Fenerbahçe 3'lüye mi döndü? Pereira'dan kafa karıştıran 11

05.12.2021 - 18:29 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 20:14

Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor maçına Szalai, Kim ve Tisserand gibi üç stoperle çıkması, "Pereira üçlü defansa geri mi döndü?" sorusunu beraberinde getirdi.

Fenerbahçe 3'lüye mi döndü? Pereira'dan kafa karıştıran 11

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, Süper Lig'in 15. haftasında Çaykur Rizespor'u konuk ediyor. Mücadele hem sarı-lacivertli takım hem de topun ağzına gelen Vitor Pereira için büyük önem taşıyor. Sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Fenerbahçe'nin 11'i ise kafaları karıştırdı.

Attila Szalai son üç maç yedek kaldıktan sonra yeniden ilk 11'e döndü. Savunmada diğer iki stoper Marcel Tisserand ve Kim Min-jae de yer alınca herkes "Pereira tekrar üçlü savunmaya mı döndü?" sorusuna sormaya başladı. 

Novak cezalı, Szalai sol bekte

Bu konuda FB TV'nin yayınladığı diziliş ise sistem tartışmasına nokta koydu. Sarı-lacivertlilerde Filip Novak kart cezalısı olduğu için Attila Szalai sol bek olarak görev alacak. Kulübün resmi televizyonuna göre, Fenerbahçe yine 4'lü savunma oynayacak. 

Ferdi sağ bek, Mesut Özil 10 numara

Ferdi Kadıoğlu sağ bek pozisyonunda görev alırken, sol kanatta Diego Rossi, sağ kanatta Bright Osayi-Samuel oynayacak. Mesut Özil ise forvet arkasında 10 numara pozisyonunu alacak.  

Pereira: Sistemin önemi yok

Bu soru maç öncesi Vitor Pereira'ya da soruldu. Portekizli hoca, yayıncı kuruluşa verdiği yanıtta "Bugün hangi sistemle oynayacağımızın bir önemi yok. İnanıyorum ki, oyuncularımın bugün bu kulüpte oynamaktan, yaptıkları işten, taraftarları için oynamaktan gurur duyduklarını göstererek oynayacak. İsimler önemli değil, bugün bir aile olduğumuzu göstereceğiz" dedi. 

Galatasaray derbisi milat oldu

Bilindiği gibi uzun süre üçlü savunmadan taviz vermeyen Pereira, Galatasaray derbisiyle dörtlü oynamaya başlamıştı. Sarı-lacivertliler o maçtan sonra çıktığı Olympiakos ve Göztepe karşılaşmalarında da dörtlü savunmayla sahada yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler