Feghouli'nin hedefi Avrupa'da kupa kaldırmak: "Galatasaray..."

02.06.2019 - 18:46 | Son Güncellenme: 02.06.2019 - 21:46

Galatasaray'ın Cezayirli yıldızı Sofiane Feghouli, beIN Sports'a konuştu.

Feghouli'nin hedefi Avrupa'da kupa kaldırmak: "Galatasaray..."

"Bizim için ideal bir sezondu"

Çok iyiyim, tatildeyim. Şu anda dinleniyorum. Ardından ülkem Cezayir ile Afrika Uluslar Kupası’na hazırlanacağım. Galatasaray ile iyi bir final yaptık ve iki kupa bizim oldu. Benim için ideal bir sezondu. Türkiye’de hedeflerinizi gerçekleştirmek kolay olmuyor ama bunu başardık. Cezayir ile farklı bir turnuva bizi bekliyor. Avrupa Liglerinde mücadele eden pek çok oyuncumuz var. Turnuvaya hazır olduğumuzu düşünüyorum.

Galatasaray’daki performansımdan çok memnunum.  Sezonun ilk yarısında problemler yaşasam bile bunları ikinci yarı sahadaki performansımla çözdüm. Hem lig hem kupayı aldık. Ben de zamanla formamı geri aldım. Bu iyi performansım Ceyazir Milli Takım antrenörünün de dikkatini çekti ve milli takıma davet edildim.

Feghouli Galatasaray'da kalacak mı?

Neredeyse her gazete takımdan ayrılacak haberleri yaptı. Bu konu hakkında çok fazla dedikodu çıktı ama Galatasaray ile sözleşme imzaladığım zaman 5 yıllık süremi burada tamamlamak istediğimi ilettim. Çok güzel bir şehirde yaşıyorum. 2 senedir ligi şampiyon tamamlıyoruz. Avrupa kupalarında yarışmacı bir takım olacağımıza inancımız tam. Benim için süreklilik önemlidir ve seneye Galatasaray’da olacağım.

Türkiye Ligi İspanya, İtalya, Almanya, İngiltere ve Fransa’da sonra en iyi lig. Mücadele etmesi zorlu bir lig. Galatasaray’a karşı oynayan oyuncularla baş etmek zor. Motive bir şekilde ve birlik içinde oynuyorlar.Çok rekabetçi bir şampiyonluk yarışı var. Bu sezon üst sıradaki 4 takımın arasında 3-4 puan vardı. Benim için bu ligde oynamak büyük bir tecrübe.

Türkiye’ye gelmeye karar verdiğimde televizyondan ve medyadan takip ediyordum. Galatasaray’ın ateşli ve takımına aşık bir taraftara sahip olduğu hep anlatılıyordu. Fenerbahçe ile sıradışı bir derbi rekabeti var. İstanbul’da geziye çıktığım zaman Fenerbahçeli ve Beşiktaşlı taraftarlar da benimle fotoğraf çekilmek istiyorlar.

Bu sezon attığı unutulmaz gol...

Bu sezon unutulmaz gol son Başakşehir maçında attığım goldü. Kazananın şampiyonluğu göğüsleyeceği bir maçtı. Statta muhteşem bir atmosfer vardı. Kornerden gelen topa vurdum ve direkten döndü. Aksiyonumu tamamlamak için topun olduğu yere hareketlendim ve vurdum. Golden sonra stat üstüme yıkılacak gibi oldu. Büyük mutluluk yaşadım.

"Burada olduğumu göstermek istedim ve pes etmedim"

Sezon başında takıma bir türlü giremedim fakat hala burada olduğumu göstermek istedim ve pes etmedim. Takıma en ufak bir katkım olursa bile işi yapıyorum demektir. 5 senelik kontratımı bu projeyi tamamlamadan ayrılmayacağım için bunu bilerek performans gösterdim. Antrenmanlarda çalıştım. Birkaç düzenleme ile ikinci yarı istenilen sonuçları aldık. Zaman ilerledikçe gollerle tanıştım. 2 senedir takımda olmanını avantajını da kullandım.

Fatih Terim'e büyük övgü

Fatih Terim, Türkiye’de 1 numaradır. Galatasaray’ın elde ettiği birçok kupaya imzasını atmıştır. Özel bir insan ve çok iyi bir ilişkimiz var.  Beni motive ediyor. Maçlardan önce neleri düzeltmemiz gerektiği konusunda yardımcı oluyor. Motive etmeyi ve kupalar kazanmayı çok iyi bildiğini söyleyebilirim. Onunla çalışmak büyük bir zevk. Fenerbahçe maçında taraftarımız bir koreografi yapmıştı ve Fatih Terim’in kocaman bir resmi vardı. Çok etkilenmiştim. Türkiye’de bir Fatih Terim, bir de diğerleri var.

Fatih Terim, bir de diğerleri var. Tudor’un gidişinden sonra taraftarların tek istekleri ‘İmparator’ diye adlandırdıkları Fatih Terim’di.

"Avrupa'da kupa kazanmak istiyorum"

Yaz transfer dönemi her zaman dedikodulara açıktır. Bu zamana kadar kimseyle konuşmadım çünkü odaklanmıştım. Dışarıdan gelen söylentileri ekarte ettim. Ne olacağını bilemem ama bu tip ekiplerin benimle ilgilendiklerini bilmek bir zevk. Bu aynı zamanda değerim gösterir. Galatasaray ile bir kontratım var ve İstanbul’da çok mutluyum. Türkiye’de her şeyi kazandım ve Avrupa’da başarıya ulaşmak istiyorum.

Favori pozisyonu...

8 numara oynamaktan keyfi aldım. Topla daha çok buluşabildim. Hocamız daha sonra beni sağ kenara aldı ama özellikle maçın sonunu forvet arkasında oynayarak tamamlıyorum.

2014’ten beri her şey sıradışı ve tarihe geçecek biçimde ilerliyor. Afrika Uluslar Kupası’nı kazanmak istiyoruz. 2014’ten bu yana başkanlar, hocalar, oyuncular değişti. Bugün birbirine yardım eden bir milli takım ruhu var.

Senin için hazırladığımız haberler