Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk'ten Fenerbahçe'ye Taş!

Akın Ungan
31.05.2023 - 15:44 | Son Güncellenme: 31.05.2023 - 16:08

Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk, şampiyonluk yorumunda bulundu. Öztürk, isim vermeden Fenerabahçe'yi kastederek, "10 sene geçiyor, adamlar devam ediyorlar" dedi.

Galatasaray 2. Başkanı Metin Öztürk'ten Fenerbahçe'ye Taş!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, geçtiğimiz gün MKE Ankaragücü deplasmanında aldığı galibiyetle 2022/23 sezonu şampiyonu oldu. Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olmayı başaran Sarı-Kırmızılılar'da ikinci başkan Metin Öztürk Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu. Öztürk, Fenerbahçe derbisini de işaret ederek, Sarı-Lacivertliler hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

"İnşallah iki kupa ve borçsuz bir kulüple teslim ederiz"

Metin Öztürk, "Bitmesini istemediğimiz bir sene oldu. 1 sene daha görevimiz var. İnşallah bundan sonraki sene de şampiyon olarak, iki kupa ve borçsuz bir kulüple bizden sonraki yönetime teslim ederiz" ifadelerini kullandı.

"Seçime girerken bayrakları hazırlayın dedik"

Sözlerine devam eden Öztürk, "Bizi herkes iddialı buluyor. Biz Dursun Özbek ve Erden Timur ile seçime girerken bayrakları hazırlayın dedik. 5 hafta önce Dursun Başkan şampiyon belli, ikinci kim aralarında karar versinler dedi" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Yerli krallığı 16 sezona çıktı!
Habere Git

"Geçen seneyle aynı bütçe, ama aynı takım değil"

Yıldız transferler hakkında konuşan Öztürk, "Galatasaray'ın transferlerine bakıyorsunuz geçen seneyle aynı bütçe, ama aynı takım değil. Şu an statta merdivenleri satıyor olsak dolar, yer yok. Herkes bize küs, kombine bulamıyor. Önümüzdeki sezonun kombine satışları bitti. Futbolcularımıza bile veremiyoruz" dedi.

"Bizim o gün de liderimiz Dursun Özbek'ti"

"Aynı düşünceye sahip paydaşlar bir araya geldiğinde yol alabiliyorsunuz" diyen Metin Öztürk, "Biz 2018 seçimlerinde zaten Dursun Özbek listesindeydik. Bizim o gün de liderimiz Dursun Özbek'ti. Sadece o süreçte başkanımız devam etmek istemedi, onun ekibi olarak biz devam ettik. Özellikle finansal konuda gelinen nokta Dursun başkanımızın tekrar elini taşın altına koymasını gerektirdi" açıklamasını yaptı.

"Buruk, bizi de geçmiş ve iki kere şampiyon olmuş"

Teknik direktör Okan Buruk hakkında konuşan Öztürk şunları kaydetti: "Okan Buruk zaten Galatasaray'a yıllarca katkılar sağlamış, bir diğeri yeşil sahada hem Akhisar'a hem Başakşehir'e biri Türkiye Kupası, biri Süper Lig şampiyonluğu iki tane şampiyonluk yaşatmış. Gayet tescilli, rakibimizken bizi de geçmiş ve iki kere şampiyon olmuş. Daha dar bütçelerle Galatasaray'ı da Fenerbahçe'yi de Beşiktaş'ı da Trabzonspor'u da geçmiş"

İlgini Çekebilir
Icardi'den Özat'a çağrı: "Sarı-kırmızı saçla görmeyi bekliyoruz"
Habere Git

"Dursun Özbek, Okan Buruk ile çalışmak istemiyor olsaydı, saygı gösterirdik"

Okan Buruk ile çalışmayı Dursun Özbek'in de istediğini ifade eden Öztürk, "Okan hocayla biz çalışmak istiyorduk ama ekibin lideri Dursun Özbek çalışmak istemiyor olsaydı ne olurdu, onun düşüncesine saygı gösterirdik. Bizde başkanlık sistemi var. Birini lider olarak benimsemişseniz, onun başarıya ulaşması, sizin başarıya ulaşmış olmanızdır" dedi.

"Okan Buruk, Fatih Terim hocamız gibi defalarca bize şampiyonluk yaşatacak"

Sözlerine devam eden ikinci başkan, "Dün Erden Timur'a bir kez daha teşekkür ettim. Ahlaklı futbolculardan oluşan bir takım oluşturduğu için. Dünya yıldızlarını getirebilirsiniz ama uyum yoksa... Galatasaray bir duygu takımı. Taraftarıyla, futbolcusuyla, yönetimiyle, hocasıyla inanılmaz bir birliktelik yaşandı. Umuyorum ki bizden sonra da Okan Buruk hocamız Galatasarayımız'a hizmet edecek, Fatih Terim hocamız gibi defalarca bize şampiyonluk yaşatacak" diye konuştu.

