Fellaini transferinde Beşiktaş'a dişli rakip!

23.11.2017 - 18:05 | Son Güncellenme: 23.11.2017 - 18:05

Fellaini transferinde Beşiktaş'a dişli rakip!

Beşiktaş'ın İstanbul'da kardeşi ve menajeriyle masaya oturduğu Marouane Fellaini için Fransız devi Paris Saint Germain (PSG) de devreye girdi. 

PSG, Fellaini transferi için harekete geçti!

Orta sahada Blaise Matuidi ve Gregorz Krychowiak gibi iki önemli ismi kaybeden Fransız ekibi, o bölgeyi Fellaini transferiyle güçlendirmek istiyor. Sözleşmesi sezon sonunda biteceği için 1 Ocak'tan itibaren sezon sonu için anlaşma imkanı bulunan PSG bu transferle birlikte 35 yaşındaki Thiago Motta'ya da alternatif bulmuş olacak. 

PSG'nin Fellaini'ye 4 yıllık bir sözleşme önereceği tahmin ediliyor. 

Marouane Fellaini kimdir?

2013'te Everton'dan transfer edilen 30 yaşındaki orta saha özellikle kafa toplarındaki hakimiyeti ve bonus stili saçlarıyla tanınıyor. Profesyonel kariyerine Belçika'nın Charleroi ekibinde başlayan Fellaini, Manchester United'a transferinden önce Standard Liege ve Everton formalarını giydi. Orta sahada 6, 8 ve 10 numara pozisyonlarında oynayabilen yıldız oyuncu, Belçika Milli Takımı'nın da önemli parçalarından bir tanesi. 

Mourinho için Fellaini'nin önemi fazla!

Daha önce adı Galatasaray, Fenerbahçe, Valencia gibi takımlarla anılan Fellaini, Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho için çok şey ifade ediyor. Yaz döneminde Galatasaray iddialarının iyice alevlendiği dönemde Fellaini'nin takımdan ayrılmasıyla ilgili iddiaları değerlendiren Mourinho, "Galatasaray'ın beni alması, Fellaini'yi almasından daha kolay. Benim için çok önemli, hiç şansları yok" ifadelerini kullanmıştı. 

"Fellaini'yi Beşiktaş'a getirmeyi çok isterim."

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Radyospor'da yayın yapan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan FIFA Menajeri Özkan Doğan, "Fellaini gibi bir ismi Beşiktaş'a getirmeyi çok isterim" demişti. 

Fellaini Beşiktaş'a gelirse nasıl bir orta saha kurgusu olur?

Beşiktaş şu anda Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Tolgay Arslan, Gary Medel, Necip Uysal gibi önemli isimlere sahip. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Tolgay, Porto maçından sonra 5 yıllık yeni bir sözleşme imzaladığını açıklamıştı. Sözleşmesi bitecek bir diğer isim olan Oğuzhan Özyakup'ta ise henüz yeni bir gelişme yok. Beşiktaş'ın kaptanının devre arasında uygun bir teklif gelmesi halinde başka bir takıma satılması gündemde. 

Oğuzhan'ın olası ayrılışı ve Fellaini transferiyle Beşiktaş orta sahası gücünden pek bir şey kaybetmeyeceğe benziyor. Hatta Talisca'nın bonservisinin alınanaması durumunda orta sahada Atiba, Tolgay ve Fellaini'yi aynı anda oynarken görebiliriz. 

PSG ile Beşiktaş, Pepe transferinde de karşı karşıya gelmişti.

Öte yandan PSG ile Beşiktaş transferde ilk kez karşı karşıya gelmiyor. Real Madrid ile sözleşmesi sona eren Pepe ile uzun süre ilgilenen Fransız ekibi bu transferde başarısız olmuş, Pepe Beşiktaş'a imza atmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler