(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe- İstanbulspor Maç Sonucu: 3-1

Ali Bozkurt
20.12.2022 - 22:17 | Son Güncellenme: 20.12.2022 - 23:00

Ziraat Türkiye Kupası 5. turun maçında Fenerbahçe kendi sahasında İstanbulspor'u konuk etti. Sarı-Lacivertliler maçı 3-1 kazandı. İşte maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET) Fenerbahçe- İstanbulspor Maç Sonucu: 3-1

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası'nın ardında yerel ligler yeniden başladı. Fenerbahçe de Ziraat Türkiye Kupası ile aradan döndü. Sarı-Lacivertliler, Kadıköy'de İstanbulspor'u zorlanmadan eleyerek son 16 turuna kaldı. Fenerbahçe böylece 2023 yılına üç hedefini; Avrupa, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nı koruyarak girdi.

King, sahneye çıktı

Fenerbahçe'de karşılaşmanın 31. dakikada Crespo’nun savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Joshua King, sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez yerden bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı. Bu skorla Sarı-Lacivertliler 1-0 öne geçmeyi başardı.

King hazırladı, Batshuayi bitirdi

34. dakikada Szalai’nin uzun pasında defansın arkasına hareketlenen Joshua King, ceza sahasına girdikten sonra müsait durumdaki Batshuayi’yi gördü. Bu futbolcu topu boş kaleye gönderdi. Sarı-Lacivertliler bu golle ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

Batshuayi kaldığı yerden devam

Süper Lig'de 5 gol 1 asist yapan  Batshuayi, Dünya Kupasında ise 2 maçta 1 gol atarken Ziraat Türkiye Kupası'nda ise İstanbulspor'a karşı 2. golünü atarken Fenerbahçe'nin üçüncü golünü atmayı başardı. Ceza alanına giren golcü oyuncu önce topu düzeltti ve rakip savunmayı geçtikten sonra topu ağlara yollamayı başardı.

İstanbulspor, son dakikada

Karşılaşmanın son dakikalarında ataklarını sürdüren İstanbulspor, karşılaşmanın 90+2'de bulduğu golle farkı 2'e indirdi. Uzaktan gelen şut üst direğe çarptı. Topu takip eden Topalli, attığı golle skoru 3-1'e getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

İrfan Can Eğribayat ilk kez sahada

Fenerbahçe’nin sezon başına Göztepe’den kadrosuna kattığı kaleci İrfan Can Eğribayat, sarı-lacivertli formayla ilk kez resmi bir müsabakada İstanbulspor karşısında forma giydi.


Fenerbahçe’nin Göztepe’den kiralık olarak transfer ettiği kaleci İrfan Can Eğribayat, İstanbulspor karşısında sarı-lacivertli formayla ilk kez resmi bir müsabakada sahada yer aldı. Daha önce Dünya Kupası sebebiyle liglere verilen arada hazırlık maçlarında forma bulan Eğribayat, resmi olarak ilk kez Türkiye Kupası 5. Tur maçında İstanbulspor ile oynanan mücadeleye 11’de başladı.

Fenerbahçe- İstanbulspor Maç Özeti (YAZILI)

8. dakikada soldan kazanılan korner atışında İrfan Can Kahveci ceza sahası içine ortaladı. Müsait pozisyondaki Batshuayi’nin yerden sektirerek yaptığı vuruşta top direkten dönerken, savunma meşin yuvarlağı kornere gönderdi.


19. dakikada sağdan kazanılan korner atışında topun başına yine İrfan Can Kahveci geçti. Bu futbolcunun arka direğe gönderdiği ortada Szalai kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı gitti.


31. dakikada Crespo’nun savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Joshua King, sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez yerden bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı. 1-0


34. dakikada Szalai’nin uzun pasında defansın arkasına hareketlenen Joshua King, ceza sahasına girdikten sonra müsait durumdaki Batshuayi’yi gördü. Bu futbolcu topu boş kaleye gönderdi. 2-0

54. dakikada Joshua King’in pasında topla buluşan Batshuayi, soldan ceza sahasına girip Oğuzhan Berber’i çalımladı ve çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-0


75. dakikada sağdan bindiren Rossi, ceza yayı üzerindeki Batshuayi’ye çıkardı. Bu futbolcu bekletmeden soldan ceza sahasına giren Ferdi’ye pasını aktardı. Genç oyuncunun şutunda üst direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.


90+3. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Ethemi'nin uzaktan sert şutunda kaleci İrfan Can'ın müdahale ettiği top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Bu pozisyonda Topalli, rakibinden önce davranarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-1

Tedavi gören çocuklar unutulmadı

Fenerbahçe, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören 14 yaşındaki İbrahim Halil Kaya, tablet ile maç önü seremoni etkinliğinde yer verdi. Halil Kaya, görüntülü olarak futbolcular, teknik direktör, stadımı dolduran ve ekranları başında maçı takip eden taraftarlarla buluştu.

Son 16 Tur Kura Çekimi Tarihi Belli Oldu

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu Kura çekimi, 23 Aralık Cuma günü TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak. Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 11.30'da gerçekleşecek.

Senin için hazırladığımız haberler