Fenerbahçe 3 puana kanmıyor!

12.09.2020 - 15:23 | Son Güncellenme: 12.09.2020 - 15:32

Son dakika Fenerbahçe haberleri... 2020-2021 sezonunu Çaykur Rizespor galibiyetiyle açan Fenerbahçe, alınan sonuçla yetinmeyecek. Teknik Direktör Erol Bulut ve ekibi maçta tespit edilen eksikleri göz ardı etmiyor. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe 3 puana kanmıyor!

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Sezona flaş transferler ile giren Fenerbahçe, Süper Lig'in ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ederek moralli bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertliler galip gelse de teknik heyet Rize'de eksikleri ve sıkıntıları da görmezden gelmiyor.

Savunma ikilisi en büyük sıkıntı. İdeal 11 sahaya çıktığında daha iyi bir futbol ve daha kolay sonucu giden bir takım bekleniyor.

Tolga sürpriz oldu

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Erol Bulut sezon öncesinde söylediği gibi 4-2-3-1 sistemi ile sahada yer alırken ilk 11’de Ozan Tufan yerine orta sahada Tolga Ciğerci’nin tercih edilmesi sürpriz olarak değerlendirildi.

Her futbolcuyu değiştirebilir

90 dakikaya bakıldığında Çaykur Rizespor karşısında futbol olarak sınıfı geçen Fenebahçe’nin 45 yaşındaki teknik adamı, 1-0 geriye düşülmesine karşın Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, Mame Thiam’ı çıkartarak Sinan Gümüş, Jose Sosa ve Enner Valencia’yı oyuna sürerek maçın dönmesine etki etti. Bulut, performansından memnun kalmadığı oyuncuları kenara alarak her futbolcuyu değiştirebileceğinin mesajını da takıma verdi.

Fenerbahçe’de kaleci Altay kritik kurtarışları ile takımı maçta tutarken Gökhan Gönül, Caner Erkin ile ikinci yarıda oyuna giren Enner Valencia ve Jose Sosa galibiyetin baş mimarı oldular.

Stoper tandemi sıkıntılı

Geçen sezon savunmada büyük sıkıntılar çeken sarı lacivertli takımda Serdar- Zanka tandemi yine alarm verdi. Orta sahada eksiklerden dolayı Gustavo ve Tolga ikilisi görev yaptı ancak yaratıcılık noktasında eksik kaldılar. İleride Frey arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalışırken Deniz Türüç yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.

Sarı lacivertli takımda bazı oyuncuların kondisyon eksiklikleri göze çarpan detaylardandı. Geçen sezonun aksine takımda kaliteli isimlerin yer alması skorun değişmesine etki etmeye başladığı görüldü.

Fenerbahçe’de Çaykur Rizespor maçında sahaya çıkan kadrodan 2-3 hafta sonra daha farklı bir 11 olacak. Gelecek oyuncuların yanı sıra sakatlıkları düzelecek olan Mert Hakan Yandaş ve Filp Novak da teknik direktör Erol Bulut’un sezon içinde en büyük kozlarından olacak. 42 haftalık uzun maratonda sarı lacivertliler geniş bir kadro ile mücadele edecek.

4 bölgeye transfer

Mert Hakan Yandaş, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Barış Sungur, Filip Novak, Jose Sosa, Sinan Gümüş, Lemos, Enner Valencia, Mame Thiam, İsmail Yüksek şu ana kadar alınan yeni oyuncular. Elbette Fenerbahçe’de transfer bu isimler ile sınırlı kalmayacak. Stoper, sağ bek, sağ açık ve forvete takviye yapılacak. 5 Ekim’de transfer sezonu Türkiye’de sona erecek. O tarihe kadar sarı lacivertli takımda gelecek ve gidecek oyuncular için hareketli günler sürecek.

Bakalım Fenerbahçe sezon sonunda şampiyonluk kupasını 20. Kez havaya kaldırabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Senin için hazırladığımız haberler