Felçli halterci hedef büyüttü

18.11.2015 - 11:47 | Son Güncellenme: 18.11.2015 - 11:47

Bilecik'te, bir yıl önce başladığı halterde Türkiye üçüncüsü olan 17 yaşındaki doğuştan felçli Furkan Sertel, hedefini Avrupa ve dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Doğuştan "Spina bifida" hastası olan ve belden aşağısı tutmayan Ertuğrul Gazi Lisesi 3. sınıf öğrencisi Furkan Sertel, geçen hafta Aksaray'da gerçekleştirilen Büyük Erkekler Bedensel Engelliler Halter Türkiye Şampiyonası'nda 72 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalyaya ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sertel, yaptığı açıklamada, haltere geçen yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri Sevcan Akıncı ve Galip Aydın Güner aracılığıyla başladığını ve okul çıkışlarında hiç aksatmadan antrenmanlarına gittiğini söyledi. 

Kısa süre içinde çok sevdiği halterde Türkiye Şampiyonası'na katıldığını ve buradan madalyayla döndüğünü dile getiren Sertel, başarısında en büyük payın kendisini destekleyen antrenörü Cenar Özteke ve ailesinin olduğunu anlattı. 

Doğuştan yakalandığı hastalığının tedavisinin bulunmadığını ancak hiç bir zaman bunu kendisine dert etmediğini vurgulayan Sertel, şunları kaydetti:

"Hastalığımın tedavisi yok ama hayata küsmeyerek spora başladım ve 1 yılda bu başarıyı elde ettim. Hedefim şimdi daha büyük. Şehrimi ve ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Rekor kırma ümidiyle çalışmalarımı aralıksız sürdürüyorum. Hep o hırs var içimde. Başarıya yaklaştıkça daha çok mutlu oluyorum. Hayata küsmeden mücadelemi sürdürüyorum. Burada sporun yanında sosyalleşme ve öz güven anlamında birçok kazancım oluyor. Türkiye Şampiyonası'nda bronz madalya kazandım ancak bundan sonra hedefim daha büyük. Avrupa ve dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bunu başaracağıma da inanıyorum. Bunu yapmamam için neden yok."

- "Furkan'ı yetiştireceğiz ve şampiyonalara hazırlayacağız"
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü  Aslan Yıldız,  Furkan'ın önemli bir başarıya imza attığını ve engelli sporculara örnek olduğunu dile getirdi.  

Furkan Sertel'in, engelli sporculara imkan verildiği takdirde neler yapabileceklerini bir kez daha kanıtladığını ve ortaya koyduğunu vurgulayan Yıldız, "Furkan'ın başarısı, engelli bir sporcunun, istediği zaman bütün engelleri nasıl ortadan kaldırdığını ortaya koymasıdır. Önem verdiğimiz büyük bir başarı. Bedensel Engelliler Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına Furkan'ı yetiştireceğiz, hazırlayacağız ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edecek konuma getireceğiz" diye konuştu. 

- Antrenörü de ona inanıyor
Furkan Sertel'in antrenörü Caner Özteke ise genç sporcunun 1 yıl önce halter antrenmanlarına katılmaya başladığını, ilk günden bu yana disiplini elden bırakmadan çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

Sporcusunun Aksaray'daki şampiyonada iyi bir yarışma çıkardığını bildiren Özteke, şunları kaydetti:

"Bilecik'ten bedensel engellilerde halter branşında ilk defa madalya alınması bizim için büyük mutluluk. Bedensel engelli kardeşlerimize salonumuz açık. Kendine güvenen, inanan kişiler varsa biz onları buraya davet ediyoruz. Bilecik'in sesini uluslararası müsabakalarda duyuralım istiyoruz. Furkan, okul çıkışında antrenmanlara katılarak, hedefine ulaşmak istiyor. Sporcumuzun büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Onun hedefine ulaşması için biz de elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler