Fenerbahçe 2018-19, Galatasaray 2021-22... Neler oluyor!

Orhan Gülek
23.01.2022 - 23:19 | Son Güncellenme: 24.01.2022 - 09:54

Fenerbahçe'de Ali Koç ve Galatasaray'da Burak Elmas, başkanlıkların ilk yıllarında birbirine çok benzer saha sonuçlarıyla karşılaştı. İşte detaylar...

Fenerbahçe 2018-19, Galatasaray 2021-22... Neler oluyor!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçildiği 2018-19 sezonunu ile Galatasaray'da Burak Elmas'ın başkan seçildiği 2021-22 sezonu arasında büyük benzerlik yaşanıyor.

Fenerbahçe, Ankaragücü'ne yenilince hoca değiştirdi

2018-19'da Ali Koç'un başkan seçilmesinden sonra teknik direktörlüğe Hollandalı Philipp Cocu'yu getirdi.  O sezon Süper Lig'e yükselen İsmail Kartal yönetimindeki Ankaragücü'ne Kadıköy'de alınan 3-1'lik yenilginin ardından Cocu'nun görevine son verildi. İlk yarının son haftalarında takımın başına Ersun Yanal geldi.  Fenerbahçe, ilk yarıyı sondan ikinci kapatırken küme düşme korkusu ciddi şekilde hissedildi.

Süper Lig'in yeni takıma yenilince Terim gitti

Galatasaray da sezona Fatih Terim ile başladı. Süper Lig'de alınan başarısız sonuçlardan sonra aynı Fenerbahçe gibi bu sezon Süper Lig'e yükselen Giresunspor karşısında İstanbul'da alınan 1-0'lık yenilgi  ipleri kopardı. Fatih Terim'in görevine son verilirken yerine İspanyol Domenec Torrent getirildi. Sarı kırmızılar, 23 hafta sonunda 15. sıraya düşerken küme düşme hattıyla arasında iki takım bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Terim, Elmas gelince kabristandan çıktı!
Habere Git

Fenerbahçe Avrupa'da turladı

Koç ve Elmas'ın görevdeki ilk yılında yaşadığı benzerlikler Süper Lig ile sınırlı değil. 2018-19 sezonunda Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica'ya elendi ve Avrupa Ligi gruplarında mücadele etti. Dinamo Zagrep, Spartak Tırnava ve Anderlecht'in bulunduğu gruptan çıkmayı başardı.  Sarı lacivertliler, son 32 turunda Zenit'e elenerek Avrupa'ya veda etti.

Galatasaray, Avrupa'da grup birincisi oldu

Ligde sıkıntılı günler yaşayan Galatasaray, aynı Fenerbahçe'nin 2018-19 sezonunda olduğu gibi Avrupa'da başarılı sonuçlar aldı. Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova'nın bulunduğu gruptan birinci çıkarak son 16'ya kaldı. Cimbom'un rakibi 25 Şubat'ta yapılacak kura çekiminden sonra belli olacak.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'de Ali Koç'tan Muriç'e 'yaz' telefonu
Habere Git

Türkiye Kupası'nda hüsrana uğradılar

Fenerbahçe, 2018-19 sezonunda, Galatasaray da bu sezon Türkiye Kupası'na bir alt ligden takımlara elenerek veda etti. Fenerbahçe, 1. Lig ekibi Ümraniyespor'a karşı iki maçı da kaybederek elendi. Galatasaray ise Denizlispor'a 3-3 biten maçın ardından penaltılarda başarılı olamadı. İki takım da Türkiye Kupası'na veda ederek gelecek sezon Avrupa'ya gitme ümidini kaybetti.

Koç ile Elmas'ın ilk yılındaki farklılıklar

İki takımın benzer saha içi performansları bulunsa da farklılığı da bulunuyor. Ali Koç, ilk yılına Süper Ligi hiç bilmeyen bir teknik direktör ile başlamış, daha sonra diğer takımları tanıyan yerli Ersun Yanal'a dönmüştü. Burak Elmas ise Süper Lig'in en kıdemli hocalarından Fatih Terim ile lige start verdi. Onun yerine Süper Lig'e fazla aşina olmayan yabancı Domenec Torrent'i tercih etti.

Ali Koç'a büyük destek vardı... Ya Elmas?

Ali Koç'un Fenerbahçe'ye ilk başkan olduğu sezon taraftarlardan büyük bir destek vardı. O dönem kötü gidişe rağmen taraftar Fenerbahçe Başkanı'a sahip çıktı. Galatasaray'da ise Terim'in görevden ayrılmasının ardından Burak Elmas'a büyük tepki bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler