açıdan ciddi problemlerle karşılaşacak Galatasaray'da Sofiane Feghouli ve Younes Belhanda ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Feghouli ve Belhanda, Galatasaray'dan ayrıacak mı? Son gelişmeler ve ayrıntılar...

Belhanda ve Feghouli yolcu

Galatasaray'da maliyeti yüksek olan bir çok isimle sezon sonunda yolların ayrılması bekleniyor. Fanatik'te yer alan habere göre; uzun süredir yüksek transfer teklifi gelmeyen Belhanda ve Feghouli ile sezon sonunda yollar ayrılacak.

Arabistan kulüplerinin ilgisi yüksek

Sarı-kırmızılılar bu iki oyuncunun yüksek maaşlarından kurtulmak için 3-5 milyon Euro'luk teklifleri dahi kabul edecek. Özellikle Suudi Arabistan kulüplerinin iki oyuncuya ilgisi yüksek...

Belhanda'nın maliyeti 5 milyon Euro

Sarı-kırmızılı takım bu iki oyuncuyu kadrodan göndererek maaş ortalamasını düşürmek istiyor. Belhanda'nın Galatasaray'a yılık maliyeti 5 milyon Euro civarında. Oyuncuya 3 milyon 350 bin Euro sabit ücret, Süper Lig ve UEFA maçlarında alacağı her bir puan için 5.000 EURE prim ve 25 puan sonrası ekstra 100.000 Euro prim alıyor.

Dinamo Kiev'e ne kadar ödeniyor?

Bu rakamlar dışında da oyuncunun eski kulübü Dinamo Kiev'e sarı-kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılması halinde 500 bin Euro ödeniyor. Belhanda'nın 25 maçtan fazla oynaması durumunda Ukrayna kulübünün kasasına 250 bin Euro daha giriyor.

1 yıl daha sözleşmesi var

Galatasaray'a geldiği günden beri eleştirilerin odağındaki isim olan Belhanda'nın kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Belhanda için Suudi Arabistan kulüpleri dışında bazı Fransız kulüplerinin de gündemde olduğu ancak düşük maaş nedeniyle Belhanda için tercih sebebi olmayacağı belirtiliyor.

Feghouli'nin maliyeti 5 milyon Euro'yu geçiyor...

Galatasaray'ın bonservisine 4 milyon 250 bin Euro ödediği Sofiane Feghouli'nin yıllık maliyeti ise 5 milyon Euro'yu aşıyor. Feghouli, Dursun Özbek döneminde takıma katılan isimlerden biriydi.

Feghouli'nin sözleşme detayları

Futbolcunun sözleşmesindeki bazı detaylar ise şu şekilde:

-Maaş 3 milyon 850 bin EURO
-Onuncu resmi müsabakaya istinaden 75.000 Euro net
-Yirminci resmi müsabakaya istinaden 75.000 Euro net
-Şampiyonlar Ligi Grup aşamasına kalınan her bir sezon için 200.000 USD
-TFF Süper Lig ve UEFA müsabakalarında alacağı her bir puan için 5.000 EURO

Bir taşla iki kuş...

Feghouli'nin sarı-kırmızılı takım ile 2 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Galatasaray, her iki oyuncuyla yolları ayırarak maaş bütçesinde 10 milyon euro'ya yakın bir maliyetten kurtulmak ve bu iki oyuncudan bonservis geliri elde etmek istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler