Fenerbahçe 1 attı, 9 aldı! Belözoğlu ligi yeniden başlattı

İsa Kethüda
05.04.2021 - 20:05 | Son Güncellenme: 05.04.2021 - 22:11

Fenerbahçe haberleri... Süper Lig'in 32. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, sahasında Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli takım Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı ilk maçı kazandı ve 2. sıraya yerleşti. Peki Fenerbahçe-Denizlispor maçı kaç kaç bitti, golleri kim attı? İşte Fenerbahçe-Denizlispor maç sonucu, goller ve karşılaşmadan detaylar...

Fenerbahçe 1 attı, 9 aldı! Belözoğlu ligi yeniden başlattı

AJANSSPOR-HABER

Gençlerbirliği'ne sahasında 2-1 yenilen ve Beşiktaş ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun Futbol A Takım Direktörü olarak çıktığı ilk maçta Yukatel Denizlispor'u sahasında 1-0 mağlup etti ve Galatasaray'ı geçerek ligde 2. sıraya yükseldi. 

Öte yandan Fenerbahçe Kadıköy'de 4 hafta sonra galip geldi.

  • Fenerbahçe 0-1 Galatasaray
  • Fenerbahçe 0-1 Göztepe
  • Fenerbahçe 1-1 Antalyaspor
  • Fenerbahçe 1-2 Gençlerbirliği
  • Fenerbahçe 1-0 Denizlispor

Sarı-lacivertli takıma 3 puanı kazandıran golü 64. dakikada Mbwana Samatta kaydetti. Kanarya ile 5. golünü atan Tanzanyalı forvetin bu 5 golü de iç sahada geldi. Ayrıca devre arasında Başakşehir'den Fenerbahçe'ye transfer olan İrfan Can Kahveci'nin de 83. dakikada attığı gol ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. 

Bu sonuçla Fenerbahçe 62 puanla ikinci, Denizlispor ise 25 puanla son sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Süper Lig'in 32. haftasında oynanan Fenerbahçe-Yukatel Denizlispor maçının ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

18. dakikada Yukatel Denizlispor gole yaklaştı. Sagal'ın orta sahadan uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Sacko'nun ceza sahası içi sağ çaprazında uygun durumda yaptığı vuruşta son anda topun önüne geçen Szalai, kritik bir müdahalede bulundu ve meşin yuvarlak kornere çıktı.

44. dakikada Sinan Gümüş'ün ceza sahası içi sol çaprazından çıkardığı şutta meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Fenerbahçe'nin topa daha fazla sahip olmasına rağmen fazla pozisyon üretemediği, Denizlispor'un da ani ataklarla gol bulmaya çalıştığı ilk yarıda iki takım da skor tabelasını değiştiremedi. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, sahasında Yukatel Denizlispor'u 1-0 yendi.

64. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Hücum yönünün sağından Caner Erkin ile kullanılan köşe vuruşuna ön direkte iyi yükselen Samatta'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.

71. dakikada soldan topla içeri kat eden Valencia'nın uzak direğe şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

83. dakikada Yukatel Denizlispor savunmasının hatasıyla topu önünde bulan Samatta, meşin yuvarlağı ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Osayi-Samuel'e aktardı. Bu oyuncunun kontrol ettikten sonra sol ayağıyla şutunda savunmaya da çarpan top kornere çıktı.

Maçta başka pozisyon olmadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Maçtan detaylar

Stat: Ülker

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Luiz Gustavo, Ozan Tufan (Dk. 88 Sosa), Sinan Gümüş (Dk. 63 Samuel-Osayi), Pelkas (Dk. 63 İrfan Can Kahveci), Valencia (Dk. 88 Thiam), Samatta (Dk. 90+4 Mert Hakan Yandaş)

Yukatel Denizlispor: Cenk Gönen, Leismann, Oğuz Yılmaz, Mustafa Yumlu, Sakıb Aytaç (Dk. 87 Hasan Ayaroğlu), Murawski, Sacko (Dk. 63 Dossevi), Bakalorz, Diskerud (Dk. 74 Mesanovic), Sagal, Rodallega

Gol: Dk. 64 Samatta (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 70 Serdar Aziz (Fenerbahçe)

Samatta’dan 70 gün sonra gol

Süper Lig’de oynanan Fenerbahçe-Denizlispor mücadelesinde sarı-lacivertlilerin Tanzanyalı forveti Mbwana Samatta 70 gün sonra ligde golle tanıştı. Müsabakanın 64. dakikasında sağ taraftan Caner’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde kafa vuruşu yapan Samatta topu ağlarla buluştururken, gol sevincini Fenerbahçe Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu ile birlikte yaşadı. Samatta, 90+4. dakikada yerini Mert Hakan Yandaş’a bıraktı.

Fenerbahçe'den maç esnasında 1959 öncesi paylaşımı

Fenerbahçe, Denizlispor mücadelesinde reklam panolarında 1959 öncesi şampiyonluklarıyla alakalı bir görsel paylaştı.

Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Denizlispor mücadelesinde sarı-lacivertli ekip maç esnasında reklam panolarında 1959 öncesi şampiyonluklara değindi. Reklam panosunda, "Türkiye'de futbol 1959'dan önce de vardı!" paylaşımında bulunan sarı-lacivertli ekip, geçtiğimiz günlerde de 1959 öncesi şampiyonluklarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler