Galatasaray'dan Ayrılan Sofiane Feghouli'den Fatih Terim ve Igor Tudor İtirafı

Akın Ungan
06.07.2022 - 13:46 | Son Güncellenme: 06.07.2022 - 14:01

Galatasaray ile sözleşmesi sona eren Sofiane Feghouli açıklamalarda bulundu. Feghouli, Fatih Terim'in kazandırdığı şampiyonluğun Igor Tudor'a ait olduğunu savundu.

Galatasaray'dan Ayrılan Sofiane Feghouli'den Fatih Terim ve Igor Tudor İtirafı

5 senelik Galatasaray döneminin ardından kulüp ile olan sözleşmesi sona eren ve takımdan ayrılan Sofiane Feghouli, So Foot'a açıklamalarda bulundu. 32 yaşındaki futbolcu, Igor Tudor'un Sarı-Kırmızılı takımdan gönderilmesini anlayamadıklarını ve 2017 yılında Fatih Terim ile elde edilen şampiyonluğun Igor Tudor'a ait olduğunu söyledi.

"O çok iyi bir antrenör"

Igor Tudor hakkında konuşan Feghouli, "O çok iyi bir antrenör. Sürekli çalışıyor. Daha iyi olmak istiyor ve kaybetmekten nefret ediyor. Oyuncularla ilişkilerinde hassastı. Antrenmanlarda çok fazla koşuyorduk ve 7-8 kilometreye ulaşıyorduk. Bu çok yüksek bir rakamdı ancak maçlarda daha baskılı oynayabiliyorduk. Bu bir avantajdı." ifadelerini kullandı.

"Türk oyuncular alışkın olmadıkları için antrenmanlarda zorlanıyorlardı"

Marsilya'nın Igor Tudor'la anlaşarak çok iyi bir hamle yaptığını söyleyen Feghouli, "Kimseye ayrım yapmadan aynı şekilde hitap ediyordu ve şakacıydı. Son 5 yılda gerçekten iyi bir deneyim kazandı ve Marsilya çok doğru bir hamle yaptı. Tudor bir liderdi. Bazı Türk oyuncular alışkın olmadıkları için zaman zaman antrenmanlarda zorlanıyorlardı. Oynamadığın zaman bu antrenmanlara dayanmak zor oluyor. Tudor, antrenmanda pes eden oyuncuları görmek istemiyordu." dedi.

"Tudor'un ayrılışını anlamadık"

Tudor'un Galatasaray'dan ayrılmasını anlayamadıklarını vurgulayan Sofiane Feghouli, "Tudor'un ayrılışını anlamadık. Aralık ayının başıydı ve liderin 3 puan gerisindeydik. Bazı taraftarlar ona tepki gösteriyordu ve yönetim kamuoyunu dinlemek zorunda kaldı." şeklinde konuştu.

"Şampiyonluk, Tudor'un transfer ettiği oyuncular ve yaptırdığı antrenmanlarla geldi"

Sözlerine devam eden tecrübeli kanat, Tudor'un ardından gelen Fatih Terim ile şampiyonluğa ulaşılması hakkında ise şunları söyledi: "Birkaç oyuncu da ondan memnun değildi. Bu da onun ayrılmasına neden oldu. Sezon sonunda elde edilen şampiyonluk, Tudor'un transfer ettiği oyuncular ve yaptırdığı antrenmanlarla geldi."

İlgini Çekebilir
Aslantepe'de flaş transfer pazarlığı! Cenk Ergün masada...
Habere Git

Feghouli'nin Galatasaray karnesi

14 Ağustos 2017 tarihinde West Ham'dan 4,25 mlyon Euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan Sofiane Feghouli, Sarı-Kırmızılı forma ile toplamda 161 karşılaşmaya çıktı. 33 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Cezayirli, 31 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler