Fenerbahçe Liverpool'dan Ayrılacak Roberto Firmino'nun Transferi İçin Zemin Yokladı

Burak Alaca
03.06.2023 - 11:30 | Son Güncellenme: 03.06.2023 - 11:45

Fenerbahçe yönetimi önümüzdeki sezon için forvet rotasyonunu güçlendirme çalışmalarına başladı. Sarı-Lacivertliler’in hedefinde ise Liverpool’un yıldızı var.

Fenerbahçe Liverpool'dan Ayrılacak Roberto Firmino'nun Transferi İçin Zemin Yokladı

Yılmaz Dirim-AJANSSPOR

Süper Lig’de şampiyonluk yarışını ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, gelecek sezon için gözünü kararttı. Forvet hattına bir dünya yıldızı getirmek isteyen Sarı-Lacivertliler’in hedefinde bir sambacı var.

Menajerler aracılığıyla zemin yoklandı

Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, menajerler aracılığı ile yaz aylarında İngiliz devi Liverpool ile sözleşmesi bitecek olan 31 yaşındaki Brezilyalı golcü Roberto Firmino’nun durumunu soruşturdu.

Geleceği için kararsız

Liverpool’dan ayrıldıktan sonra şansını tekrardan Avrupa’nın üst düzey liglerinde denemek isteyen oyuncu geleceği konusunda henüz net bir karara sahip değil. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de ilk imza...
Habere Git

Talepleri tuzlu geldi

Öte yandan oyuncunun yüksek maaş talebi ve beklentileri de Fenerbahçe için transferi zora soktu. Yıldız oyuncu Liverpool’da yıllık 9.3 milyon Sterlin kazanırken İngiltere kanunları gereği bu meblağın %45’i vergiye gidiyor.

Real Madrid'in de adı geçiyor

Tecrübeli sambacının adı geçtiğimiz günlerde İspanyol devi Real Madrid ile anılmıştı. Real Madrid’in forvet rotasyonuna deneyimli ve servis yapma meziyeti olan bir oyuncu eklemek istediği konuşuluyor.

Kazanılacak kupa bırakmadı

2015’ten bu yana Liverpool forması giyen Roberto Firmino; Merseyside ekibi ile UEFA Şampiyonalar Ligi, UEFA Süper Kupası, FIFA Kulüpler Kupası, İngiltere Premier League, FA CUP, İngiltere Lig Kupası ve İngiltere Süper Kupası şampiyonlukları yaşadı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de hoca adayları belli oldu! Lucescu ve sürpriz isimler...
Habere Git

Jurgen Klopp'un vazgeçilmezi oldu

Liverpool’da geçirdiği yıllarda teknik direktör Jurgen Klopp’un vazgeçilmezleri arasına giren oyuncu bu sezon da çift hanede skor katkısı vermeyi başardı. 18’i ilk 11 olmak üzere tüm kulvarlarda 35 maça çıkan Brezilyalı 13 gol, 5 asist yaptı.

Tanıdık isimler ile çalışıyor

Liverpool ve Brezilya Milli Takımı'nın başarılkı yıldızı ROGON adlı menajerlik şirketi ile işbirliği yapıyor. Fenerbahçe forması giyen; Joshua King, Serdar Dursun ve Atilla Szalai gibi oyuncuların da aynı şirketle çalışıyor olması, kulüple, şirket arasındaki ilişkilerin olumlu olduğuna işaret ediyor.

Devre arasında da yazıldı

Başarılı oyuncunun geçtiğimiz ara transfer döneminde de Fenerbahçe'nin transfer listesinde olduğu iddia edilmiş fakat. bu söylentiler gerçekleşmemişti. Başarılı oyuncu Premier League'in ikinci yarısında 4 gol, 1 asistle oynadı.

İlgini Çekebilir
Firmino çeviriyor, Mo cilalıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler