Felipe Melo: Mourinho özel biri ama Galatasaray daha güçlü

21.09.2024 - 08:45 | Son Güncellenme: 21.09.2024 - 08:59

Trendyol Süper Lig ekibi Galatasaray'ın eski Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo yeni açıklamalarında Fenerbahçe karşılaşması ve Jose Mourinho'dan bahsetti.

Felipe Melo: Mourinho özel biri ama Galatasaray daha güçlü

AJANSSPOR - HABER

Felipe Melo, Sabah Spor için yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe - Galatasaray derbisini Sarı-Kırmızılı ekibin kazanacağını düşündüğünü söyledi.

"Mourinho'ya özel koç denmesi tabii ki tesadüf değil"

"Her zaman fanatik bir Galatasaray taraftarıyım" diyen Brezilyalı futbolcu Felipe Melo, Jose Mourinho'nun ilk derbisi olması hakkında şunları söyledi: "Mourinho büyük teknik direktör, ona özel koç denmesi tabii ki tesadüf değil. Onunla birkaç kez yüzleşme fırsatım oldu. Bazılarını kazandım, bazılarını kazanamadım ama o harika bir teknik direktör. Bu kadar büyük antrenörünüz, bu kadar çok unvanınız ve bu kadar zekanız varsa, bu gibi maçları zaten kazanmanız gerekir. Ancak Galatasaray daha güçlü bir takım."

"Oynamak çok zor ama..."

Felipe Melo açıklamalarında Fenerbahçe taraftarı için ise şunları söyledi: "Ben fanatik bir Galatasaray taraftarıyım. Galatasaray'a, taraftarına tutkum var. Kulübü seviyorum, hiçbir Galatasaray maçında özellikle bir derbide kazanamaz deme ihtimalim yok. Tabii ki çok zor bir maç olacak. Fenerbahçe'nin seyircisi önünde evinde oynamak gerçekten çok zor. Ama şu da bir gerçek ki Fenerbahçe'nin stadında kupa kazandım. Kadro olarak daha güçlü olduğu için Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın yıldızından İsrail'e küfürlü tepki!
Habere Git

"Maçın adamı Barış Alper Yılmaz olacak"

Galatasaray'ın Fenerbahçe ile karşılaşacağı maçta bir Türk futbolcunun öne çıkacağını belirten Melo şöyle konuştu: "Galatasaray deyince aklımıza hep takımın uluslararası büyük yıldızları gelir. Osimhen, Icardi, Muslera, Torreira, Sanchez gibi… Onlar çok büyük futbolcular ve böylesine zorlu bir derbide çok katkıları olacak. Ama bence büyük bir yıldız daha var. O da Barış Alper Yılmaz. Onu yakından takip ediyorum. Maçın adamı Barış Alper Yılmaz olacak, çok hızlı ve çok gol atıyor. İnanılmaz bir fizik gücü var. Ona hayranım. Fenerbahçe'nin Barış'ı tutabilmesi için özel planlar yapması gerecek. Her zaman önlem alınması gereken bir futbolcu."

Derbide kilit isim Osimhen

Felipe Melo, Victor Osimhen'den övgülerle bahsettiği değerlendirmesinde Nijeryalı oyuncu için "Osimhen büyük bir oyuncu, bunu Chelsea ve PSG gibi büyük takımların onu istemesinden anlıyoruz. Napoli'de patladı. Onu kadroya katmak büyük bir fırsattı. Takımın büyük bir oyuncusu olarak harika bir maç çıkaracağına inanıyorum. Napoli'de şampiyonluğu var, Napoli'de şampiyonluğun yıldızıydı. Umarız bu yıl Galatasaray'da aynı performansı gösterecek. Derbinin kilit isimlerinden birisi olacak." değerlendirmesinde bulundu.


"Torreira adeta bir atom karınca"

Uruguaylı futbolcu Lucas Torreira'dan da bahseden Felipe Melo şunları söyledi: "Torreira çok çalışan, takıma yardımcı olan, adeta bir atom karınca... Torreira ile Felipe Melo'yu karşılaştırmanın imkânı yok. 16 gol attığım için tam bir oyuncuydum. Bu başka bir tarz... Torreira'nın kalitesi var, bende de vardı. Torreira her takım için gereklidir, her takımın agresif işler yapacak birine ihtiyacı vardır. Çok yardımcı oluyor, o bir savaşçı, büyük bir aslan."


İlgini Çekebilir
Galatasaray ve Trabzonspor, PFDK'ya sevk edildi
Habere Git

"Türkiye'ye dönme hayalim var"

Açıklamalarında ayrıca Türkiye'yi çok özlediğini belirten Felipe Melo, Türkiye'de çalışmak istediğini şöyle belirtti: "Galatasaray'ı hayatımın her günü özlüyorum. Dürüst olmak gerekirse sadece Galatasaray değil, Türk halkı, İstanbul. Türkiye'ye en son geldiğimde Kapadokya ile tanışma fırsatım oldu. Türk kardeşlerimin nezaketi hayatımın her günü özlediğim bir şeydir. En kısa sürede Türkiye'ye dönüp Türkiye'de çalışma hayalim var."

Senin için hazırladığımız haberler