"Fenerbahçe ile fark açılacaktır"

Ezeli rakip Fenerbahçe'nin 19 şampiyonluğu bulunurken, Galatasaray'ın 23. şampiyonluğu kutluyor olmasını değerlendiren Öztürk, "Doğal olarak fark açılacaktır. Biz 4 yıl üst üste şampiyon olmuştuk, 1996-2000 yılları arasında. Bir ivme yakaladığınızda devamı geliyor. Bu takımın kiralık oyuncusu 2 tane, geri kalanı kendi oyuncularımız. Bu ivme 4 sene götürür. Bizden sonra gelen yönetimler de bunu götürür. Onun için bu fark açılır" dedi.

İlgini Çekebilir
G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu!
Habere Git

"Amacımız Fenerbahçe derbisinde de iyi futbol ve iyi galibiyetle bu işi geçmek"

Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi hakkında yorum yapan Öztürk, "Bizim amacımız Fenerbahçe derbisinde de iyi futbol ve iyi galibiyetle bu işi geçmek. Ama futbol konsantrasyon işidir. O günkü saha koşulları, hakem konusu önemlidir. Ama biz tüm hazırlıklarımızı bu maçtan galip çıkmak üzere yapıyoruz. Şampiyonluk konusunun motivasyonu negatif ya da pozitif etkileyeceğini hiç düşünmüyorum. Her takıma saygı duyuyoruz. Küme düşen takıma ertesi gün yenilebiliyorsunuz. Bu her yerde böyle. Futbolun en önemli tarafı konsantrasyondur. Galatasaray başladığı andan beri aynı ciddiyetle götürdü. Bu maçı da götürecektir" dedi.

"Galatasaray'ın en artı paydaşları bir araya geldi"

Metin Öztürk "Galatasaray'ın en artı paydaşları bir araya geldi. Bir tanesi tecrübeli bir başkan Dursun Özbek, bir tanesi çılgınca Galatasaray'la yatıp kalkan Erden Timur, bir diğeri 3 sene boyunca bu seçimlere hazırlanıp, her branş için emek sarfeden bizler, bir diğeri başarı dışında hiçbir şeye tahammül etmeyen bir taraftar kitlesi" ifadelerini kullandı.

"Nasıl 10 sene boyunca şampiyon olmadan devam ediyorlar bilmiyorum"

Konuşmasının devamında isim vermeden Fenerbahçe'yi işaret eden Öztürk, şunları söyledi: "Bizde başarılı olamazsan gidiyorsun. Bu inanılmaz, bence keyifli bir şey. Başka kulüplere bakıyorsunuz, isim vermeye gerek yok. 10 sene geçiyor, adamlar bir şekilde başarılı olduklarını iddia edip, devam ediyorlar. Nasıl 10 sene boyunca şampiyon olmadan devam ediyorlar bilmiyorum. Bizde 2 sene üst üste şampiyon olmadığın zaman hemen kapının önüne koyup, yeni yönetimi getiriyorlar"

İlgini Çekebilir
Portekizli teknik adamdan F.Bahçe'ye ret!
Habere Git

"Fenerbahçe bizi alkışlasa da kardeşimiz, alkışlamasa da kardeşimiz"

Gelecek sezon için "Kadro korunacak, ilaveler yapılacak" diyen Öztürk, Fenerbahçe maçında Sarı-Lacivertli oyuncuların kendilerini alkışlayıp, alkışlamaması konusunda ise "O anki hisle, duyguyla yapılacak bir şey. Onlar bizim kardeşimiz. Alkışlasa da kardeşimiz, alkışlamasa da kardeşimiz. Bence buna çok takılmamak lazım. Keyifli bir maç olsun, hak eden kazansın" dedi.

 

Galatasaray da 1973-1987 arasında 14 yıl şampiyon olamamıştı. Beşiktaş ise 1967 ila 1982 arasında 15 yıl şampiyonluğa hasret kaldı. Dört büyükler içinde en uzun süre şampiyonluğa hasret kalan takım 38 yıl ile Trabzonspor. Bordo-Mavililer geçen sezon uzun yıllar aradan sonra mutlu son gördü.

"Aslan bizim kalbimizde zaten holograma gerek yok"

Şampiyonluk kutlamalarında stada 3 boyutlu aslan haberleri hakkında konuşan Öztürk, "Bence olması çok mümkün değil. Bu tip 3 boyutlu şeyleri izlemek için gözlük takmak lazım. 50 bin taraftara da bunu veremyeceğinize göre çok mümkün olduğunu düşünmüyorum. Aslan bizim kalbimizde zaten holograma gerek yok" açıklamasını yaptı.

"Galatasaray, insan hakları kadar hayvan haklarına da saygı duyan bir kulüp"

Öte yandan Adnan Polat döneminde şampiyonluk kutlamalarına getirilen aslan hakkında Metin Öztürk, "O dönemler hayvanların psikolojisine hakim olmadığımız bir dönemdi. O an beni de heyecanlandırmıştı. Bizim de hoşumuza gitmişti. Ama Galatasaray Kulübü insan hakları kadar hayvan haklarına da saygı duyan bir kulüp. Bundan sonra öyle bir şey olmaz. O gün biz de bilmiyorduk, Adnan Başkan da bilmiyordur. Biz de her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler