Fenerbahçe Beko - ALBA Berlin: 101-86 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
03.02.2023 - 22:45 | Son Güncellenme: 03.02.2023 - 23:02

THY EuroLeague'de Fenerbahçe Beko, kendi evinde ALBA Berlin'i 101-86 yendi ve kötü gidişatı durdurdu. Maç sonucu, periyotlar ve maçın yazılı özeti...

Fenerbahçe Beko - ALBA Berlin: 101-86 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Turkish Airlines EuroLeague'de çift maç haftası oynandı. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz gün alınan Olympiakos yenilginin ardından evinde ALBA Berlin ile karşı karşıya geldi. Farklı mağlubiyetten sonra çıkış arayan Sarı-Lacivertliler, Alman rakibini 101-86 yendi.

Maça çok iyi başladı

Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin karşısında maça çok iyi başladı. Temsilcimiz, rakip potaya ilk çeyrekte 31 sayı göndermeyi başardı. Fakat hücumda bu kadar etkili başlanan günde ilk çeyrekte yenilen 27 sayı soru işareti olarak kaldı.

İkinci çeyrek rakip 20'de tutuldu

Fenerbahçe Beko, ilk periyotta yaşanan savunma zafiyetini ikinci çeyrekte çözdü. ALBA Berlin bu bölümde 20 sayıda kaldı. Sarı-Lacivertliler ise 26 sayı kaydetti. Temsilcimiz soyunma odasına 10 sayı farkla gitti.

İlgini Çekebilir
Cedi Osman kulüp tarihine geçti!
Habere Git

Berlin 3. periyotta dağıldı

Mücadelenin ikinci yarısında Fenerbahçe Beko, rakibi üzerinde büyük bir üstünlük kurdu. Üçüncü çeyrekte 24 sayı kaydedilirken, ALBA Berlin sadece 14 sayı atabildi. Fenerbahçe Beko, son çeyreğe 20 sayı farkla gitti.

Son periyot Almanlar'ın, maç Fener'in

Karşılaşmanın son periyodu çekişmeli geçti. Maça ortak olmak isteyen ALBA Berlin, 25 sayı atmayı başardı. Fenerbahçe Beko ise 20 sayıda kaldı. Temsilcimiz mücadeleyi 101-86 kazandı.

Itoudis "Atma" dedi, Nigel dinlemedi

Maçın son saniyelerinde Durum 99-84'ken Fenerbahçe taraftarı 100. sayıyı istedi. Son topu eline alan Fenerbahçe Beko oyuncuları rakip potaya doğru ilerlerken başantrenör Dimitris Itoudis son hücumun kullanılmasını istemedi. Kenardan oyuncularına seslenen Itoudis, sportmenlik gereği basket atılmamasını işaret etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, yeni transferini resmen duyurdu!
Habere Git

Taraftar ile hocasının arasında kalan Nigel Heyes potaya doğru ilerledi. Basket atmak isteyen oyuncu, rakibin faulüne maruz kaldı. Bunun üzerine Dimitris Itoudis oyuncusuna tepki gösterdi. Çizgiye gelen Nigel Heyes, 2'de 2 atarak taraftarın istediği 100 sayı barajını aştı. Oyun tekrar başladığında ALBA Berlin de hızlı hücumda 2 sayı buldu.

Itoudis: "3. çeyrekte 14 sayı yedik, bence bu dönüm noktasıydı"

Maçın ardından açıklama yapan Fenerbahçe Başantrenörü Dimitris Itoudis, "Bunu bekliyorduk. Devre arasında konuştuk. EuroLeague'de en yüksek tempoda oynayan takım. Bence iyi iş çıkardık. Onları durdurduk. 3. çeyrekte 14 sayı yedik, bence bu dönüm noktasıydı. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Nigel çok odaklanmış durumdaydı. İyi bir dokunuşu var. Pierre de aynı şekilde. ALBA üçgenleri kullanmaya çalışan bir takım. Nigel'ın buradaki rolü önemliydi. Ribaundları kazanmak istiyorduk. Bunu da yaptık" dedi.

Israel: "İşler istediğimiz gibi gitmiyor"

ALBA Berlin Koçu Israel Gonzalez ise "Fenerbahçe'yi tebrik etmek istiyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz. Ama işler istediğimiz gibi gitmiyor. Çalışmaya devam etmeliyiz. Daha çok kazanmak için çabalamalıyız. Bir şeylerin değişmesi için tek yol çalışmak" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler