Feghouli'den flaş açıklamalar! Şampiyonluk, Terim, transfer...

27.05.2019 - 08:38 | Son Güncellenme: 27.05.2019 - 11:38

Feghouli'den flaş açıklamalar! Şampiyonluk, Terim, transfer...

Galatasaray'ın Mısırlı oyuncusu Sofiane Feghouli, şampiyonluk hikayesinden Fatih Terim'e, kulüpteki beklentisinden transfere kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Feghouli, kariyerindeki tek eksik olan kupalara kavuştuğunu artık Avrupa'da kazanma isteği bulunduğunu söyledi.

 

Cezayirli oyuncu, “İspanya’da 6 yıl oynadım. Ancak orada Barcelona ve Real Madrid var. Onlardan dolayı kupaları alamıyorsunuz. Avrupa Ligi’nde Valencia ile iki kez finale kaldık ama kupaları alamadık. Benim de Fatih hoca gibi Avrupa’da kupa kazanma isteğim var. Bu kadar muhteşem bir taraftarınız olduğu zaman Avrupa’da yenemeyeceğiniz takım yok” dedi.

Galatasaray bugün şampiyonluğa ulaşmışsa, 22. kupasını kaldırmayı başarmışsa, kuşkusuz bundaki en büyük rol, ligin ikinci yarısındaki Feghouli’ye aitti.

İlk devreyi sadece bir golle kapatıp hayal kırıklığı yaratan Cezayirli futbolcu, ne oldu da böyle bir dönüş yaşamıştı?
Fiziksel olarak kendisini iyi hazırladığını söyleyen sarı-kırmızılı oyuncu, Fiziksel olarak hazırlanmamla birlikte goller geldi. Gollerle birlikte güven de geldi. Bunun yanında da Mariano, Belhanda, Fernando ile oynadıkça birbirimize daha çok alıştık. Top bana doğru ortalanırsa, Mariano pas verirse nereye gitmem gerektiğine alıştım, Belhanda ile aynı şekilde, topu verip pas yapmamızda bir otomatizm sağladık. Bu da gollerin artmasına sebep oldu. Sadece bu da değil, genel olarak takıma bakmak lazım” yorumunu yaptı.

Feghouli, “Bu yılı kariyer sezonu olarak yorumlayabilir mi?” sorusuna ise şu cevabı verdi:

“Benim için muhteşem bir sezondu. Hem Türkiye Kupası’nı kazandık hem de lig şampiyonluğu geldi. Sene başında hedeflerim arasında bu vardı. İlk başta oynamıyordum ama mental olarak da kendimi bırakmadım, tam tersi hazırladım, çalıştım. İkinci yarı benim için iyi geçti. Rize’ye, Akhisar’a, Başakşehir’e karşı golüm var. Sezon muhteşem geçti. Bu benim başarım da değil. Takım olarak yaptığımız bir başarı. Takım arkadaşlarım olmadan ben bu başarıyı sağlayamazdım.”

 

Transfer olursa...

Galatasaray ile yeni hedeflere koşan Feghouli, “Buraya geldiğimde Galatasaray’ın büyük bir takım olduğunu ve büyük bir hikayesi olduğunu biliyordum. İspanya’da 6 yıl oynadım. Ancak orada Barcelona ve Real Madrid var. Onlardan dolayı kupaları alamıyorsunuz. Avrupa Ligi’nde Valencia ile iki kez finale kaldık ama kupaları alamadık. Kariyerimde tek eksik olan şey kupalardı. Benim de Fatih hoca gibi Avrupa’da kupa kazanma isteğim var. Bu kadar muhteşem bir taraftarınız olduğu zaman Avrupa’da yenemeyeceğiniz takım yok. Bu, bütün takımlarda olan bir özellik değil. Yöneticilerimiz de çok iyi transferler yaparlarsa seneye Avrupa’da çok iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum” yorumunu yaptı.

‘Başakşehir’i yeneceğimizi biliyordum’

Psikolojik olarak zor bir sezon geçirdiklerini dile getiren Feghouli, yine de 8 puanlık farkı kendilerine dert etmediklerini söyledi. Galatasaray’ın yıldız ismi, “Maçları teker teker ele almamız gerekiyordu. 8 puana bakmaktan çok, her seferinde karşılaşmalara konsantre oldum. Evimizde her zaman yeniyorduk. Başakşehir’i de yeneceğimizi biliyordum. Bundan daha önemli deplasmanlarda oynadığımız maçlardı. Bunlar da iyi gitti ve iyi konsantre olup üstesinden gelmeyi başardık” yorumunu yaptı.


“Galatasaray ile 2 şampiyonluk yaşadın. Hangisi daha zordu?” sorusunu da yanıtlayan Feghouli, “Geçen sene 3.5 ay boyunca ufak bir sakatlığım vardı. Biraz zorluyordu. Bu sene daha çok psikolojik olarak baskı vardı. Bu sezonun daha zor olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.


‘Diagne takıma, takım ona alıştı’

Feghouli, “Diagne’nin gelişinden sonra neler değişti? Gelişi performanslarını etkiledi mi?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Diagne’nin gelişinden önce Gomis’in gidişine bakmak lazım. Gomis’in gittikten sonra takımda bir boşluk oluştu. İlk yarıda baktığımız zaman ben, Henry (Onyekuru) ve Belhanda, Gomis’in eksikliğini doldurmaya çalıştık. 2. devrede de Mbaye (Diagne) geldi. Geldiği zaman da yepyeni bir futbola adapte olması gerekiyordu. Kasımpaşa’da oynadığı tarzda bir futbol değildi. Daha fazla baskı altında oynamayı öğrenmesi gerekiyordu. Zaman içerisinde takım Diagne’ye, Diagne takıma alıştı diyebiliriz. Gelecek sene çok daha iyi olacağını düşünüyorum.”


Çok özel ve güzel gol

Başakşehir karşısında mükemmel bir rövaşata golü bulan Feghouli, daha önce böyle bir gol atmadığını söyledi. Sarı-kırmızılı futbolcu, “Daha önce böyle bir gol atmadım. Küçükken hayal kurarsınız, o zaman atabilirsiniz. Bunu şampiyonluk maçında atmak da önemliydi. Galatasaray’a geldiğimden beri en özel ve güzel anım bu oldu. Ailem, eşim, çocuklarım da tribündeydi, onlar da izliyordu. Umarım bu anı onlar da unutmaz ve hatırlarlar. Açıkçası bunu o ambiyans içerisinde taraftarlar önünde yapmak önemliydi” diye konuştu.

Rize ve Bursa maçlarında sol ayağıyla gol atmasını da yorumlayan Feghouli şöyle konuştu: “Futbola başladığımda ağabeyim her zaman bana ‘sol ayak, sağ ayak’ derdi. Çünkü Zidane da böyle oynuyordu. Sol ve sağ ayak olarak oynuyordu. Bunun üzerine çalıştım. Valencia’da da bu şekilde bir çok gol attım.” (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler